Geocachen in Oudsbergen: Duvels Rondje

Ssst... hier rijdt den Duvel - Fietsroute | RouteYou
Duvelglas op Strava

Misschien even kort zeggen wie we zijn: we zijn 4 vrienden voor het leven: Rudi, José, Rob en Nicole. We brengen veel tijd met elkaar door, zeker ook om te geocachen.

We hadden het al wel eens over een geo-art gehad, meestal tussen pot en pint (Duveltje), maar het creatieve idee ontbrak eraan tot we op sociale media lazen: Antwerpenaar fietst het perfecte duvelglas bij elkaar. Via de gekende Strava app was er iemand creatief aan de slag gegaan en fietste een Duvelglas bij elkaar van bijna 300 kilometer!

Zo werd het idee geboren: een geo-art in de vorm van een duvelglas. Als duvelliefhebber werd er meteen gehandeld en enkele dagen later was de vorm van onze geo-art een feit.

Duvelsideeën

In een mum van tijd lagen er een heleboel ideeën op tafel en gingen de cachevrouwtjes aan het knutselen om de caches vorm te geven. Goru02 en ikzelf, Borcin, gingen in het veld op zoek naar verstopplaatsen en zorgden voor de juiste eindcoördinaten, natuurlijk hebben we wel eens hulp moeten vragen aan andere geocachers die meer ervaring hebben met het plaatsen van een geo-art, en die hebben we ook gekregen, waarvoor een welgemeende dankjewel.

We hebben ons best gedaan om voor afwisseling te zorgen wat betreft het oplossen van de mysteries en verstopplaatsen. Daarnaast probeerden we ook een heel aantal verschillende verstoptechnieken te gebruiken. Uiteindelijk werden het 76 mysteriecaches en als kers op de taart een bonus.

Landelijk wandelen en fietsen

Als je de mysteries hebt weten de ontcijferen, ben je klaar voor ongeveer 28 kilometer wandel- of fietsplezier. Wel… here we go: het Duvels Rondje leidt je voor 80 procent over verharde landelijke wegen en meestal goed berijdbare, onverharde veldwegen, op enkele plaatsen moet er wel een drukke weg gekruist worden. Je kan er de gezonde buitenlucht opsnuiven, genieten van een mooi stukje Limburgse natuur en ontsnappen aan het ons-allen-bekende drukke leven.

Zelf op zoek gaan naar de Duvel geo-art

Om deze 76 caches (start: GC90K80) te vinden al je eerst aan het puzzelen moeten gaan: het zijn voornamelijk Jigidi puzzels en enkele raadsels met geheimschrift. Daarna kan je van start met de route van 28 kilometer in de buurt van Groot Oudsbergen (fusiegemeente van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek).

Dan rest er ons alleen nog jullie heel veel cacheplezier toe te wensen. Geniet van de natuur, geniet van het cachen en de rust. Maar ook: geniet van elkaar en van ontmoetingen met medecachers. Niets mooier op de wereld dan deze hobby te delen met anderen en ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen. Wie weet ontmoeten we elkaar ergens te velde op het Duvels Rondje.

Groetjes, Goru02 en Borcin

3 reacties op “Geocachen in Oudsbergen: Duvels Rondje”

  1. Wij wonen pal midden in de ronde, wij wandelen regelmatig van thuis uit en nemen een aantal caches mee op onze toer. We hebben er momenteel 23 aangedaan en al 27 km gewandeld, dus we hebben nog wat voor de boeg. De stukken die wij deden verliepen over landelijke wegen door bos en veld, onderweg troffen we al prachtig uitgewerkte behuizingen aan, maar ook zagen we hoe onzorgvuldig sommige geocachers omgaan met de creaties, stuk gedraaid, onderdelen los getroffen, petlegs maar een halve slag gedraaid, spijtig! Daarom behandel iedere geocache alsof ze van jezelf is en bedenk hoeveel tijd erin steekt om zulke toer te maken. Wat het voorbereidend werk betreft dit is absoluut niet ons ding, we hebben dan ook voor een twintigtal puzzels hulp ingeroepen. Deze toer verdient van ons een absolute aanbeveling. Hopelijk gaat het weer terug de goede kant op en gaan de terrasje terug open en kan er onderweg of op het einde een heerlijk Duvelke gedronken want deze krijgt van ons ook een absolute aanbeveling.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.