Geocaching in Ruddervoorde: RVR

Tijdens volle corona-uitbraak zijn wij verhuisd naar Ruddervoorde. Wandelen was toen één van de weinige activiteiten die mogelijk waren. Op een dag, tijdens een wandeling spraken vrienden over geocachen. Juist,  Ik had er als eens van gehoord en zelfs ooit een account aangemaakt, maar het tot dan nooit uitgeprobeerd. Dan toch uit nieuwsgierigheid de app gedownload en hebben ons helemaal laten gaan. Zoeken, proberen, ontdekken en het duurde dan ook niet lang voor het een hobby werd, meer zelfs het werd een verslaving.

Enkele eigen caches

Na een 250 tal finds begon het al te kriebelen om zelf iets te creëren. In Ruddervoorde lagen toen amper caches waardoor de kans voor het grijpen lag om een rondje te creëren. Nog een groentje toen en nog niet veel ervaring of inspiratie toch getracht er iets leuks van te maken. Zo ontstond ons eerste projectje: Rutherford’s box.

De periode daarna is geocachen een activiteit geworden dat intensief beoefend werd en veel van onze vrije tijd in beslag nam. We hadden de microbe helemaal te pakken. Op prachtige plekken gekomen, heel veel mooie creaties ontdekt en ook heel wat leuke mensen ontmoet. Eén daarvan was Nico (preuteleuter). We zaten meteen op heel wat vlakken op de zelfde golflengte en er ontstond al snel een klik en een toffe vriendschap. Team PO was geboren, partners in crime met veel zin en motivatie om ook leuke caches te maken! Al snel de handen in elkaar geslagen en zo werd The Quest(ion) geboren (GC9M37Y) in het Kampveldbos te Waardamme. Een mini art in de vorm van een vraagteken, met leuke, weliswaar ook uitdagende mysteries. De focus lag op leuke en creatieve veldpuzzels. Het mini toertje werd dan ook met veel lof, favo’s en leuke logs ontvangen. Waar we natuurlijk trots op zijn.

Brugsche Zwoane

Enkele maanden later kwam Nico met de vraag af, om samen met Filip (Bluecooldragons), ter gelegenheid van het BBX event in Brugge een geo-art te leggen. En om een lang verhaal kort te houden, ontstond zo de prachtige brugsche zwoane.

De zwaan bedenken, creëren, leggen en onderhouden bleek een hele taak.  We hadden dan ook snel een voldaan gevoel maar ook onze handen vol. Ondertussen werd ook Rutherford in Ruddervoorde gearchiveerd wegens drukte en omdat het ook naar eigen gevoel niet meer voldeed aan hoe ik tegen geocaching aankeek.

Brugsche Zwoane geo-art

Rondje van Ruddervoorde

Maar het voldaan gevoel werd al snel terug vervangen met het verlangen om toch opnieuw iets te creëren. Het begon dan terug vlug te kriebelen. Wegens veel veranderingen en drukte werd het zelf actief zijn in het veld voor een heel stuk verminderd. Maar ik wou graag iets hebben om mij bezig te houden dicht bij huis. Dus de ideeën en het verlangen om terug iets te doen in Ruddervoorde werd steeds groter met de dag. Met enige twijfel en na wat aandringen sprong Nico terug mee aan boord.

Vrij snel werd duidelijk welke kant we op wouden met dit nieuw project. Creatieve, degelijke, unieke en toffe caches die voor iedereen haalbaar zijn. We wouden iets dat niet te moeilijk was maar toch wat uitdaging met zich mee bracht. Een rondje dat een aangename mooie wandeling aanbood maar ook caches die je doen glimlachen en verlangen naar wat er nog allemaal komt.

Ondertussen had ik Ruddervoorde al helemaal uitgekamd en werden de mooiste en leukste plekjes gekozen. De route werd zorgvuldig gemaakt zonder haast en pas toen we helemaal tevreden waren werden concretere plannen tot publicatie op tafel gelegd.

Zelf op zoek gaan naar RVR

Begin mei 2023 werd RVR geboren. Een rondje van ongeveer 6 kilometer in en rond Ruddervoorde. Dit rondje kan je te voet doen maar ook met de fiets. Hier en daar dien je wel kort af te stappen. Toch moet je jou tijd nemen om aan deze te beginnen. Reken een 3 tal uurtjes, daar hij bestaat uit caches waar je niet alleen moet zoeken maar ook soms moet nadenken of samen werken. In totaal zijn het 15 geocaches inclusief een bonuscache (GCA6DFQ), vergeet zeker niet om je hengel en sterke magneet mee te brengen.

Na het publiceren van RVR kwamen al snel heel veel leuke reacties. Met heel veel toffe logs en veel complimenten als resultaat. Voor ons gaf dit veel voldoening, gezien het harde werk en tijd dat we in deze ronde staken om de liefhebbers van deze hobby veel plezier te laten beleven.

Zowel Nico als ik zelf zijn fier op wat we doen en zijn dan ook beide erg dedicated. Goed onderhoud, snel reageren op berichten, met veel plezier helpen, maar ook af en toe eens goed vloeken, zuchten en terug herpakken, horen allemaal tot onze visie als CO’s.

Zak gerust af naar onze regio. Je zult er zeker geen spijt van hebben. Er valt prachtige natuur en leuke plekken te ontdekken.

1 reactie op “Geocaching in Ruddervoorde: RVR”

  1. Dit rondje enkele maanden geleden gedaan.
    Een unieke en avontuurlijke trip door Ruddervoorde met uitdagende raadsels en puzzels.
    Tevreden teruggekeerd naar huis.
    Graag meer van dat!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.