Munzee, de speurtocht naar QR-codes

Je bent ze misschien al tegengekomen tijdens het geocachen: de stickers van Munzee. Wat is Munzee eigenlijk? Munzee is net zoals geoaching een wereldwijd speurtochtspel waarbij mensen op zoek gaan naar QR-codes. Deze QR-codes staan in de meeste gevallen op weerbestendige stickers en kan net zoals bij Geocachen door iedereen geplaatst worden die een Munzee account heeft.

Vergelijkbaar met het noteren van je naam in het logbook van een cache bij geocaching, moet je bij Munzee de QR-code scannen met je smartphone. Wanneer iemand een QR-code scant zal zowel de zoekende speler als de plaatser van de QR-code punten krijgen. Bedoeling van het spel is dan ook om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

munzee-verstopt

Mee zoeken naar Munzees

Wanneer je wil meespelen met Munzee kan je een account aanmaken op de Munzee website of in de app. Daarnaast zal je ook de Munzee app voor smartphone (beschikbaar voor Android en iOS) moeten downloaden. Via de Munzee app of op de website kan je de Munzee map bekijken om te zien waar je moet gaan zoeken naar de QR-codes. Eenmaal je een QR-code van Munzee gevonden hebt kan je die via de app scannen en krijg je onmiddellijk punten.

Zelf een Munzee verstoppen

Daarnaast kan je ook punten scoren wanneer iemand een QR-code kan vinden die jij geplaatst hmunzee-qr-codeebt. Wanneer je zelf een Munzee QR-code wil verstoppen kan je kiezen om een weerbestendige sticker met QR-code aan te schaffen of je kan je eigen QR-code maken op de website van Munzee en deze afprinten en deze gaan verstoppen. Daarnaast kan je de QR-code ook op andere zaken plaatsen, zo kan je net zoals Geocaching trackables, plaatjes kopen met een Munzee QR-code.

Je ziet dat er wel enkele gelijkenissen zijn tussen Munzee en Geocaching. Munzee is een spel dat je met je smartphone moet spelen omdat je de QR-code moet kunnen scannen om te kunnen bewijzen dat je deze gevonden hebt. In de buurt van sommige geocaches of waypoints van geocaches zal je beslist wel eens een QR-code tegenkomen. Misschien is dit wel iets voor jou? Vast staat is dat dit global scavenger hunt game ervoor zorgt dat we ook buitenkomen en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

2 gedachten over “Munzee, de speurtocht naar QR-codes”

  1. Ik heb ergens gelezen, maar ik vind het niet terug, dat een smartphone niet noodzakelijk is voor munzee. Ik heb geen smartphone maar wel een waterbestendig fototoestel en een Etrex gps. Ge kunt de QR codes fotograferen en dan met een gepast programma thuis op de PC de code uitlezen. Voor Apple is dat programma te vinden maar voor Microsoft vind ik het niet.
    Is het u misschien bekend? Ik zou eerstdaags geocaching eens willen proberen en dan zie ik wel.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.