Brugsche Zwoane šŸ¦¢ geo-art in Brugge

Geocaching in Brugge is altijd al een geslaagde combinatie geweest. Dat Bertje zijn verjaardag vierde (Brugse Beer X), was voor de organisatoren van BB X de gelegenheid om een nieuwe geo-art uit te brengen. De prachtige geo-art van Bertje ten noorden van Brugge werd in het archief gedaan, en wij (preuteleuter & omennemo & bluecooldragons) werkten samen om voor het BB X event iets nieuws te plaatsen: de Brugsche Zwoane.

Voorbereiding vol uitdagingen

We kwamen enkele avonden samen om te brainstormen: zo bekeken we wat mogelijk was, verkenden we de buurt grondig, en probeerden zo goed als mogelijk de zwaan te plaatsen op de Geocaching kaart. Man wat is dat een koppig beestje: dankzij het handige stappenplan om een geo-art te maken kwamen we er uit. Na een hoop slapeloze nachten was het eindelijk zover: De Brugsche Zwoane šŸ¦¢ was geboren!

Er werden 2 lussen van 5 kilometer gevormd om te wandelen met daarnaast een tocht van 20 kilometer om te fietsen/wandelen. De puzzels van de mysteries probeerden wij eenvoudig te houdenā€¦ alvast dat vonden wij toch, al bleek bij het proefoplossen dat de ene zijn kronkels toch nog net iets anders liepen dan bij de andere. Maar daarvoor dient het proefoplossen, zo kan je eventueel nog bijsturen natuurlijk.

Het werd nog spannend op het einde om alles tijdig geplaatst te krijgen. Daarbij liep de draak ook nog eens een doornat pak op want de hemelsluizen werden op het laatste moment volop opengezet. Maar ja, zwanen zonder waterā€¦ dat is als een cafĆ© zonder bier zeker?

Niet de meest eenvoudige, maar een gevarieerd aanbod aan caches

We hebben alvast veel leute gehad om jullie gevarieerde puzzels en caches aan te bieden en hopen dat jullie evenveel plezier zullen hebben bij het oplossen en het vinden ervan. Voorzie wel de nodige tijd voor het veldwerk. Sommige caches zijn immers wat geniepiger er soms komt er ook nog een veldpuzzel aan te pas. In totaal zal je liefst 66 geocaches kunnen vinden: je kan deze Geocaching reeks uiteraard ook opsplitsen in meerdere routes en dagen.

Lees bovendien goed wat je moet meenemen: magneet aan koord, magneetstok, hengel, satĆ© stokjes, pincet, 3 liter water, smartphone met internetontvangst, … Alleen al hierdoor weet je dat er wat uitdagingen op de route zullen liggen. Alle info over deze Geocaching route kan je terugvinden bij de eerste cache van deze reeks: GC9WBBZ

Meld zeker als er problemen zouden opduiken: dat liever dan de caches te vernielen. Spijtig genoeg waren er enkelingen op het BBX event waarbij een beetje respect ver te zoeken was, en het snel oprapen van een extra puntje telde. Nogal wat caches verdwenen er of werden opengewrikt met een koevoet / bewerkt met een tang. Erg spijtig voor de mooie creaties die met veel liefde werden gemaakt. Voor snelle vondsten is dit niet de juiste geo-art.

Een kleine extra: The Bruges Triangle

Nadat de zwoane op zijn nest zat, vonden we trouwens ook nog wat extra energie om een driehoekig ei te leggen: The Bruges Triangle. Hierbij schotelen we jullie 3 lab adventures en bijhorende bonussen voor nabij het B-park waar er zich mysterieuze dingen afspelen in het nabijgelegen bos. Ontdek alle info over The Bruges Triangle: GCA00QB

Nog veel meer BBX caches

Dat Brugse Beer X een meer dan geslaagd event was, hebben velen mogen beleven en er verschenen heel wat nieuwe geocaches op de Geocaching kaart naast de Brugsche Zwoane. Meer dan genoeg om de komende weken en maanden nog eens naar Brugge en omstreken af te zakken om deze prachtige stad en regio te ontdekken.

Nieuwe geocacheseries

BBX De SnoinimGC9ZGT9
BBX XGC9ZA48
BBX M&M MysterieGC9XB61
BBX Traces of WarGC9Z1G5
BBX GGBE (Brugge)GC9VP28
BBX Details in BruggeGC9XB5N

Enkele losse caches

BBX – Allemaal Beestjes in BruggeGC9VC76
BBX Hotel CaliforniaGC9RQ6A
BBX In een klein stationnetjeGC9T73Z
BBX De boek’n oek Traditional GeocacheGC9JHH6

Nu is het aan jullieā€¦ Verras ons met het beschrijven van de cache avonturen in jullie logs. Wij vinden het ook altijd leuk om geocachers te spotten die hun beste beentje proberen voor te zetten bij het zoeken naar onze schatjes. Leuke foto’s gemaakt? Dan mag je deze zeker doorsturen of bij jouw logs plaatsen šŸ˜‰

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.