Geocaching in Rijkevorsel – Den Bolkse Hamer

De creativiteit en fantasie van het mannelijk deel van ons team sloeg op hol na zelf enkele originele en gevarieerde rondes te wandelen. Vooral de huisjesreeks bracht de doorslag om zo snel mogelijk zelf aan het knutselen te gaan. Aangezien hij dan ook wat handig is en beschikt over een knutselatelier werd er eerst een kleine toer gelegd. Dat werd De Luysterborg te Beerse een geocachereeks van 12 caches met bonus (GC8H2R0) door een mooi stukje bos en rond de vijver.

Het was dan ook meteen een schot in de roos. De reacties en het bezoek op deze ronde waren erg positief en ver boven de verwachtingen. Natuurlijk gaf dit ons een boost en al snel werd eigenlijk gewerkt aan een volgende ronde. Voor Mr Timsas is de geocache microbe niet enkel meer gaan cachen zelf. Hij kan er nu alles in kwijt: knutselen, tekenen, creatief bezig zijn en caches zoeken.

Met de geocachereeks die wij willen maken hadden we als doel om geocachers van over het hele land aan te trekken, aangezien we zelf niet vies zijn van wat afstand af te leggen om een leuke cachedag te hebben. Zo werden onze eigen voorwaarden voor de reeks gemaakt: het moet gewoon de moeite zijn om ver te rijden. Dit kan door natuur, avontuur, veldpuzzels, aantallen, sterren en originaliteit in een rondje te steken. Aangezien we eigenlijk een vrij druk leven hebben vonden we het ook belangrijk om het rondje goed te kunnen onderhouden.

Een geocacherees in De Bolk

Ook de grote omgeving in ons eigen dorp werd verkent. In de zomer nog wat tips gekregen bij het meewerken aan een andere ronde om de gemeente te betrekken. De connecties werden gelegd en wat later hadden we 2 doelgebieden in het vizier.

De keuze voor omgeving De Bolk was uiteindelijk doorslaggevend: erg rustige wegen die konden gesplitst worden in 2 toertjes in totaal een 11km. Een groot stuk bereikbaar met de auto voor vlot onderhoud en een prachtig stuk natuurgebied aan de Bolkse beek waar je je alleen waant waren voor ons de reden om het hier te doen. Afwisselende wegen, grind, zand en bospaadjes aangevuld met enkele geasfalteerde wegen brengen de bezoekers door enkele bosrijke gebieden maar evengoed langs uitzicht op verreikende akkers. Voor ons zelf is het telkens even tot rust komen als we hier vertoeven dus ideaal om dit te delen met de gemeenschap.

Caches maken en plaatsen

Er lagen al een 20-tal caches klaar die in de loop van het najaar 2020 al werden gefabriceerd. Enkele knutselwerkjes waar enige weken is aan gewerkt aangevuld met fantasietjes en prullaria kregen virtueel een plaatsje tijdens de eerste aanloopronde. Andere punten werden aangelopen waar dan weer iets geschikt voor bedacht moest worden. Alles bij elkaar hebben we zo een 5 maanden bezig geweest aan deze ronde en toch een behoorlijk budget uitgegeven. Wetende dat niet iedereen hier even respectvol mee zal omgaan.

We droomden al wat langer om zelf eens een geo-art te leggen, toch was dit eerst technisch een probleem. Na de aanschaf van een laptop hebben we ons daar direct in verdiept en via deze site alle stappen doorlopen. Het symbool (de hamer) is te linken aan Mr Timsas zijn naam en/of handigheid. We plaatsten punaises op een bord niet te dicht bij elkaar maar toch dicht genoeg om de vorm er toch goed te kunnen uithalen. Zo wisten we dat het een geo-art zou worden met 35 caches.

Puzzels verzinnen was iets wat we nog nooit eerder had gedaan. Zoals het leggen van de caches wilden we genoeg variatie in de puzzels, dus werden er 34 verschillende exemplaren samengesteld. Van gemakkelijk decodeerpuzzel tot en met enkele moeilijkere puzzels werden samengesteld.

Zelf op zoek gaan naar de Bolkse hamer

We hopen dat deze blog geen extra stormloop creëert, het is al druk genoeg! 😋 We hopen gewoon onze rondjes en losse caches te kunnen blijven aanbieden om de bezoekers een fijne dag te bezorgen. De Bolkse Hamer geo-art ligt in Rijkevorsel en bestaat uit 35 caches verspreid over 11 kilometer die je in 2 lussen kan lopen. Alle info kan je lezen in de bonuscache (GC93J0Q) van deze reeks.

Toch onze voldoening van het delen van onze plekjes en ideeën en vooral het lezen van de belevenissen van de teams die langskomen zijn en blijven de drijfveer om dit te blijven doen en onderhouden. 1 positieve log is 100x meer waard dan een melding dat er iets niet werkt, defect of vernield is. Het mee bijdragen in deze community is natuurlijk ook belangrijk want zonder co’s geen hobby! We wensen iedereen veel succes en hopelijk tot binnenkort in het veld , want we zijn zelf ook helemaal verslingerd aan deze hobby hihi.

Groetjes Timsas

Alias Timmer & Sascha

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.