Geocaching geknutsel: 9 geocache-dingen om zelf te maken

Wat zo leuk is aan Geocaching is dat heel wat mensen hun ei kwijt kunnen: de ene gaat graag aan het wandelen, de andere puzzelt graag terwijl nog anderen graag een iets in elkaar knutselen. Over knutselen willen wij het in dit stukje hebben, heel wat geocachers zijn supercreatief en maken de leukste Geocaching knutselwerkjes. Leuk om zelf ook eens uit te proberen?

🎥 Stop motion video

Ook knutselaars die graag digitaal aan de slag gaan hebben we ene leuke Geocaching Geknutsel tip: maak eens een stop motion video. Via een zeer eenvoudige app (Android en Iphone) kan je heel erg leuke stop motion video’s maken. Wij hebben deze uitgetest met een Duplo setting en Geocaching gespeeld. De video bestaat eigenlijk uit heel veel afbeeldingen die na elkaar worden afgespeeld: kortom hier ben je wel even zoet mee, maar het resultaat is verbluffend!

✂️ Goodies met cabochons

Een geocache openen en zien dat deze vol goodies zit, maakt toch zeker heel wat kinderen gelukkig. Je kan ook jouw goodies zelf gaan maken volledig in Geocaching stijl. Zo heb je bijvoorbeeld deze leuke hebbedingetjes met leuke Geocaching plaatjes die je kan uitknippen en met een cabochon. Ontdek hoe je zelf goodies met cabochons kan maken.

🧶 Woolies

In plaats van de gekende woodies, zijn er ook katoenen versies: woolies. Wie goed kan haken, kan deze heel eenvoudig zelf knutselen: vasten in het rond haken tot je de gewenste grootte hebt. Daarna nog het Universle Geocaching logo er op naaien (of een ander figuur) en jouw woolie is klaar.

🐤 Zelf een vogelhuisje maken

Een van de cachecontainers die je erg vaak tegenkomt zijn vogelhuisjes: deze zijn er in alle vormen en maten en je kan er natuurlijk een geocache in kwijt. Geocachers moeten dus wel erg goed zijn in vogelhuisjes in elkaar te steken, voor wie toch liever een stappenplan volgt kan hier nalezen hoe je een nestkastje kan maken.

Vogelhuisje maken

🖨️ 3D-printer

3D-Printers bestaan intussen al even, maar nog niet zo heel veel mensen hebben er eentje in huis: nochtans kan je er heel erg leuke dingen mee maken. Ook geocachers kunnen vrij snel met een 3D-Printer aan de slag, zo kan je jouw eigen cachecontainers printen of enkele leuke goodies maken. Geocaching en 3D-Printers: een geslaagd huwelijk.

3D-geprinte geocaches

🔌 Prutsen met elektronica

Ben jij al eens een geocache tegengekomen waar elektronica aan te pas komt? Een cache waarbij lampjes gaan branden bij het openen, een displayscherm dat ineens een boodschap afspeelt, een cache waarin een motortje geïnstalleerd zit of zelfs een geluidsfragment dat afgespeeld wordt: het zijn allemaal dingen die wij al tegenkwamen. Ontdek hoe jij met printplaten en wat soldeerwerk jouw eigen elektronische geocaches kan maken.

🎭 Cachecontainer maken

Echte knutselaars die maken echte werkstukjes van hun caches. Ben je van plan om zelf een geocache te maken en hou je van knutselen? Dan knutsel je toch gewoon je eigen cachecontainer in elkaar? Je kan zelfs nog dat stapje verder gaan: bij het openen van de cache een leuk geknutseld tafereeltje te zien krijgen tovert bij veel mensen instant een glimlach op het gezicht! Bovendien worden zulke caches ook heel erg gewaardeerd onder geocachers.

🖼️ Woodies in een kader

Als je een fervente verzamelaar bent van woodies, die leuke houten schijfjes, dan kan je aan de slag om jouw collectie een mooi plekje te geven in jouw huis. Knutsel eens een lijst in elkaar om jouw woodies tentoon te kunnen stellen: je kan al heel eenvoudig aan de slag met een kader en van hieruit verder vertrekken.

🏰 Torens en kastelen van woodies

Met woodies kan je ook nog andere leuke dingen doen of beter gezegd bouwen. Als je voldoende woodies hebt kunnen verzamelen dan kan je er hoge torens mee knutselen of een echt kasteel in elkaar steken: fun verzekerd!

Voor wie graag nog meer knutselt met het Geocaching thema kan ook steeds een kijkje nemen op de Facebookpagina Geocaching geknutsel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.