Geocaching Onderzoek 2023 – deel 3

We zijn toe aan het derde deel resultaten van het Geocaching Onderzoek 2023. Heb je de vorige uitslagen gemist? Dan kan je deze rustig opnieuw bekijken via onderstaande linkjes.

Deel 1Geocaching statistieken
Deel 2Geocaching voorkeuren

Deze week gaan we kijken naar enkele stellingen over Geocaching die we jullie voorgeschoteld hebben. Belangrijk om weten is dat veel van deze stellingen ingestuurd zijn door jullie: voor het onderzoek hebben we iedereen de kans gegeven om zelf hun vragen in te sturen die ze willen voorleggen aan geocachers. Daarnaast moest je kiezen tussen akkoord of niet akkoord (inderdaad: er was geen tussenoptie).

We bezorgden de cijfers van de stellingen aan Jeanet en Chris van Team Snip & Snap en zij bezorgden ons deze leuke video terug. Zeker de moeite waard om eens te bekijken hoe zij de resultaten interpreteren. Hieronder kan je uitgebreid alle stellingen nog eens nalezen en de 5 nieuwe winnaars ontdekken.

Lees rustig de resultaten na

Wil je de resultaten van het onderzoek graag wat grondiger bekijken, dan kan je dit hieronder rustig nalezen.

📊 Je moet minstens 100 caches gevonden hebben voor je er zelf een mag verstoppen

Akkoord64,0%
Niet akkoord36,0%

Zonder mensen die geocaches verstoppen, kan je niet op zoek gaan en dus ook geen Geocaching spelen. In het eerste deel van dit onderzoek konden we al lezen dat 58% van de deelnemers ooit een geocache verstopt heeft. Geocaching.com raadt aan om eerst zelf 20 geocaches gevonden te hebben vooraleer je er zelf eentje verstopt zodat je voldoende inspiratie hebt en weet hoe het spelletje werkt. 64% van de deelnemers aan het onderzoek vindt zelfs dat je minimaal 100 geocaches gevonden moet hebben vooraleer je zelf aan de slag gaat met het verstoppen van een geocache.

📊 Ik vind dat iedere Premium member minimaal 1 geocache moet verstoppen

Akkoord11,7%
Niet akkoord88,3%

Aan dit onderzoek hebben liefst 95% Geocaching Premium members deelgenomen. Een vraag die we ingestuurd kregen, hebben we verwerkt in deze stelling. De overgrote meerderheid gaat echter niet akkoord met het feit dat iedere Premium member 1 geocache moet verstoppen. Geocaching is een spel waarbij mensen vrijwillig geocaches maken en verstoppen, mensen opdringen om een geocache te maken is waarschijnlijk geen goed idee. Niet iedereen is even creatief of heeft de mogelijkheden om een geocache te maken.

Eigen geocache maken

📊 Als je geocaches maakt, moet je korting krijgen voor Geocaching Premium

Akkoord36,1%
Niet akkoord63,9%

Nog een interessante vraag die we doorgestuurd kregen was deze. Een ideetje dat misschien wel interessant lijkt: geocaches maak je op vrijwillige basis. Een korting voor een Premium lidmaatschap krijgen in ruil voor caches leggen vindt 36% van de deelnemers aan dit onderzoek wel een goed idee. Bijna 64% vindt dit dan weer niet zo’n goed idee. Stel dat je dit zou doen dan komt bij ons meteen de vraag naar boven of dit ten goede zal zijn van de kwaliteit van de geocaches wat volgens ons vrij belangrijk is voor het spel.

📊 Caches zouden enkel op interessante plaatsen moeten liggen

Akkoord27,8%
Niet akkoord72,2%

Uit de voorgaande resultaten van dit onderzoek blijkt dat het ontdekken van nieuwe plaatsen een belangrijke geocaching motivatie is. Verder blijkt ook dat 68% van de geocachers aan dat ze de locatie van de geocache belangrijk vinden. We waren ook benieuwd naar het antwoord op deze stelling: bijna 3 op 4 deelnemers gaat niet akkoord dat geocaches enkel op interessante plaatsen moeten liggen.

📊 Ik vind het goed dat geocaches minimaal 161 meter uit elkaar moeten liggen

Akkoord82,1%
Niet akkoord17,9%

De 161-meter afstand regel is niet van de pot gerukt: want dat is ongeveer 0,1 mijl. Interessant om weten is dat 82% dit een goede richtlijn vinden.

📊 Hengelcaches moeten een eigen Geocaching attribuut krijgen

Akkoord78,4%
Niet akkoord21,6%

We wisten reeds dat bijna 1 op 3 geocachers steeds een hengel meeneemt als Geocaching tool. Verschillende geocaching routes hebben tegenwoordig één of meerdere hengelcaches opgenomen, echter weet je vaak niet bij welke geocache je een hengel nodig hebt. Soms staat dit vermeld in de geocache beschrijving of in de hint, maar het is natuurlijk vervelend als je op ground zero staat zonder hengel en de cache hangt 6 meter boven jou. Goed 78% van de geocachers vindt het een goed idee om een geocaching attribuut te maken voor hengelcaches (tipje voor Geocaching.com?). Er bestaan al gelijkaardige attributen voor zaklampen, uv-licht, klimgerief, duikgerief, …

📊 Te veel cache eigenaren onderhouden hun geocache niet

Akkoord44,6%
Niet akkoord55,4%

Een geocache plaatsen zorgt er automatisch voor dat je deze ook moet onderhouden. Zo’n geocache onderhoud bestaat uit verschillende stappen en 82% van de geocachers vindt een goed onderhouden geocache belangrijk. De meningen over bovenstaande stelling zijn eerder verdeeld, met een licht overwicht voor niet akkoord.

Geocaching maintenance - nat onderhoud

📊 Een onderhoud van een geocache mag beloond worden met een souvenir

Akkoord64,9%
Niet akkoord35,1%

Iets wat misschien zou kunnen helpen is om een geocache onderhoud te belonen met een Geocaching souvenir? 65% van de geocachers gaat alvast akkoord met deze stelling. Zowel vorig jaar als dit jaar krijg je een Geocaching souvenir als je een geocache maakt. 65% van de geocachers is alvast enthousiast voor dit idee.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Deze week zijn er liefst 5 winnaars!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet

7 reacties op “Geocaching Onderzoek 2023 – deel 3”

  1. Leuk een inblik te krijgen in wat ‘men’ vindt. Qua hengelcaches vraag ik me af of het een regionale variant is, in andere landen doen ze er minder aan. Maar dat is net zo met de snowscooter en ik snap dat het handig is om te weten of je een hengel nodig gaat hebben.

    Beantwoorden
    • Klopt: in bepaalde regio’s kan je bepaalde types geocaches meer terugvinden. Er zijn inderdaad attributen die je in de Lage Landen vrijwel nooit zal kunnen gebruiken.

      Beantwoorden
  2. ‘Hengelcaches moeten een eigen Geocaching attribuut krijgen’.
    Met deze stelling ben ik het eens, maar er mag wel een limiet gesteld worden aan de hoogte, bijv. 5 mtr

    Beantwoorden
      • Helemaal eens met Henk, je lost een moeilijke puzzel op, sjouwt met je 7mtr. hengel kilometers door de rimboe en dan hangt de cache op 9mtr. Leuk hoor

        Beantwoorden
  3. Helemaal eens met het invoeren van een max. hoogte voor hengelcaches, zelfde ervaring als Koos aanhaalt.
    Even een losse opmerking: Het zou prettig zijn als er een mogelijkheid kwam waarmee je zelf kunt aangeven dat bepaalde caches niet te doen zijn zoals “kano of boot nodig of waden noodzakelijk”. Dit voorkomt dat deze caches ten onrechte of uit frustratie worden gelogd als “niet gevonden” om de groene caches niet meer te zien.

    Beantwoorden
  4. Ook ik ben het helemaal eens dat er een beperking in hoogte moet zijn voor hengelcaches. Al was het alleen maar om mensen niet onnodig op kosten te jagen. Een hengel van 9m zal bv altijd (veel) meer kosten dan één van 5m. Al moet ik zeggen dat wij nog nooit een hengelcache niet konden loggen met onze 6m hengel. Blijkt die toch ooit onvoldoende: jammer, dan blijft die hoge hengelaar voor altijd ongelogd op onze kaart.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.