Genks Geocache event 2023

Na een geslaagde eerste editie in 2022, komt er dit jaar opnieuw een Genks Geocache event. En deze keer zal dat wel een mega-event zijn! Tijd om eens vooruit te blikken op wat het Genks geocache event voor ons in petto heeft samen met organisator BVMJ.

🎪 Genks Geocache Event: niet aan zijn proefstuk toe

Mensen samenbrengen een hele hoop nieuwe geocaches publiceren en voor de rest niets meer dan fun. Dat was het initiële idee van het eventje dat we vorig jaar gingen organiseren. We hadden nog de mogelijkheid om een Celebration event te organiseren en na een lange periode zonder Geocaching events besloten we om dit op poten te zetten.

Na het publiceren van het eventje kwamen er zo goed als iedere dag meerdere nieuwe will attends bij voor het eerste Genkse geocache event. Wat sommige vrienden eerst nog voor het lachen zeiden, werd enkel weken plots waarheid: we kwamen dicht in de buurt van een Mega-event en deden een aanvraag bij Geocaching HQ. We kwamen heel dicht in de buurt van een mega event: om aan alle voorwaarden te voldoen moeten er 300 will attends zijn op het event 4 weken voor het event plaats vindt. Op enkele aanmeldingen na, hebben we dat net gemist. Geocaching HQ stuurde achteraf nog een mailtje dat we ons wel MEGA mochten noemen, maar het was geen volwaardig mega event.

Een nieuwe editie in 2023: en deze keer is het wél een MEGA

Het event vorig jaar was alvast een geslaagde editie en daarom dat we in 2023 een nieuw Genks geocache event organiseren. En we kunnen nu al bevestigen dat het event dit jaar alvast de MEGA status heeft.

Datum20 mei 2023
Locatie🇧🇪 Genk – C-mine Barenzaal
Event codeGC9TQ1W
OrganisatorBVMJ
Websitehttps://genksgeocacheevent.be/

Alleen al voor de locatie van het event is het de moeite om naar Genk af te zakken op 20 mei. Want dit jaar is ervoor gekozen om een stukje van de Genkse steenkool geschiedenis te laten zien, zo gaat het event door in een oud gebouw de Barenzaal op de mijnsite C-Mine.

Verwacht je aan Adventure Labs met verschillende puzzels, verscheidene Geocaching workshops (zoals GSAK voor beginners en gevorderen, een T5-kliminitiatie en een blik op het reviewproces van nieuwe geocaches) en tal van nieuwe geocaches. Uiteraard zal je ook Signal the Frog kunnen ontmoeten en eens een kijkje komen nemen bij de Geocaching shops die aanwezig zullen zijn. Vergeet niet om mee te doen met de tombola en de wedstrijd petling werpen. En uiteraard zal je ook woodies en travel bugs kunnen ruilen.

Er zullen zeker nieuwe geocaches online komen: het is wel nog koffiedik kijken hoeveel nieuwe geocaches er zullen komen. We hebben immers de lokale geocachers gevraagd als ze samen willen werken en eventueel een nieuw rondje willen plaatsen dat we kunnen publiceren tijdens het MEGA event. Een win-win situatie: iedereen krijgt op deze manier de kans om Genk en omstreken op de kaart te zetten met geocaches en zo is er meteen ook voldoende plaats voor iedereen om geocaches te plaatsen. Het is een hobby van ons allemaal en op deze manier hopen we op een leuke samenwerking met de lokale geocachers: als organisatie zijn we zelf ook benieuwd welke nieuwe Geocaching routes in en rond Genk zullen verschijnen.

Maar er staat nog meer op de planning: er zijn ook verschillende side-events. We geven even een overzichtje.

► Donderdag 18/05/23: GGE Welkom (18u30-20u30) – GC9TQ1Q

We hebben gekozen voor een een 4-daags weekend en toevallig komt dit overeen met het Hemelvaartweekend. Wie zin heeft is alvast welkom op dit startevent. Deze zal doorgaan in de kantine die naast de tijdelijke camper parking zal liggen.

► Vrijdag 19/05/23: GGE BBQ (12u00-16u00) – GCA2BFG

Op vrijdag organiseren we een leuke barbecue met het concept dat je jouw eigen eten moet voorzien. De organisatie zorgt ervoor dat de barbecue warm zal staan zodat je jouw vleeswaren en groenten kan bakken.

► Vrijdag 19/05/23: GGE The Day Before Sunset (20u00-22u00) – GCA2BFQ

Hopelijk is het mooi weer die dag want we gaan ook helemaal klimmen bovenop de Terril om naar de zonsondergang te kijken. Je krijgt sowieso al een mooi uitzicht over de mijnsite en wie weet kom je ook nog enkele caches en/of Adventure Labs tegen onderweg.

► Zaterdag 20/05/23: Main Event ‘Genks Geocache Event 2023’ (9u00-18u00) – GC9TQ1W

Alle info over het MEGA event hebben we hierboven meegegeven.

► Zaterdag 20/05/23: GGE 2023 After Party (21u00-23u45) – GCA3PFG

Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen na het MEGA event, hoeft nog niet meteen naar huis want we voorzien ook een kleine afterparty. Nu ja: wat is klein 😉

► Zondag 21/05/23: GGE Clean Up ‘CITO’ 2023 (13u00-14u00) GCA2BFY

Op de laatste dag gaan we onze handen uit de mouwen steken en gaan we aan de slag met zwerfvuil rapen tijdens deze CITO.

► Zondag 21/05/23: GGE Goodbye 2023 (14u00-15u00) – GC9TQ1Y

Aan alles komt een eind en zo ook aan dit weekend. Maar niet voor we afscheid hebben genomen.

Wil je erbij zijn?

Via de website kan je tickets bestellen zowel voor de toegang van het event als tickets voor workshops. Je kan er ook terecht voor de prachtige GGE-geocoin die ontworpen werd door Creacoins en enkele andere spullen zoals een GGE-mok en een T-shirt.

Win een GGE-coin, mok of t-shirt!

Ontdek snel de winnaars van de GGE- coin, mok en t-shirt winnen. Vul jouw mailadres in en ontdek of jij gewonnen hebt.

    Hoera, je hebt gewonnen! We nemen binnenkort contact met je op.

    Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.