Geocaching Mega events in de Lage Landen in 2024

Er staan alweer enkele leuke Geocaching events in de planning voor 2024! Tussen deze Geocaching events kan je ook reeds enkele Mega events terugvinden. Een Geocaching Mega event is een Geocaching event waarbij er minstens 500 bezoekers zijn, waarbij er ook vaak buitenlandse bezoekers tussen zitten. Vaak hebben deze Geocaching Mega events ook extra activiteiten en / of bijhorende events.

Voor geocachers die op zoek zijn naar het Genks Geocaching event, zullen een jaartje moeten wachten want de organisatoren besloten om een jaartje over te slaan. In 2023 was het CET event aan zijn laatste editie toe, gelukkig zien we dat er reeds een nieuwe MEGA initiatief is in Nederland. En het is ook reeds uitkijken naar het Kings and Queens event dat in april 2025 zal plaatsvinden, waarbij we voor het eerst een GPS Adventures Maze in de Lage Landen zullen hebben. Meer info volgt hier zeker en vast nog.

In 2024 zijn er alvast 2 MEGA events in de Lage Landen, zet deze gerust al in jouw agenda. (En hopelijk komen er nog enkele bij?)

🎪 Wild Wild Westland

Een gloednieuw MEGA event in 2024 wordt Wild Wild Westland vlakbij Rotterdam. We kregen alvast organisator Xizat te pakken die alvast heel tevreden is dat het event in geen tijd de MEGA status bereikt heeft. Er zijn nog niet veel details beschikbaar, maar aan enthousiasme geen gebrek:

Een tijdje terug hadden Ed van de eikenhofjes en ik een discussie over Mega events en langzaam ontspon zich het idee om er zelf 1 te organiseren. De pakkende naam was na even brainstormen gevonden: Wild Wild Westland. Het thema was aanvankelijk het wilde westen maar dat hebben we later meer toegespitst op de tuinbouw in het Westland.

Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een locatie. Na wat rondzoeken vonden we de perfecte locatie bij Odis in De Lier. Op die manier hoeven we geen entree te heffen, dat scheelt een hoop rompslomp. Daarna zijn we andere teams gaan selecteren voor ondersteuning. We hebben al 2 vergaderingen gehad en iedereen had goede inbreng.

Op 15 december is het event ingediend en op 26 december zaten we al boven de 300 WA’s. Zodoende werd op vergadering van 28 december de champagne ontkurkt. Vanaf nu vergaderen we iedere maand want er moet nog een hoop geregeld worden maar we hebben er zin in.

Organisator Xizat
Datum28 september 2024
Locatie🇳🇱 De Lier – Odis
Event codeGCAGWTM
OrganisatorTeam Wild Wild Westland
Websitehttps://wildwildwestland.nl/

🎪 KGB3

De Kempense Geo Buddies hadden de voorbije jaren al heel wat geocachers mogen welkom heetten op de KGB mega events en in 2024 zijn ze zo reeds aan de derde editie toe van hun KGB event. De reacties op de voorbije events waren alvast heel erg positief en in het weekend van 5 oktober zal Lommel het episch centrum zijn voor al het geocachegeweld uit de Lage Landen en Europa met het derde KGB event en de vele side events die ze voor ons alweer in petto hebben.

Datum5 oktober 2023
Locatie🇧🇪 Lommel – De Soeverein
Event codeGCAFKGB
OrganisatorKempense Geo Buddies
Websitehttps://www.kgb-events.be/

🎪 MEGA geocaching events in Europa

Uiteraard zijn er niet alleen MEGA events in de Lage Landen! Zo zijn er nu reeds een kleine 30 Mega’s gepland in Europa dit jaar. Benieuwd waar deze te vinden zijn? Bekijk dan gerust dit lijstje: BMD0B0K

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.