Uitstap in de Rozebroeken: geocachen en zwemmen

Sinds enkele jaren kan je in de oostrand van Gent terecht in de Rozebroeken: een sport- en recreatieparadijs waar je kan sporten en zwemmen. De voorbije jaren werd er ook hard gewerkt aan het park en bos rondom het zwembad en natuurlijk kan je hier ook enkele plezante geocaches meepikken.

S&R Rozebroeken

Op een vrij zonnige herfstdag maakten we een leuke uitstap richting de Rozebroeken: 3 kinderen en 3 volwassenen waren klaar voor een leuke wandeling in het park en een natte zwempartij.

Geocaches in en rondom de Rozebroeken

Wat opvalt is als we de caches in en rondom de Rozebroeken bekijken, dan zien we dat deze, op enkele uitzonderingen na, allemaal door dezelfde CO verstopt zijn. Vuurdraak is hier de voorbije jaren heel actief geweest met best wel wat creatieve caches in elkaar te steken. Als je wat meer tijd hebt of indien je in de buurt bent moet je zeker volgende caches van Vuurdraak meepikken:  The key is the key – TB Hotel (GC5TQMF) en Het Creatief Vuurdraakske (GC6DMV4).

wandelen in Rozebroeken

Wij verkozen een wandeling in en rondom het domein van de Rozebroeken en pikten deze caches mee.

Het SchatkistjeGC6D170Een leuke cache die we tegenkwamen in één van de uithoeken van het park. De cache was snel gevonden, maar er was nog een kleien extra uitdaging.
TrekkrachtGC6NETRWij hadden iets helemaal anders in gedachten toen we de titel van deze cache zagen, maar origineel is deze wel.
De Kleurkes 5: Int GrijsGC3QY4HVoor deze moet je iets buiten het domein gaan en kan je snel meepikken.
PREC 24 – De Creatieve LogGC73459Een eenvoudige cache om te vinden, maar de bedoeling van deze is om – als het kan – een creatieve log te schrijven.
Rozebroecken by NightGC61CWFEen multi-nachtcache waar we het hieronder uitgebreid over hebben.

Trekkracht Rozebroeken

Subtropisch zwemmen

Na een fijne middagwandeling begeven we ons richting het zwembad, het moet gezegd: het is er vrij groot en er is meer dan ruimte genoeg. Zelf kozen we om naar het subtropisch zwembad te gaan, maar je kan er ook baantjes trekken in het Olympisch zwembad. Eens betaald krijg je je bandje, waarmee je verder kan. Handig aan het bandje is dat je er ook je kleerkastje mee kan sluiten en openen: dus geen gepruts meer met die centjes om je kastje te kunnen sluiten.

Zwemmen in Rozebroeken

De 3 kinderen hadden in het zwembad meer dan voldoende aan het kinderzwembad, dat heel tof ingericht is met verschillende glijbaantjes, waterpistolen, een wip, … Maar je kan er ook terecht in verschillende ‘grote’ glijbanen zoals de King Cobra, die recent gebouwd is of enkele wildwaterbanen, een golfslagbad, sauna, … Kortom een prima zwembad voor een dagje uit (meer info kan je vinden op de Rozebroeken website)

Had ik al vermeld dat er ook een fijne brasserie is? Het zogenaamde Rest-eau-café is een leuke aanvulling voor het zwembad. Je kan er best wel lekker eten zoals vol-au-vent van hoevekip (die was echt goed!) en stoverij met frietjes en uiteraard zijn ze ook voorzien van kindermenu’s zoals spaghetti. Buiten is er een grote speeltuin voor de kinderen, waar ze naar hartenlust kunnen ravotten terwijl je zelf nog even kan na keuvelen.

Kinderzwembad Rozebroeken

Rest-eau-cafe Rozebroeken

Speeltuin Rozebroeken

Op zoek naar de roze broek in het donker

Hierboven hadden we het al kort even vermeld maar er ligt ook een leuke nachtcache: Rozebroecken by Night (GC61CWF). Wat ons opviel is de schrijfwijze van ‘Rozebroeken’, waarschijnlijk een kleine vergissing van de CO 🙂 . Gelukkig hadden we een zaklamp mee, want deze heb je echt wel nodig: op sommige plekken van het domein (en zeker in het bos) kan je geen meter ver kijken.

De Nachtcache is een multi waarbij je een wandeling maakt over het domein en waarbij je op 6 plaatsen op zoek moet naar informatie. Je zaklamp kan je hierbij goed helpen, want op iedere plek moet je rondom jou op zoek naar een combinatie van reflectoren. Ze zijn niet allemaal zo simpel verstopt, wat het best wel een uitdaging maakt. Maar eens je de reflector gevonden hebt, kan je de code omzetten naar een cijfer. Wanneer je alle 6 punten hebt gevonden, heb je genoeg informatie om de uiteindelijke schat te vinden. Het leuke aan deze multi is dat het bos en het park een wirwar van paadjes is, waardoor je best wel wat kilometers aflegt.

Rozebroeken by night

De cache zelf is ook even zoeken, want het is er ook pikdonker. Maar eens je op het juiste plekje staat, dan zal je de roze broek wel vinden.

 

Win: een uitstapje naar de Rozebroeken voor 4 personen

Dankzij S&R Rozebroeken kon je een uistatp winnen voor 4 personen naar het zwembad. Ontdek hieronder snel of je gewonnen bent.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.