Geonews: het magazine voor echte Geocachers

Geonews, dat is de naam van een magazine voor Geocachers dat gratis online te lezen is. En… het is volledig in het Nederlands geschreven! Voor en door Nederlandstalige Geocachers dus.

Mocht de naam je nog niet bekend voorkomen, dat is zeker geen schande. Het magazine is jarenlang redelijk onbekend geweest en begint nu stilaan naamsbekendheid te krijgen in Nederland en Vlaanderen. Sinds mei 2018 kan je het magazine terugvinden op hun nieuwe website(s): www.geonews.be en www.geonews.nl (beide links leiden uiteindelijk naar dezelfde site).

Logo Geonews Winter

Een beetje geschiedenis over het Geonews magazine

Het verhaal van dit gratis magazine begon in mei 2013, al bijna zes jaar geleden dus. Toen werd de allereerste uitgave van Geonews gepubliceerd. Het was zeker geen zware literatuur, het magazine telde die eerste uitgave slechts 8 bladzijdes en werd amper gelezen. De daaropvolgende uitgaves nam het aantal lezers telkens toe, maar slechts in beperkte mate. Het is in januari 2014 dat er pas een grotere sprong werd gemaakt in lezersaantallen toen ‘Geonews België’ werd omgevormd tot ‘Geonews België – Nederland’.

Wat vele vaste lezers van Geonews waarschijnlijk bijblijft en waardoor het magazine toch een beetje opvalt is vanwege de opmaak. Al sinds de eerste uitgave is er een constante, of net niet afhankelijk van hoe je het ziet: iedere uitgave is gekleurd in de kleur van het seizoen waarin we zijn. Zo is de basiskleur van uitgaves in de winter blauw, in de lente groen en in de zomer oranje. En voor de herfst kan je het waarschijnlijk al raden… bruin inderdaad.

Die kleuren zijn altijd zo gebleven, ook toen Geonews voor zijn vijfjarig bestaan in mei 2018 een volledig nieuwe opmaak kreeg, inclusief een nieuwe website waarop het magazine terug te vinden is. Sindsdien stijgt het aantal lezers nog iedere maand en proberen we ook van ons magazine op te vullen met dingen die Geocachers graag zouden lezen, nog meer dan vroeger.

Layouts Geonews

Wat mag je verwachten van het Geonews magazine?

Geonews wordt altijd opgevuld met een vaste ‘combinatie’:

  • Enkele artikels: uiteraard het Geocaching nieuws. De ene editie al wat meer dan de andere afhankelijk van hoeveel nieuws er is op dat moment.
  • Een interview in onze rubriek ‘Meet the Geocacher’: dit is een interview met een geocacher
  • Onze fotorubriek ‘Shoot!’: een rubriek waarvoor iedereen foto’s kan inzenden
  • Een rubriek met puzzels genaamd ‘Puzzelplezier

En niet te vergeten: onze redacteur / reporter trekt er regelmatig op uit om evenementen op de gevoelige plaat vast te leggen. De foto’s die hij dan maakt komen meestal als fotoreportage in het magazine te staan, maar zijn ook gratis te bekijken in de galerij van onze website.

Daarnaast verschijnen er af en toe ook wedstrijden in het magazine. In de uitgave van januari 2019 stond bijvoorbeeld een prijsvraag waarmee je een unieke CITO woodie kon winnen. Die wedstrijd is op het moment dat dit artikel gepubliceerd wordt nog bezig trouwens, ze loopt nog tot en met 16 februari 2019.

Meer informatie over Geonews

Als je het magazine nog niet kent, dan is het zeker de moeite waard om het eens op te zoeken. Je kan hun vinden via onderstaande kanalen.

Websiteswww.geonews.be
www.geonews.nl
Facebookwww.facebook.com/GeonewsBelgieNederland/
Inschrijven voor de nieuwsbriefwww.geonews.be/subscribe
Contact opnemen/ Foto’s sturen voor Shoot!info@geonews.be

 

Blog geschreven door Brent van Geonews

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.