Geocaches in Hasselt, de stad van de smaak

Hasselt, gekend als de stad van de smaak en misschien ook wel een leuke Shoppingstad heeft ook enkele mooie geocaches liggen. Wanneer je via de E313 Hasselt wil binnenrijden, kan je stoppen op de carpoolparking, hier kan je eventueel met de fiets verder er liggen veel en mooie fietspaden in en om Hasselt. Op de carpoolparking ligt een snelle oppikker, maar niets bijzonders. Maak ook een klein ommetje langs Hasselts verborgen speelpleintje, je zal er makkelijk geraken maar de cache zit mooi verstopt.

goed-verstopt

Wanneer je via de E313 komt en Hasselt wilt binnenrijden, dan moet je over de Truierbrug. Ook hier ligt een traditionele geocache oppikker verstopt. Maar deze is wel leuk, omdat je op verschillende niveaus kan zoeken. Maar eenmaal je op de juiste plek bent zal je deze snel spotten.

Wat te doen vandaag in Hasselt? Ontdek de stad via Geocaching!

Wanneer je beslist om met de fiets weg te gaan, dan is de Geocachereeks ‘In de ban van de Ring’ wel een leuke reeks om te doen. Deze geocachereeks maakt een lus rond Hasselt en volgt de R71, de ring rond Hasselt. Afhankelijk van welke fietsroute je volgt, zal je tussen de 15 en 20 km fietsen en zal je 15 traditionele geocaches tegenkomen die afgesloten worden met een bonus. De tweede uit deze reeks (In de ban van de ring. Chickenhouse) ligt vlakbij de Ikea in Hasselt, deze zit leuk in elkaar gestoken, maar het logboek heb je niet meteen :).in-de-ban-van-de-ring-chicken-house

Pal in het midden van Hasselt ligt er zelfs een earthcache: Sint-Quintinus. Uiteraard gaat dit over de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt, een kleine kathedraal die opgetrokken is in de 11de sint-quintinus-kathedraaleeuw uit ijzerzandsteen. Deze earthcache gaat dan ook over deze ijzerzandsteen dat ontgonnen is in D
iest waarbij je enkele vragen moet oplosen over de ijzerzandsteen om deze geocache te kunnen loggen. Ga dus even binnen in de kathedraal en ontdek de zandsteen. Naast deze kathedraal liggen verschillende restaurantjes, perfect om iets te eten in de stad van de smaak!

Voor de Premium members zijn er 2 superleuke traditionale geoaches: Het Vogelkluisje en The Bird Trap. Twee vogelnestkastjes, maar niet zomaar vogelnestkastjes: ze hebben allebei meerdere fieldpuzzels vooraleer je het logboek zal kunnen vinden. Deze 2 geocaches zijn bijzonder goed in elkaar gestoken en dit is ook een goede reden om een premium account te nemen!

Als je dan toch eens in Hasselt bent (of mee moet) ga dan zeker eens op ontdekking. In Hasselt liggen er meer dan voldoende leuke geoaches!

2 reacties op “Geocaches in Hasselt, de stad van de smaak”

  1. Ik heb een fietsroute gemaakt in Basecamp (GPX) zodat je al de geocachen binnen de grote ring van Hasselt ontmoet. Wij hebben het niet klaar gekregen op een dag omwille van de vele verstop technieken van de Hasselaren en de terrasjes. Wie de route wil, ik wil ze gerust doormailen. Je zal versteld staan hoeveel rustige plaatsen er zijn in het drukke Hasselt. mijn naam is Richoe op de website van geocaching.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.