Geocaching onderzoek 2024 – deel 6

De voorbije weken namen jullie opnieuw massaal deel aan het geocaching onderzoek 2024. Hierin stellen we allerhande vragen om uit te zoeken hoe geocachers te werk gaan en hoe ze denken over bepaalde thema’s.

We zijn toe aan het laatste deel van dit onderzoek waarbij we nog één onderwerp aansnijden. Normaal zijn het de geocaching reviewers die onze caches beoordelen, vandaag draaien we de rollen om en reviewen wij de geocaching reviewers.

Deel 1Geocaching info en statistieken
Deel 2Geocache verstoppen
Deel 3Adventure Labs
Deel 4Trackables
Deel 5Woodies
Deel 6Geocaching reviewers

Een duik in de resultaten

📊 Ik vind het goed dat er geocaching reviewers zijn per land(deel).

Ja98,9%
Nee1,1%

Eerst en vooral moeten we de reviewers bedanken: vergeet niet dat dit mensen zijn die op vrijwillige basis de tijd nemen om geocaches te beoordelen en geocachers verder te helpen. Het lijkt soms wel een hondenstiel, want je kan natuurlijk niet goed doen voor iedereen omdat er ook richtlijnen te volgen zijn.

Gelukkig zijn er per land aparte reviewers, want ieder land heeft daarbovenop ook nog zijn eigen regionale (geocaching) regels. In België zijn er zelfs aparte reviewers voor Vlaanderen en Wallonië, want zelfs in deze landdelen kunnen de regels anders zijn.

📊 Ik weet wat de taken zijn van een geocaching reviewer

Eens37%
Neutraal35,5%
Oneens27,5%

Simpel gesteld: Reviewers beoordelen en publiceren geocaches die voldoen aan de geocacherichtlijnen. Daarnaast lopen ze ook geocaches na die onderhoud nodig hebben en archiveren deze indien nodig. Uiteraard kan je ook communiceren met reviewers: je kan hun vragen stellen of andersom stellen deze vragen aan jou over jouw geocache. Hoe dit precies allemaal in zijn werking gaat moeten ook wij het antwoord schuldig op blijven.

37% van de geocachers weet wat de taken zijn, dat wil zeggen dat er meer geocachers zijn die niet (helemaal) weten wat het takenpakket is van een reviewer.

📊 Ik zou het tof vinden om meer info te krijgen van geocaching reviewers

Eens38,1%
Neutraal51,7%
Oneens10,2%

Willen we dan meer info krijgen van reviewers van hoe deze te werk gaan, wat ze juist doen en hoe ze geocaches beoordelen? Bijna 40% van de geocachers zou dat wel interessant vinden, 10% van de geocachers dan weer niet.

📊 Ik ben al eens naar een geocaching reviewer event geweest

Eens12,7%
Neutraal19,9%
Oneens67,4%

Goed is dat reviewers hier zelf reeds initiatief in tonen: zo organiseren deze wel eens een event of zijn ze aanwezig op grote geocaching events met een workshop om meer inzichten te geven in wat ze juist doen.

1 op 8 geocachers heeft zo’n event reeds bijgewoond. Wijzelf hebben deze helaas nog niet aan het werk gezien op zo’n event. De vraag is natuurlijk of aanwezig zijn op events voldoende is voor geocaching reviewers, want niet iedere geocacher gaat naar geocaching events.

📊 Geocaching reviewers zijn vlot bereikbaar

Eens26,9%
Neutraal64,9%
Oneens8,2%

Niet iedereen heeft al eens contact gehad met een geocaching reviewer, maar het lijkt er op dat de meerderheid van de geocachers de reviewers vlot kan bereiken.

Wist je dat er een Geocaching reviewer wiki is waarbij je alle reviewers kan terugvinden en hun zo kan contacteren?

📊 Geocaching reviewers zijn transparant

Eens22,4%
Neutraal66,7%
Oneens10,9%

Zijn de beslissingen die geocaching reviewers nemen transparant? Deze vraag was er eentje die we iedereen voorgelegd hebben: 2 op 3 geocachers heeft hier geen uitgesproken mening over.

Bijna een kwart van de geocachers vindt de reviewers dan weer wel transparant, 10% niet.

📊 Er mogen meer geocaching reviewers zijn

Eens35%
Neutraal59,2%
Oneens5,8%

Reviewers hebben ongeveer 7 dagen nodig om een geocache te beoordelen, vaak gaat dit sneller. Vergeet niet dat dit vrijwillig werk is. Het zou sneller kunnen mochten er meer reviewers zijn.

35% van de geocachers zou het alvast een goed idee vinden mochten er meer reviewers zijn.

📊 Ik zou zelf ook een geocaching reviewer willen zijn

Eens13,6%
Neutraal34%
Oneens52,4%

De hamvraag is dan ook of geocachers zelf een geocaching reviewer zouden willen zijn. Wat blijkt nu? Liefst 1 op 8 geocachers zou hiervoor interesse hebben.

We hebben geen idee hoe je een reviewer wordt, maar de opvolging is wel alvast verzekerd.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts, BP Publishing en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.