Geocaching in Zoersel : #ONZENTOER#

Een zestal jaar geleden stonden we aan de schoolpoort van onze kids te babbelen met bevriende ouders. Het ging over wandelen en fietsen en dat ons kroost daar niet altijd even enthousiast over was wegens “te saai”…

De papa van een vriendje zei dat hij daar iets leuks op gevonden had: namelijk wandelen of fietsen met een doel. Of wij dan nog nooit van geocachen gehoord hadden…? Dit was al enkele jaartjes een hobby van hun. Geocachen????!!!!! Was da???? 🙃. na een mini uitleg waren we toch wel reuze benieuwd.

Heel voorzichtig enkele losse cachekes gaan zoeken en de geo-kriebels zaten al snel in onze buik… Ontdekt dat er ook toertjes bestonden en hoe langer hoe meer plezier gekregen in het zoeken naar de schatten of het oplossen van raadsels. Waar we ook op vakantie gingen of een daguitstapje gingen doen, we konden het niet nalaten om logjes in de buurt te zoeken.

Onze eigen geocaches in Zoersel

Onzentoer - StruisvogelEen goede drie jaar geleden zijn we verhuisd van de stadsrand naar het rustigere Zoersel en het duurde niet lang of onze zoon, Gebbe, had enkele losse cachen op zijn naam staan: Gebbe’s paadje (GC5MXJN), ’t Bremmeke (GC5MXH7), ’t Jachthoorntje (GC5MXJX), Nest-cache (GC5MPWR) en Gebbe’s TB kapel (GC5M5B0).
In het rustige Zoersel lag op dat moment zo goed als niets aan tradjes. Na leuke commentaar op Gebbe zijn schatjes, en de kik dat mensen erop afkwamen, dachten vader en zoon al snel aan een echt rondje, een kleintje maar met een paar speciallekes…

Na eerst met ons gezinnetje weken aan een stuk rondjes gelopen te hebben en straten en weggetjes te hebben bewandeld, hadden we op den duur een idee hoe de toer zou lopen… (dat kleine toertje is wel 10 km geworden 😊). Vader en zoon zitten brainstormen en nadenken en opzoeken hoe en waar ze welke cachen konden plaatsen. Papa kon zijn opleidingskunsten van schrijnwerkerij (lang geleden) nog eens bovenhalen en #ONZENTOER# kreeg stilaan vorm!

Na ongeveer een klein jaartje (van weggetjes zoeken tot plaatsen van de cachen en aanvraag voor toestemming om te plaatsen) ging #ONZENTOER# van start! Zooooo spannend! Zou alles werken, zouden de cachers het wel leuk vinden, er gaat toch niets afgebroken worden, is de toer niet te saai, of te lang,…

Maar al snel kwamen de eerste positieve commentaren binnen en de favo’s werden gretig uitgedeeld! Dit was én is nog steeds een héél leuk gevoel, echt een kik krijg je ervan! 😉 Vermits de bonus kort bij ons huisje ligt, hebben we het voordeel om regelmatig met medecachers een babbeltje te slagen: echt zalig!

Onzentoer - puzzelcache

Zelf op zoek gaan naar #ONZENTOER# in Zoersel

#ONZENTOER# is van start gegaan op 21 augustus 2017, en al 456 bezoekers hebben de toer gelopen, en de bonus alleen al heeft 323 favorietjes gekregen! Er zijn 22 tradjes (plus de bonus: GC7B0X9) en er zijn zeven tradjes die meer dan 150 favo’s kregen. Trots, trots, super trots hoor!!! Reken op een rondje van ongeveer 10 kilometer dat je kan wandelen of fietsen. Onderweg zal je een zaklamp nodig hebben en neem voor de zekerheid ook maar een ballon mee.

#ONZENTOER# loopt een stuk door het Zoerselbos (vooral langs het speelbos) en ook een deel door rustige straatjes en weggetjes. Met een beetje geluk ontmoet je een struisvogel, hertjes en geitjes. Je loopt langs mooie huizen én door het groen. Een heel klein deeltje van de toer, ongeveer 300 meter,  loop je langs de drukkere baan.(dit stuk is een fiets-en voetpad,gescheiden van de drukke weg door een berm) Twee keer moet je deze baan ook oversteken…

Onzentoer - cache

Het vergt wel het nodige onderhoudswerk, soms tot drie keer in de week even alles checken,… Maar het blijft de moeite om er tijd en onderhoud in te steken: zolang de mensen er positief over blijven, doen wij dat ook!

Dus, hopelijk kunnen we #ONZENTOER# nog heel lang op punt houden. Dit is geen toertje om snel logjes te plaatsen, maar een toertje waar je bij sommige tradjes wel geduld en respect moet hebben en op deze manier kan je er heel veel plezier aan beleven.

We hopen op nog héél veel toffe bezoekers!

Groetjes manageri…🙃😀😊

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.