Happy Stones: kleurrijk beschilderde steentjes

Na maanden ziek geweest te zijn (borstkanker), vonden Ed en ik (Eikenhofjes – je kent ons misschien wel van het rondje Mooi Maasland) het wel een goed idee om een frisse neus te halen. Van al dat binnen zitten word je ook niet fit, zowel lichamelijk en geestelijk.

Ik had nog helemaal geen energie door alle chemo’s en operaties, maar doordat wij de hobby geocachen hebben, ga je toch eerder even naar buiten om wat caches te vinden. Je hoeft niet ver te lopen om het dan naar je zin te hebben. En aangezien wij onszelf best fanatiek mogen noemen, móesten we natuurlijk weer even de hort op. 🙂

Mijn eerste Happy Stone

Deze keer kozen we voor de Hoekse waard. Een mooi stukje Nederland en de caches lagen niet ver van elkaar vandaan. Dus als ik het niet meer zou redden, konden we snel weer terug naar de auto. Ed is altijd een meester in het uitzoeken van caches op maat, dus ik had er alle vertrouwen in.

Na alle caches gevonden te hebben in een looptempo van een bejaarde, liepen we richting de auto. Iets ervoor kon ik niet meer lopen van de vermoeidheid en zag op een mooi heuveltje een bankje staan. Alsof die er voor mij neergezet was. 😃 De zon ging schijnen en ik streek neer op het bankje. Daar zag ik in mijn ooghoek iets liggen. Het bleek een mooi beschilderde steen te zijn! Een Happy Stone. Even voor de uitleg: een Happy stone is een steen die beschilderd is door zomaar iemand en hem ergens neerlegt om de vinder blij te maken. Je mag hem houden of ergens anders neerleggen om weer iemand anders blij te maken. Er zijn inmiddels al een aantal nieuwe groepen bijgekomen met enthousiaste mensen.

Ik geloof niet in toeval, dit had zo moeten zijn. Helemaal uitgeput in het zonnetje na een ziektebed en dan zoiets moois tegenkomen. Je snapt wel dat mijn glimlach enorm breed was! En ik een traantje moest wegvegen.

Zelf ook Happy Stones maken

Eenmaal thuisgekomen borrelde het idee op om ook zelf Happy Stones te gaan maken. Wat is er nou mooier dan mensen blij maken met iets simpels als een steen? Ik ben best creatief, dus dat is geen probleem.

Na verf gekocht te hebben en een Facebookpagina (Happy Stones DL) aangemaakt te hebben, ging ik aan de slag en had ik al gauw zo’n 100 stenen geverfd. De stenen vond ik tijdens onze geocache-tochten, Ed zocht de cache, ik zocht de zwerfsteen (en soms ook de cache natuurlijk). Leuke combi toch?😄 En inmiddels weten heel wat mensen dat ik stenen schilder, dus bijna elke dag liggen er wel steentjes voor de deur. Neergelegd door vrienden of het buurjongetje die fanatiek stenen zoekt voor mij. Hij krijgt zo nu en dan een beschilderde steen terug als dank. 😉

Happy stone: een perfece Geocaching goodie

Eerst liet ik de zwerfstenen vrij in ons dorp De Lier, maar al gauw kwam het idee in ons op om ze ook in caches te leggen als goodie. Soms met het geocachelogo, soms met een gezellige tekening erop. Ook geef ik (geocache)vrienden stenen van mij mee als ze een dagje gaan cachen. Hoe groter mijn Happy Stone bereik is, hoe meer mensen ik een glimlach op hun gezicht kan toveren! Vooral in deze coronatijd.

Ik zit nu inmiddels al aan de 650 stenen en ben nog lang niet klaar met deze hobby die je prima kan combineren met geocachen!

Alles over Happy Stones

Wat zijn Happy Stones?

Een Happy Stone is een steen die beschilderd is door zomaar iemand en hem ergens neerlegt om de vinder blij te maken.

Wat moet je doen met Happy Stones?

Een Happy Stone die je vindt, mag je houden of ergens anders neerleggen om weer iemand anders blij te maken. Idealiter laat je deze ergens achter zodat hij makkelijk door iemand anders gevonden kan worden.

Wat is het idee achter een Happy Stone?

Het doel is dat deze kleurrijke stenen ‘op reis’ gaan, zo worden steeds nieuwe vinders blij gemaakt als ze een Happy Stone kunnen vinden.

Waar liggen de Happy Stones?

Happy Stones worden toevallig gevonden, vaak liggen deze op goed zichtbare plaatsen. In principe zou je deze overal kunnen vinden, ten minste als er stenenschilders in de buurt zijn. Op Facebook kan je enkele Happy Stones groepen terugvinden waardoor je kan ontdekken waar ze actief zijn.

Zijn er andere benamingen voor Happy Stones?

Happy Stones zijn ook gekend als zwerfstenen, Doodle Stones, kindness rock, rock painting & Kei tof.

7 gedachten over “Happy Stones: kleurrijk beschilderde steentjes”

 1. Hele leuke gevonden,toen ik op wandel was in mijn dorpje Sint-Kruis_winkel.
  Een konijntje.Ik heb het mooi laten staan voor iemand anders blij mee te maken.
  Heel leuk om dat je dit doet.We waren al blij hoor.Maar toch bedankt 🙂

  Beantwoorden
 2. Ik vond van morgen een happy stone op de weg die ik elke morgen doe wanneer ikmet de hond ga wandelen!!
  ik vond eht leuk, en heb hem even mee naar huis genomen. Morgen ochtend lg ik hem weer terug!! hoppelijk komt iemadn anders hem vinden!

  Beantwoorden
  • Je kan Happy Stones beschilderen met Acrylverf en zelfs met Acrylstiften.
   Eigenlijk lukt dit op iedere steen, maar vaak doen mensen dit op ‘platte‘ stenen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.