De blaadjeskoning in Schulen

De Paasvakantie was begonnen en ik wist weer niet wat te doen. Bezig met een ander groot Geocaching project had ik toch zin om nog een tussendoortje te leggen, dus ging ik eerst aan het brainstormen.

Waar, wat, wanneer? Het eerste waar ik zeker van was, was dat het terug een geo-art ging worden. Klein maar fijn zoals mijn eerste geo-art die al enkele jaren op pensioen is, “de euro“. Ik wou er wel zeker van zijn dat mijn geocaches kwalitatiever waren en meer doordacht waren dus heb ik voor mezelf een regeltje opgesteld om geo-arts te leggen: Geo-art – listing – caches, ik moet en ik zal mijn thema doortrekken in alle onderdelen van de trail.

De locatie

Voor de locatie van deze route keek ik naar een leeg gebied op de Geocaching kaart. In Schulen, deelgemeente van Herk-de-Stad lag quasi niets en er was een mooi natuurgebied dat verscholen lag tussen de bebouwing. Hop de fiets op om de omgeving te gaan verkennen en een parcours uit te zoeken. Het ging vlot want op 1,2,3 had ik een route die grotendeels door natuurgebied gaat en onverharde wegen. De route is ongeveer 7 kilometer lang en gaat over grind- en onverharde wegen. Even verder ligt trouwens het Schulensmeer waar je een andere geocachereeks van mij terug kan vinden: rondom ’t meer 🥾 (start: GC8Y1W5)

Het thema: 🍂 blaadjes

Na lang nadenken werd besloten om er een thema in te steken dat neutraal is, tof voor jong en oud waar we allemaal iets van kunnen bijleren. Blaadjes, dat leek me wel fijn. De kokers werden in een blaadjesmotief gestoken. Bij de puzzels moet je de juiste boom bij het blaadje plaatsen waarna je de coördinaten te weten komt. De vorm van de geo-art is een blad zoals je op de afbeelding ziet, klein maar fijn ;-). Er werd ook een leuk verhaal bij verzonnen van een blaadjeskoning waarvan je zijn blaadjespaleis kan bezoeken als je alle blaadjespuzzels kan oplossen en de geocaches kan ontdekken.

Op 1 april was het dan zo ver. Neen, geen grap. Ze kwamen echt online! Al snel werd er ijverig gepuzzeld en na een paar uur kwamen de eerste first to finds binnen. De beoordelingen van de cache zijn overweldigend: echt fijn dat het vele werk geapprecieerd wordt! De logs zijn natuurlijk ook super om te lezen!

Zelf op zoek gaan naar de Blaadjeskoning

Parkeren kan je best doen tussen de 1 en de 2, de gegevens voor de bonuscache kan je thuis al oplossen zodat je onderweg perfect kan genieten van de prachtige omgeving. Er zijn geen tools nodig, maar ik vraag wel om altijd respect te hebben voor elke cache die je vind. Groot of klein, simpel of moeilijk, het maakt niet uit. Elke co doet zijn best om de speler te plezieren! De eerste cache van De Blaadjeskoning geo-art kan je hier vinden: GC98F32

Om af te sluiten kan ik aankondigen dat er een vervolg zal komen op deze reeks en dat er ook nog een ander groot project broeit. Stay tuned!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.