Geocachen in Brugge: cachen in een sprookjesachtig decor

Brugge is een van de meest toeristische steden van België, dat zal je wel merken aan al de Chinese toeristen. Het is ook de plek waar er jaarlijks een mega Geocaching event plaatsvindt, namelijk Brugse Beer. Maar Geocachen in Brugge is zeker aan te raden, want er liggen enkele topcaches! Bovendien kan je er vrij vlot geraken met de trein en indien je toch beslist om met de wagen te komen: ga dan parkeren in de buurt van het station. Van hieruit is het immers niet zo heel ver wandelen tot het centrum van de stad en bovendien worden auto’s eigenlijk gebannen in de binnenstad.Brugge Dijver en Belfort

Wij zijn met de trein gekomen, en direct doorgegaan naar het startpunt van de multi ‘De drie hoofddeugden’ (GC3G6DH). We hadden vrij hoge verwachtingen van deze multi, aangezien deze door Geocaching.com ooit verkozen is geweest als Geocache of the week. Bij het eerste tussenpunt, wat overigens wel leuk gedaan is, hebben we toch even staan zoeken wegens de grote afwijking van de coördinaten. Waypoint 2 vonden we iets makkelijker dankzij de spoiler (maar ook hier best wel wat afwijking), echter hetgeen wat we hier moesten vinden was er niet meer. De listing even gelezen en deze bracht ons vrij vlot tot het derde waypoint. Dit is de reden waarom deze geocache zo uniek is, de plek van de geocache is bijzonder te noemen.

Brugge Koning Astridpark

Na deze multi wandelden we door het feeërieke Brugge verder naar de alom geprezen RV 5.08 : Brugge (GC4XMCM). Deze cache hoort bij het Rondje Vlaanderen concept en is met voorsprong de cache met de meeste favorietenpunten in Brugge, Vlaanderen en zelfs (op GC40 na) in België. De grote markt van Brugge is het decor van deze cache, waar je toch het één en het ander moet doen om het logboek te pakken te krijgen. Deze cache is echt zijn favorietenpunt waard!

RV5.08

Rondom Brugge en omstreken liggen er verschillende Brugse Beer caches, in het centrum van Brugge hebben ze ook een Wherigo voorzien: BB5 Dude, where’s my cache? (GC5EKFK) Tijdens de tocht zal je ook de minder toeristische plekjes van Brugge leren kennen.

Vlakbij de grote markt, aan de andere kant van het Belfort start ook de multi ‘Brugge : Belle Lettere’ (GCXKWY). Deze multi brengt je van het centrum van Brugge naar het Minnewaterpark aan de rand van de stad. Onderweg kom je op 5 plaatsen waar je dankzij enkele ‘Belle Lettere’ codes kan verzamelen om de uiteindelijke stash te vinden. Het is leuke wandeling die je door de mooie straten van Brugge zal leiden. Onderweg (tussen waypoint 3 en 4) kan je ook de Earthcache ‘Stad gebouwd met Crinoiden’ (GC2NQRY) aan de Onze Lievevrouwkerk meepikken, waar je uiteraard een vraag zal moeten oplossen.

Brugge Minnewater

Het handige van deze multi is dat je opnieuw in de buurt van het station zal uitkomen, waardoor je weer vlot via de trein of met de wagen naar huis kan. Indien je nog tijd over hebt liggen er met ‘The Superhero Tour – Nightwing’ (GC6D993), ‘The Bridge / De Brug’ (GC6X41D) en ‘Auto’s en bussen’ (GC6K023) nog 3 vrij simpele oppikkers in de buurt van het station.

Kortom: Geocachen in Brugge is echt wel de moeite! En mocht je het geocachen hier maar niks vinden: Brugge is een mooie stad met een sprookjesachtig decor.

Zicht op Brugge en cache

1 reactie op “Geocachen in Brugge: cachen in een sprookjesachtig decor”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.