Geocaching in Antwerpen de Sinjorenstad

Hoewel geocachen in een stad niet echt iets voor mij is, had een goede vriend van mij me overtuigd om samen met de fiets door Antwerpen te rijden om te geocachen. ’t Stad, zoals de Antwerpenaren hun geliefkoosde stad noemen is gekend voor zijn diamanten, de Zoo en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, wat de hoogste kerktoren van België is.

Wat te doen vandaag in Antwerpen? Ontdek de stad via Geocaching!

Lekker rondkuieren in de stad of met de fiets enkele leuke plaatsen in Antwerpen meepikken, dan raden wij jou aan om één van volgende multi-caches mee te pakken. Op stap met Madonna (GC47YK9) is zo’n multi-cache die er al sinds 2013 te vinden is: je gaat op 21 plaatsen op zoek om het juiste cijfer bij de juiste foto te plaatsen. Ideaal om de details van Antwerpen te leren kennen in een wandeling van ongeveer 4,5 kilometer.

De multi-cache Elsschot (GC21EYY) is zelfs nog ouder: deze is reeds geplaatst in 2009. Via deze multi kom je op 8 plekken in de oude binnenstad. Antwerpen, Stad van Rubens (GC8JPD6) is dan weer een multi-cache opgedragen aan de Vlaamse kunstenaar Peter Paul Rubens. Een multi-cache die je zelfs in het donker kan doen is De “lichtjes” van de schelde (GC67F9X) waar je kan genieten van enkele mooie uitzichten. Fans van Church Micro Belgium caches, kunnen aan de Sint-Paulus kerk dan weer hun hartje ophalen (GC98ZRW).

Deepest Cache of the World

Wanneer je via Linkeroever naar Antwerpen komt dan kan je ook geocachen in de Sint-Annatunnel, een unieke en nostalgische voetgangerstunnel onder de Schelde. In deze 572 meter lange tunnel kan je diep onder het water op zoek naar ‘The deepest cache in the world’ (GC5X647). In deze tunnel kan je 2 geocaches vinden (2 traditionals) en een bonus die je een uniek uitzicht geeft op Antwerpen!

Liefde aan het MAS

In 2011 werd het MAS officieel geopend, voluit spreken we van Museum Aan de Stroom. Ook nabij en rond het MAS kan je enkele geocaches meepikken. Zo is er vlak voor de ingang van het MAS een cache te vinden die goed verborgen zit in de Havenkraan (GC35P19). Aan de Scheldekaaien nabij het MAS kan je ook het Rondje MAS zoeken: een klein rondje met 7 caches die nog wel uitgebreid zullen worden (eerste van dit rondje: GC8TBCK).

Een must do cache in Antwerpen is zeker en vast de Love Lock ♥ Eeuwige Liefde (GC41QJY) cache. Op deze plek zal je een liefdesslotjespoort vinden met zicht op het MAS, waar koppels een slotje aan kunnen hangen om hun liefde aan elkaar te beloven. Je hoeft niet per se verliefd te zijn, zo kwam DanPan er zijn liefde aan Geocaching verklaren… De uitdaging hier is om de geocache tussen deze sloten te vinden, en iedere dag komen er nieuwe bij dus de opdracht wordt steeds moeilijker.

Virtuele caches in Antwerpen

In Antwerpen liggen heel wat virtuele caches, vnl. door de virtual rewards die enkele jaren geleden uitgedeeld werden. Zo ook And Glory of Antwerp (GC6F23), één van de weinige virtuele caches die nog bestaan en bestaat reeds van 2002, dus wel eens de moeite. Via deze virtuele (reward) caches kom je op mooie plekken in de stad. Een bloemlezing

Virtual CacheGC-codePlaats
And Glory of AntwerpGC6F23Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Europe’s First SkyscraperGC891PRBoerentoren
Vlaeykensgang AntwerpenGC88Z76De Vlaaikensgang
Virtual Reward 2.0 : Het SteenGC89263Het Steen
Antwerpen-CentraalGC8919RStation Antwerpen

Geo-art meepikken in Antwerpen

Als je fan bent van puzzelcaches en geo-arts, dan zit je ook hier in Antwerpen goed. Het AntwerpCacheTeam heeft een grote A – het logo van Antwerpen nota bene – op de Geocaching kaart gezet. Een route van 15 kilometer die een deeltje door Antwerpen stad gaat, maar voornamelijk door Borgerhout, deelgemeente van Antwerpen. Eerste cache van deze reeks is hier te vinden: GC8NC7X

Geo-arts schieten als paddenstoelen uit de grond en dat heeft CO Lady Linneke echt letterlijk genomen. Want deze heeft enkele paddenstoelen op de Geocaching kaart getoverd in de Antwerpse, of eigenlijk zwammen, want een paddenstoel is maar een klein deel van deze schimmel. Momenteel staan er 4 zwammen op de Antwerpse Geocaching kaart. Ontdek de eerste cache van deze reeks: GC95KEA

Lab caches in Antwerpen

Heb je nog niet genoeg met deze caches? Dan kan je ook nog steeds aan de slag met Adventure Labs in Antwerpen. Bij verschillende van deze Lab caches kan je ook nog eens een bonuscache scoren.

Adventure LabBonuscache?GC-code bonus
De monumentale kerken van jaGC97K74
Antwerpen wondermooijaGC8M3Z9
The Old CityjaGC8H0WG
Met de Begijntjes op padjaGC93RWD
Een Wonderlijke MiniatuurreisjaGC92ET3
mariabeeldenneen
Op Kunst Avontuur in het Stadspark

Blog geschreven door Stefan Van Bael, herwerkt door tbalcie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.