Geocaching in Hamme: In het spoor van Baziel

Ik ben Hilde, gekend als Puntooooh in het geocachewereldje een goeie beginneling sinds 2022. Als partner van Moezes (die je misschien wel kent van rondje Vlassenbroek of rondje Roomacker – Potpolder) fietsten en stapten wij samen al heel wat mooie rondjes bij elkaar. Ik hou van de veelzijdigheid van het geocachen. Zowel petlingrondjes in een mooie omgeving als multi’s en adventure labs met hun wist-je-datjes kunnen me bekoren, maar vooral aan rondjes met creatieve caches en wat doe-en denkwerk ter plaatse beleef ik het meeste plezier.

De mosterd halen in Lommel en meenemen naar Hamme

Het idee rond dit toertje op kindermaat is beginnen groeien nadat we vorig jaar met 2 kleinkindjes van Moezes Het verloren kabouterdorp in Lommel gestapt hadden. Zij waren enorm enthousiast. De oudste met de gps op kop, de jongste zonder het te beseffen een 7-tal km in haar beentjes, huppelend van de ene cache naar de andere. Het samenwerken bij het zoeken, vinden en oplossen van puzzels of raadsels is zo leuk om te zien en samen te beleven. Kortom, deze geocaching route is een aanrader voor iedere geocacher (en er zijn daar nog toffe routes).

Al een paar leuke caches in gedachten en in grote lijnen een verhaal erbij, moest ik enkel nog op zoek naar een kindvriendelijke locatie. In mijn dichtste omgeving was er nauwelijks nog plaats , dus even uitgeweken naar de nabijgelegen gemeente Hamme waar ik op een vrij stukje langs de Durme nog een mooie mengelmoes vond van bos en water. Veel plaats was er niet, het was meten en schuiven om tot een kort en logisch rondje te komen. Maar eens dit in orde was, konden we aan de uitwerking van de caches beginnen. Ik bracht vooral de ideeën aan en Moezes zorgde met plezier voor de creatieve uitwerking ervan. Nog voor het online kwam hadden wij er samen ons plezier al aan gehad 😊

Zelf op zoek gaan naar In het spoor van Baziel

In het spoor van Baziel kon beginnen. Een speurtocht naar een weggelopen hondje, met onderweg een kennismaking met zijn vriendjes en de opdracht om hem veilig en wel terug thuis te brengen. In totaal een 4-tal kilometer langs 9 caches, bestaande uit 4 traditionals, 4 multi-caches en een bonus. Eén multi-cache is op kleutermaat, de andere eerder voor lagere-school-kinderen en met wat hulp bij het rekenwerk onder het toeziend oog van een (groot)ouder, is het een leuke zoektocht voor groot en klein. De eerste cache van deze route kan je hier terugvinden: GCAMJWB

Dus zet de playstation vandaag eens uit, leg de tablets aan de kant en ga naar buiten met de kinderen. Geef ze de gps in handen, laat ze denken en doen, en zie ze content en verwonderd zijn bij alle verstoptechnieken van de vriendjes van Baziel. Vergeet ze aan de Mirabrug niet te trakteren op een ijsje (vaak staat de ijsjeskar daar) en ook Baziel heeft een verrassing voor jullie viervoeter. Veel plezier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.