La Danse Des Canards in Aalbeke

Wanneer je de E17 afrijdt helemaal voorbij Kortrijk en de laatste afrit in België neemt, dan kom je uit in Aalbeke. Deze gemeente ligt aan de grens met Frankrijk, maar ook aan de grens met Wallonië vlak naast de gemeente Moeskroen. Hier kan je terecht voor een heerlijk rondje Geocachen volledig in het teken van eenden.

Op zoek naar eendjes

Het rondje is geplaatst door CO Cornebouze die eerder al de reeks Sentier des Fichaux in Moeskroen geplaatst heeft. De reeks zelf omschrijft hij als een korte reeks, maar met 15 caches ben je toch eventjes zoet. Eigenlijk mag je zelfs rekenen op 26 caches, want je komt ook nog eens 11 extra caches tegen onderweg van deze CO die eigenlijk ook bij deze reeks horen. Iedere caches staat in het teken van eendjes en deze zal je op verschillende manieren zien terugkomen.

De omgeving is alvast niet helemaal vlak, wij deden dit rondje met de fiets, en er waren best wel wat pittige stukjes bij om te fietsen: plat kan je deze omgeving alvast niet noemen. Je begint je tocht in de Blauwkasteelstraat waar je dan in een lus richting de E17 gaat en via een mountainbike-pad op een mooi breed fietspad terecht komt. Daar fiets je langs een hoogteparcours van een adventure organisatie. Onder de spoorweg maak je nog een kleine lus tot je terug bent bij de eerste cache. Een tocht van 5 kilometer als je de extra caches meepikt.

Caches om bij stil te staan

De caches zelf zijn geen vlotte oppikkers: het is niet snel pakken en loggen. Iedere geocache van deze reeks zal je snel te pakken hebben, maar bij iedere cache zal je wel wat moeten zoeken of puzzelen, waardoor je voor deze reeks best voldoende tijd rekent. De caches vonden wij alvast subliem: de ene keer moet je een tangram oplossen, dan moet je de juiste getallen zoeken, een blokkenpuzzel maken, op zoek gaan naar de sleutel. Heel erg leuke caches waarmee je best wel even zoet bent, je staat letterlijk en figuurlijk stil bij deze caches.

Alles samen is dit rondje iets meer dan 5 kilometer, perfect met de fiets te doen (al is het soms wel puffen op de hellingen). Maar deze reeks kan zeker ook te voet. Wij waren er toch een goede 2,5 uurtjes mee bezig, onderweg kom je bij 1 van de extra’s een café tegen waar je de dorst kan lessen. Ontdek alle info in de bonus van La balade des Canards: GC7YA2Z

Sentier des Fichaux in Moeskroen

Heb je nog tijd over, dan kan je enkele kilometers verder doorrijden naar Moeskroen om de reeks Sentier des Fichaux mee te pikken. Deze reeks heeft minder puzzels en raadsels, er zijn er zeker en vast, maar sommige caches zitten best wel pittig verstopt! Goede speurneuzen zullen hier zeker en vast gelukkig mee zijn.

Wij vonden bij een cache niet helemaal waar we naar op zoek waar en kregen snel hulp van de CO Cornebouze. Toen we daarna nog niets vonden, kwam deze zelfs ter plaatse om ons op het juiste pad te brengen. Bedankt hiervoor! Dit reeksje bestaat uit 14 caches over een afstand van goed 3 kilometer: reken op 2 uurtjes om deze af te werken. Lees alle info in de bonus van deze reeks: GC796FW

Kortom: La Danse des canards is zeker en vast een reden om af te zakken naar Aalbeke, je zal er ongetwijfeld een ‘Wow’-momentje hebben. En daarna kan je nog een leuke extra reeks meepikken in Moeskroen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.