Het idee
Lang lang geleden in December 2020 zaten mijn vriendin, Lies V. en ik bij de open haard te babbelen over geo-arts. Op een gegeven moment stelde mijn vriendin (grote sportfanaat) de vraag of er al een geo-art bestond over de Olympische Spelen. Na wat researchwerk kwamen we tot de conclusie dat er nog nergens ter wereld op de geocache kaart een geo-art bestond in de vorm van de Olympische ringen. Dat zou vanzelfsprekend ons ontwerp worden voor de geo-art. Dus, we waren onmiddellijk gemotiveerd om erin te vliegen!
Een tegenslag na ons eerste plan hield ons niet tegen
Een reeks van 100 geocaches, het is altijd een bucketlist dingetje geweest van mij. Nu, met dit thema hadden we daar wel de kans voor, zeker om de figuur van de Olympische ringen mogelijk te maken. Bij zo een reeks komt er natuurlijk wel veel kijken. Eerst en vooral zochten we naar een plaats om de reeks te leggen. In eerste instantie was dat snel gebeurd, we kozen voor Lommel. In herk-de-Stad was er geen plaats en in Lommel wel. Na heel wat voorbereidingen te maken liep er iets grandioos mis waardoor het plan om de geo-art in Lommel te leggen niet door kon gaan. Dit was een enorme tegenslag voor ons, maar niet getreurd. De plannen bleven even liggen en na een tijdje kwam er een nieuw idee op borrelen!
Een nieuwe start in Herk-de-Stad
In mijn thuisbasis, Herk-de-Stad lag ‘rondje Herk-de-Stad’ wat oud genoeg was om op pensioen te gaan. Daarom koos ik ervoor om dat rondje zijn laatste maanden te geven en ondertussen de Olympische Spelen voor te bereiden. Maar dat kon ik zeker weten niet alleen doen in combinatie met mijn twee andere reeksen die het ook zeer goed doen, namelijk rondje rondom ’t meer (GC8Y6CE) en De Blaadjeskoning. Koen D. en Guido B. kwamen in het spel, na contact en een vergadering stonden ze te springen om mee te helpen en een deel van de geo-art op zich te nemen.
Na een grote vergadering hadden we beslist dat we de ronde in vier gingen delen, Koen 40 geocaches, Guido 20 geocaches en ik ook 40 geocaches. Zo had ieder zijn deel om te onderhouden. Routes kwamen, routes gingen. Het was een heel gepuzzel om alle 100 geocaches neergeplant te krijgen in Herk-de-Stad en deelgemeenten. Na een tijdje hadden we dan toch de meest optimale route gevonden! Er gingen veel voorbereidingen aan vooraf om de geo-art tot leven te brengen.
Niet alleen coördinaten moesten werden opgemeten maar ook puzzels moesten verzonnen worden! En daar hadden we Lies V. voor, zei is de vrouw die elke puzzel heeft bedacht, heeft gecontroleerd en heeft uitgeschreven, een welgemeende dankjewel daarvoor, want zonder deze sportverslaafde straffe madam waren we niets! Daarnaast wil ik Koen en Guido echt wel even hard bedanken voor het plaatsen van hun geocaches en het onderhoud wat tot nu toe moest uitgevoerd worden. Dat was niet altijd even min ;-).
En daar was ie dan
Na heel veel listings maken, controleren, verbeteren etc. Zonden we de geo-art in voor publicatie. Wachten, wachten, wachten… Na wat feedback van de reviewer en nog extra verbeteringen van de listings kwam de geo-art eindelijk online! Er kwam onmiddellijk super veel goede feedback op en er werd al snel gepuzzeld! De volgende dag kwamen de eerste first-to-finds vlot binnen.
Lovende logs en veel favo’s, dat kwam er vooral binnen. Zeer fijn! Hier hebben we als team veel voldoening van! Momenteel heeft de geo-art bijna 300 favorieten wat gelijk staat met maar liefst 81% van de mensen die een favo achter lieten!
Zelf op zoek gaan naar de Olympische Ringen in Herk-de-Stad
Liefst 100 geocaches liggen op jou te wachten waarbij je eerst aan de slag zal moeten om enkele Olympische vragen te beantwoorden: mits wat opzoekwerk zou dat geen probleem mogen vormen. De eerste cache van deze geo-art (GC94F1H) geeft je ook nog wat extra uitleg. Zo zal je ontdekken dat deze geo-art bestaat uit 4 lusvormige wandelingen die samen toch goed zijn voor ongeveer 37 kilometer. Vergeet zeker niet om je magneetstok mee te nemen want die kan wel al eens handig zijn.