Geocaching onderzoek 2020 – deel 1

De voorbije weken liep reeds voor het vierde jaar het Geocaching onderzoek. Ook dit jaar waren er weer een recordaantal deelnemers, meer dan 2.000 geocachers gaven hun mening op de verschillende stellingen van het Geocaching Onderzoek 2020.

De komende weken gaan we samen met jullie de resultaten ontdekken. Vandaag alvast de eerste resultaten waarbij we kijken naar jullie Geocaching motivaties en enkele opvallende statistieken.

Een extra woordje uitleg

📊 Hoe heb je Geocaching leren kennen?

Een vraag die we ieder jaar opnieuw stellen. 75% geeft aan dat ze Geocaching leren kennen hebben via een vriend of familie. 12% heeft erover gelezen in een artikel. Andere redenen: dankzij een activiteit van een organisatie, zocht naar een GPS spel, toevallig ooit een geocache gevonden of gezien in een TV programma of een vlog.

📊 Ben jij een Geocaching Premium member?

Liefst 93% van de deelnemers aan dit onderzoek heeft een Geocaching Premium abonnement. Er zijn best wel wat voordelen aan een Geocaching Premium abonnement en heel wat geocachers hebben er wat voor over om van deze extra’s gebruik te maken. 93% lijkt best wel veel, dat komt natuurlijk omdat dit onderzoek is ingevuld door geocachers die regelmatig (meerdere keren per maand) gaan geocachen. Meer daarover volgende week 😉

📊 Welk apparaat gebruik je om te geocachen?

GPS22,9%
Smartphone32%
Beide45,1%

De meerderheid van de geocachers (liefst 68%) heeft een GPS waar ze dan ook gebruik van maken om te geocachen. 32% gaat enkel geocachen met een Geocaching app op de smartphone. Goed 45% gebruikt dan weer beide toestellen.

📊 Heb je ooit een geocache verstopt?

Ja51,1%
Nee25,7%
Nee, maar ik ben het wel van plan23,2%

Een kleine meerderheid van de geocachers heeft ooit zelf een geocache verstopt. Goed 23% heeft ook goede voornemens om er ooit zelf eentje weg te steken.

📊 Wat zijn jullie belangrijkste Geocaching motivaties?

We gingen ook op zoek waarom jullie aan Geocaching doen, wat drijft en motiveert jullie. Om de motivaties voor Geocaching te bepalen vroegen we iedere deelnemer om voor ieder onderdeel punten te geven van 1 (minst belangrijk) tot 7 (meest belangrijk) op een 7 punten Likertschaal. Wij namen de gemiddelde score van ieder onderdeel en kwamen een score uit tussen 1 en 7: hoe hoger de score op 7, hoe belangrijker deze reden is om te geocachen.

Je kan zien dat er heel wat dingen zijn die ons motiveren om te geocachen: buiten komen, ontdekken van nieuwe plaatsen, van de natuur genieten, ontdekken, beweging hebben en vinden van caches scoren gemiddeld heel erg hoog. Deze hebben allen een score die 6 of hoger is, dit zijn voor jullie de belangrijkste beweegredenen om te geocachen.

Andere motivaties als competitie, woodies verzamelen, verstoppen van caches, verzamelen van souvenirs en statistieken motiveren ons gemiddeld iets minder. Het zijn redenen die bepaalde type geocachers heel erg motiveren, maar gemiddeld genomen over alle geocachers zijn er andere zaken die ons meer motiveren om te gaan geocachen.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors Geocoins for all, GcProducts en Gc Rogier Geovlogs mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Deze week zijn er liefst 3 winnaars!

  Hoera, je hebt gewonnen! We nemen binnenkort contact met je op.

  We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

  3 reacties op “Geocaching onderzoek 2020 – deel 1”

  1. Ontzettend leuk om de uiyslag te lezen. Fijn dat de meesten niet voor de souvenirsgaan maar meest omte bewegen en buiten te zijn.
   Heerlijk de natuur in.

   Beantwoorden

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.