De Smurf geo-art in Heist-op-den-Berg

Dat ik altijd fan van de smurfen ben geweest en omdat mijn Geocaching nickname Garagamel 007 is, moest ik ook wel een event rond smurfen organiseren. Begin juni 2017 was er het eerste smurfenevent (GC71Q5F) in Booischot, deelgemeente van Heist-op-den-berg. Na dit event ontstonden al meteen nieuwe ideeën voor een tweede event waaronder een geo-art. Zo’n smurf op de kaart zetten dat was het plan, maar dat is natuurlijk rapper gedacht als gedaan!

Na even zoeken had ik al snel een goede tekening te pakken voor deze Smurfen geo-art. De boguscoördinaten op de kaart krijgen: dat was andere koek! Een goede 2 weken heb ik liggen sukkelen om iets dat op een Smurf lijkt te maken, maar het wou maar niet lukken! Dan maar contact opnemen met de geo-art kunstenaar van dienst Orion&co. Waarvoor ik reeds 2 weken aan het sukkelen was met boguscoördinaten, speelde hij het klaar om op een avond een smurf in elkaar te boksen. Ik vroeg me werkelijk af hoe hij dat heeft kunnen klaarspelen in zo’n korte tijd. Misschien volgde hij wel het stappenplan om een geo-art te maken.

81 Smurfen geocaches

Nu we de geo-art in elkaar hadden, wisten we ook dat deze bestond uit 81 caches, dus konden we op pad om 81 geschikte plekjes te zoeken om een cache te verstoppen. Het uitstippelen van het parcours was redelijk natte vingerwerk, dus hadden we nog wel wat werk voor de boeg. Stuk voor stuk werden de coördinaten van deze plekjes nauwkeurig gemeten en waren we weer een stapje verder bij de Smurf geo-art.

Geo-art: check, locaties: check! Tijd om de puzzels te maken voor de mysteriecaches. Op zich vond ik dat redelijk leuk omdat ik heel wat tijd in de camion doorbreng en dus vééééél tijd heb. Dus tijdens het rijden en wachten kwam er wel eens een goed idee naar boven. De puzzeltjes zijn voor iedereen te doen, sommige wat makkelijker als de andere, maar zeker en vast allemaal perfect doenbaar.

Knutselen met smurfen

Thuis was ik in de garage intussen ook reeds enkele maanden aan het knutselen geslagen voor de superbonus van deze reeks (GC7K5ZJ). Daar is toch redelijk wat tijd in gekropen, zeker ook omdat de verf in de winter niet snel wou drogen. In tussentijd konden we wel al aan de andere caches beginnen en de tussen-bonussen voor de reeks.

Nadat ik dacht dat alles klaar was, kwam mijn vrouw nog met het lumineuze idee waarom om iedere smurf een klein pakje aan te doen. Zo gezegd zo gedaan: op anderhalve dag hebben we alle pakjes genaaid (zelfs op de verjaardag van de mama 🙂 ) en zo konden we onze smurfen ook aankleden.

De caches werden op de juiste locaties verstopt waarna het tijd was voor de proefloop (waarvoor dank StevieSjaake!). Ook de puzzels werden uitgetest, bijgestuurd en goedgekeurd (ook bedankt hiervoor aan StevieSjaake, nietvandeslager, Belke & DVIBE).

Smurf geo-art - smurfencache

Wil je ook op zoek naar de Smurf-art?

Zelf ben ik heel tevreden van het eindresultaat! Het is een leuke toer geworden van 27 kilometer dat je door leuke baantjes en boswegjes van het Speelbergenbos brengt in Heis-op-den-Berg. Het is aangeraden deze te voet te doen of met de fiets want op verschillende plaatsen kan je niet parkeren met de wagen. Tools heb je in principe niet nodig voor deze reeks, eventueel een pincet kan nog van toepassing zijn. De caches zijn goed te vinden en we zijn heel benieuwd naar je reactie van de superbonus: je zal zeker verrast zijn! Onderweg kan je eventueel ook iets nuttigen in de visvijvercafetaria.

Blog geschreven door GARGAMEL 007

Smurf geo-art

9 reacties op “De Smurf geo-art in Heist-op-den-Berg”

 1. Was een super leuke om te doen we hebben dan 2d een b&b de zon geboekt om hem te komen oplossen .
  Een echte aanrader was het
  Volgend jaar boeken we weer de b&b de zon en doen we de andere van gargamel 007

  Beantwoorden
 2. Prachtige geoart. We hebben deze in het najaar gedaan. We hebben er wel een weekendje over gedaan omdat we er eerst een deel te voet hebben gedaan en daarna de fietsen uitgehaald om hem vlugger volledig op te lossen.
  Er liggen nog andere geoart caches klaar om bij goed weer te lopen of te fietsen. Deze geoart krijgt van mij een dikke pluim.

  Beantwoorden
 3. En waar vind ik de puzzels om verder te kunnen ? Want net naast mijn deur ligt blijkbaar eentje maar ik vind niks. Dus ik denk dat ik eerst de puzzels moet oplossen maar geen idee hoe te beginnen. Ben nogal nieuw in dit gebeuren. Met dank

  Beantwoorden
  • Hey Sandra,

   Ik ben ook nog niet zover weet er ook geen beginnen aan ! Denk soms ook moet je thuis beginnen te zoeken en oplossen of print je alles af en dan oplossen, ik deed ervoor ook altijd de simpele en dat is soms al moeilijk om te vinden. Misschien dat we als we iets vinden dat we mekaar kunnen helpen

   Groetjes patricia

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.