Geocaching in Buggenhout: Wherigo geo-art

Wij zijn haka1 en we zijn in 2014 begonnen met Geocaching. Onze verblijfplaats kan je terugvinden in de bosrijke gemeente Buggenhout waar we mooie wandelingen kunnen maken. In het begin dat we gingen gaan geocachen was dat vooral wandelingen met tradjes en simpele rondjes. Onze eerste cache die we zelf gelegd hebben was Belgisch weer (GC5AEBJ), intussen ook alweer goed 7 jaren geleden. Een thermometer die aan onze gevel van ons huis hangt. Naarmate we meer gingen cachen leerden we de geo-arts kennen.

Een eerste geo-art: de Eikel

Hoe meer we er deden hoe meer de goesting er kwam om er zelf eentje te maken. Toen kwam het idee om de Eikel (GC8320P) te maken. Een mooie wandeling van 30 geocaches met verschillende verstoptechnieken. De puzzels van deze geo-art zijn niet al te moeilijk want je hoeft enkel de juiste eikel-plaatjes om te zetten. Voor deze eikel-geo-art kregen we al veel positieve logs. Wat voor ons toch betekende dat we een goed rondje gelegd hadden. Deze geo-art kan je trouwens nog steeds komen wandelen of fietsen op een leuk parcours tussen Buggenhout, Opdorp en Malderen.

Hierna zijn we zelf begonnen met wat moeilijkere geocaches te zoeken en leerden we de D/T cachen kennen. We vulden onze grid ondertussen al verschillende malen en toen kwam het idee om een wat moeilijker rondje te leggen met wat hengelcaches tussen. Ditmaal wilden we wel iets anders doen en kozen we voor het Letterbox type. Het 6666 stappen rondje (GC8YPZJ) is een kleine wandeling van 5 kilometer geworden met wat hogere D/T waardes: 13 geocaches met een stempel.

Hier aan deze Boskapel in Buggenhout plaatsten wij onze Virtuele cache De Boskapel (GC891QC)

Wherigo geo-art:Waar ga je heen?

Intussen hadden we al verschillende soorten geocaches gelegd: traditionals, multi-caches, een virtuele cache, mystery caches en zelfs ook een lab cache. De enige geocache soort die we nog niet zelf verstopt hadden was het Wherigo type. Deze zomer hadden we verschillende geo-arts gedaan van dit type en daarom leek het ons een tof idee om er zelf ook eentje te maken. Heel veel geo-arts van dit type zijn er nog niet in België, laat staan dat er veel Wherigo caches zijn: in België liggen er op het moment van schrijven goed 350 Wherigo caches verstopt.

Met wat opzoekwerk vonden we hoe je Wherigo caches kan maken. De geo-art tekening was vlug bepaald: we kozen het logo van Wherigo uit omdat het zo herkenbaar is. De titel van deze reeks werd zo gekozen omdat je bij een Reverse Wherigo je altijd moet afvragen Waar ga je heen? want je kunt dikwijls verkeerd lopen.

Een route werd zo uitgestippeld dat we rond ons gemeentelijk bos gaan. Een prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen. Dat is ook in de buurt van onze Virtuele cache De Boskapel (GC891QC): ideaal dus om wat meer cachers naar deze cache te lokken.

Zelf op zoek gaan naar de Waar ga je heen? Wherigo geo-art

Zin in een wandeling of fietstocht met enkele Wherigo caches? Dan is deze Wherigo geo-art met liefst 31 Wherigo caches zeker en vast wat voor jou. Het zijn allen Reverse Wherigo caches: wat wil zeggen dat je geen coördinaten krijgt, maar enkel een afstand tot de cache. Door deze afstand af en toe te bekijken zal je ontdekken of je de juiste richting uitgaat.

De totale afstand van deze geocachereeks is 12 kilometer en uiteraard is er ook een leuke Bonuscache (GC9GJ09) verbonden aan deze geocachereeks. We raden aan om te beginnen bij de eerste Wherigo (GC9GKZF) van deze reeks. De vele Favo punten die we ondertussen al gekregen hebben op onze geocaches geven ons een grote voldoening voor het plaatsen van steeds weer nieuwe caches.

1 reactie op “Geocaching in Buggenhout: Wherigo geo-art”

  1. Al de cachen die Haka1 gelegd hebben waren echt leuke om te doen 1voor 1 !!!
    Ben blij al de cachen van Haka 1 al te mogen doen ,en ook deze vriendelijke co’s te mogen ontmoeten
    Doe zo verder Karine en Hans 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.