Geocaching in Opgrimbie: 10 jaar Team Thoja

Tien jaar geleden, eind december 2013, vonden we onze eerste cache. Met wij bedoelen we Team Thoja: een gezin van 3 personen afkomstig uit Opgrimbie, Maasmechelen. De naam Thoja komt van de samensmelting van de 2 voornamen Thomas en Jacky, we kozen ervoor om er Team aan toe te voegen aangezien het aantal personen tijdens het geocachen kan variëren van 1 tot 3 personen.

10 jaar geocachen vinden wij een bijzondere mijlpaal die we niet zomaar wilden laten voorbij gaan. Tijdens het voorbije decennium bezochten wij werkelijk unieke locaties, maar de meest bijblijvende avonturen beleefden wij tijdens onze vele vakanties in Zuid-Tirol (Italië). We hebben zelfs meer caches (momenteel 121) verstopt in Italië dan in België!

Team Thoja: 10 years of geocaching

We besloten om een geo-art te maken om deze 10de verjaardag te vieren. De geo-art bevat 19 caches die samen het cijfer 10 vormen op de geocaching kaart. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen blikken we telkens terug op één van onze vele hoogtepunten/avonturen in Zuid-Tirol. Bij elke mysterie-cache van deze geo-art zie je een afbeelding met daarboven een link naar de log van destijds. Door het lezen van de log zal je niet enkel het antwoord op de vraag vinden maar heb je tevens een inkijkje op onze Zuid-Tiroolse geocaching avonturen waarbij we indrukken willen achterlaten aan de hand van afbeeldingen en zelfs video fragmenten.

Het thema van de geo-art is bekend en het was helemaal geen probleem om een mooie wandelroute te bedenken. Als je namelijk woonachtig bent te Opgrimbie dan kan het haast niet anders om een route uit te stippelen volledig rondom het Koninklijk Domein van Opgrimbie (het domein zelf is niet toegankelijk). We willen dat jullie kunnen genieten van de wandeling: dus geen berekeningen onderweg en bij geen enkele cache is een tool vereist. Bovendien zijn alle caches eenvoudig te vinden en liggen deze telkens vlak naast het wandelpad. De totale afstand bedraagt ongeveer 9 km met onderweg 4 korte hellingen.

Een mooie route in Opgrimbie

Bij de rand van het bos is een ruime autoparking vanwaar we het wandelpad nemen in de richting van het rallycross circuit Duivelsberg. Voorbij de ingang ervan wandelden we verder tot bij de verliefde bomen (cache 3). Even verderop volgt de eerste klim met aan de linkerkant het Enduro mountainbikepark Mosa trails. Bovenop de helling bevinden we ons op een pad te midden van hoge varens. Verderop bereiken we het ruiterpad met het nummer 89. Dit ruiterpad blijven we volgen tot aan de opvallende groene draad rondom het Koninklijk Domein. We bereiken nu de ingang van Villa Fridhem, het buitenverblijf van wijlen koning Boudewijn.

Het loont nu de moeite om even de geplande route te verlaten op weg naar de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Grimbie (GC83AM3). Terug op de geplande route nemen we de brede brandgang met fietspad en wandelen we verder totdat we aan de linkerkant het bord Monasterium van Betlehem opmerken. We volgen de aangeduide richting en dalen af tot bij de ingang naar het Monasterium Onze-Lieve-Vrouw van het Fiat. Bij de achterkant van het Monasterium verlaten we de brede bosweg en nemen we het smalle kronkelde pad doorheen het bos.

Vervolgens is de groene draad onze leidraad en komen we uit bij een zeer lang vlonderpad. Bij het einde van het vlonderpad vinden we een panorama stoel die ons de gelegenheid biedt om even uit te rusten en te genieten van de mooie Ziepbeekvallei net voor ons. Even uitrusten kan nuttig zijn want de 2 laatste hellingen volgen nu kort na elkaar. Aan onze rechterzijde kunnen we genieten van de weidse vlakte, de habitat van de grote grazers. Wanneer we aan de linkerzijde de schuilhut/voederplaats zien van de grote grazers zijn we bijna aan het einde van onze wandeling.

Wil je zelf op zoek gaan naar deze geocaches dan kan je meer informatie terugvinden bij de eerste van 19 geocaches van deze geo-art: GCAH1BY. De caches hebben allen een zwarte kleur zodat ze minder opvallen in de natuur en sommige van deze caches zijn wat groter zodat je er ook een trackable in kwijt kan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.