Geocaching in Genk

Genk, groene parel in de provincie Limburg.

Caches in Genk variëren net zoals elders van vrij vlotte oppikkers, over moeilijke multi’s en puzzels die je urenlang kunnen bezig houden. Wij geven je 5 redenen waarom je moet gaan geocachen in Genk.

Wat te doen vandaag in Genk? Ontdek deze Limburgse parel via Geocaching!

  1. Limburgse Nostalgie Bokrijk (GC6242)

Een mooie typisch Limburgse multi is Limburgse Nostalgie Bokrijk. Deze loodst je via een prachtig arboretum, en de omringende bossen tot de uiteindelijke bestemming. In de omgeving van Bokrijk zijn uiteraard wel meerdere caches te vinden, maar wie hier op bezoek is zal zich ongetwijfeld laten vangen voor een bezoek aan een van de grootste trekpleisters van Genk, het beroemde openluchtmuseum van Bokrijk.

Geocaching Bokrijk 2

Geocaching Bokrijk

  1. Le Coin Perdu (GC777QW)

Genk heeft een lange geschiedenis doorspekt met kunst en cultuur. Toen het Genk nog een dorpje was met amper enkele huizen onder de kerk, was het heidelanschap vooral een geliefde bestemming voor schilders. Een van de vele schilders die Genk in de verf zette, was Emile van Doren. Le Coin Perdu, de geocache genaamd naar de vila van deze artiest waar vandaag het Emile van Doren museum is gevestigd, is misschien het perfecte excuus om eens een bezoek te brengen aan dit rustig gelegen museum.

Geocaching Genk - villa le coin perdu

  1. Oppikkers in de stad

Wie toevallig in Genk de bekende donderdag markt bezoekt zal zich ongetwijfeld laten verleiden door een snelle oppikker aan de Kathedraal der Kempen (GC6YJMH), de Rattencache (GC3DR22) of een van de nabij gelegen caches in het Molenvijver Park, waaronder Blakrok (GC1Q37W) of De Wilde Ganzen (GC6E83J).

Geocaching Genk - molenvijverpark

  1. Geocachen rond de steenkoolmijnen

Genk heeft ook een rijke mijngeschiedenis, vooral het park rond de mijn van Waterschei nodigt uit tot een uitgebreide wandeling. Enkele mijnschacht caches (GC2488V, GC11RBB en GC245H9) brengen je respectievelijk naar de mijnsites van Waterschei, Winterslag en Zwartberg. In de onmiddelijke omgeving van Winterslag vallen onder andere de mooie multi Insallah (GC1TYPQ) en Stalenstraat cache (GC6HZ99) op, in Waterschei vinden we een andere cache uit de Limburgse Nostalgie reeks, Limburgse Nostalgie Waterschei (GCG35H), dewelke je tot het topje van de terril brengt.

Geocaching Genk C-mine

  1. Genkse klassiekers

Onder de Genkse klassiekers die al jaren meegaan vinden we behalve de Limburgse Nostalgie reeks ook de multi Melberg (GCMEKF), de populaire muzikale Jukebox cache reeks, de rustiger Predikheren (GC2488V) of de centraal gelegen Lourdes Kapel cache (GC21DVK). Een recentere aanwinst is echter vooral herkenbaar vanuit de lucht. Wie Genk van bovenaf bekijkt zal vooral de aandacht vestigen op “de raket van Kattevennen”, een geo-art namens Flight Through Space van maar liefst 100 caches die geocachers van heinde en ver tot het Genkse weet te lokken.

Zo zie je, Genk heeft voor iedere geocacher wel een leuke cache op maat geschreven!

Tot binnenkort in of rondom Genk!

Blog geschreven door wandelsloefke

1 reactie op “Geocaching in Genk”

  1. Nagel op de kop voor Genk. Genk heeft natuurlijk veel meer geocaches, en er zal altijd wel iemand zijn die zal zeggen, ja maar… deze caches lijken me echter zeer representatief voor Genk. Goed gedaan Wandelsloefke +1 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.