Geocaching onderzoek 2021 – deel 5

In deel 5 gaan we jullie mening bekijken over enkele Geocaching dilemma’s. Deze schotelden wij jou de voorbije weken voor en je kon kiezen tussen juist of fout.

Een extra woordje uitleg

📊 Ik ga eerder op zoek naar geocaches met veel favorietpunten

Juist45,3%
Fout54,7%

Favorietpunten is één van de filterfuncties die premium leden kunnen gebruiken om op zoek te gaan naar geocaches. 45% van de geocachers geven vaak de voorkeur aan geocaches met favorietpunten.

📊 Ik zoek graag mysterycaches

Juist68,6%
Fout31,4%

Niet iedere geocacher is fan van raadsels of puzzels, dus waren we benieuwd of geocachers deze graag doen: toch meer dan twee derde zoekt graag mysterycaches. Laat die puzzels maar komen!

📊 Ik los iedere puzzel van een mysterycache zelf op

Juist50,1%
Fout49,9%

Verrassend resultaat: ongeveer de helft van de geocachers lost de puzzels niet zelf op. Je kan natuurlijk in een team zitten of samenwerken met andere geocachers om puzzels op te lossen.

📊 Er zijn te veel mysterycaches

Juist24,2%
Fout75,8%

25% van de geocaches in Nederland en België zijn mysterycaches: 24,2% van de geocachers vinden dat er iets te veel mysterycaches zijn.

📊 Ik vind geo-arts leuk

Juist78,6%
Fout21,4%

Een geo-art in België en Nederland wordt heel vaak gemaakt met mysterycaches, heel zelden worden er andere geocachesoorten hiervoor gebruikt. Onlangs maakten we een stuk over enkele bijzondere geo-arts in het buitenland en daar worden wel verschillende geocachetypes gebruikt. Dat goed 78% van jullie fan is van deze kunststukjes hoeft dan ook niet te verbazen.

📊 Ik ga geocachen als het regent

Juist47,4%
Fout52,6%

Weer of geen weer: 47% van de geocachers gaat zelfs geocachen als het regent, je kan natuurlijk ook enkele andere Geocaching doen als het regent.

📊 Ik heb ooit een geocache als eerste gevonden (=FTF)

Juist61,8%
Fout38,2%

Die adrenalinerush als je op jacht gaat om als eerste een cache te vinden: liefst 61,8% van de geocachers heeft het intussen al meegemaakt en een FTF behaald.

📊 Ik heb ooit een cache gelogd als gevonden terwijl ik de cache nooit gevonden heb

Juist10,7%
Fout89,3%

Op Facebook zien we het soms passeren dat iemand een geocache logt als gevonden terwijl het logboek nooit getekend is. Daarom schotelden we deze vraag ook aan jullie voor: 10,7% van jullie heeft dit ooit gedaan. Misschien hadden jullie wel toestemming van de CO om een found te loggen?

📊 Ik vind geocaches met veldpuzzels leuk

Juist83,2%
Fout16,8%

Geocaches met een extra opdrachtje vinden wij heel fijn, alleen zijn ze vrij zeldzaam. Maar: meer dan 83% van de geocachers is hier fan van!

📊 Ik vind Jigidi puzzels (= online legpuzzels) leuk

Juist68,2%
Fout31,8%

Je komt ze wel eens vaker tegen: de Jigidi online legpuzzels die jou uiteindelijk de coördinaten opleveren van de Geocaching puzzel. Goed 68% vind Jigidi puzzels wek leuk.

📊 Ik heb mijn Geocaching nickname ooit aangepast

Juist22,9%
Fout77,1%

Iedereen kan zijn gebruikersnaam wijzigen bij Geocaching, dat kan om gelijk welke reden. Wist je dat bijna 23% van de geocachers ooit zijn Geocaching nickname heeft gewijzigd? Het is niet altijd simpel om meteen de goede keuze te maken.

📊 Ik kijk vaak eerst naar de hint vooraleer ik de geocache zoek

Juist59,4%
Fout40,6%

We betrappen ons zelf er wel eens op dat wij de hint bekijken vooraleer we beginnen met zoeken naar de geocache. Liefst 59% van de geocachers geeft toe dit ook vaker te doen 😉

📊 Ik heb al eens 100 dagen op rij een geocache gevonden

Juist16,7%
Fout83,3%

Er bestaan challenges waarbij je verschillende dagen na elkaar moet geocachen, bijvoorbeeld ook om bepaalde Geocaching badges te behalen. Wist je dat 16,7% al eens 100 dagen op rij een geocache gevonden heeft: stevig!

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.