Tussen de koetjes en kalfjes

Geocaching brengt je op onverwachtse en leuke locaties, da’s toch wat heel wat geocachers zeggen. Wij kregen de opdracht van onze dochter om een cache met speelgoedjes te zoeken. Voor kinderen is het natuurlijk ontzettend leuk om Swag aan te treffen in een cache, alleen… in vele caches is dit niet aanwezig. Om zeker te zijn dat we een cache met Swag zouden aantreffen, gebruikten we de Geocaching filter op basis van het formaat, we kozen hier voor het grootste model ervan uit gaande dat in hele grote caches altijd wel iets van Swag te vinden zal zijn.

🐄🐄🐄 Tussen de koetjes en de kalfjes

Veel caches van het grootste formaat zijn er niet echt (in België exact 572 op het moment van schrijven), dus je mag er van uitgaan dat je wel wat kilometers zal moeten maken. Bij ons sprong de cache Tussen de koetjes en de kalfjes (GC7QRY4) eruit. Een grote geocache en je kan er volgens de omschrijving ook naar konijnen en koeien kijken: ideaal voor de kindjes dus.

Hop de wagen in richting Velzeke. Velzeke: voor ons gekend dankzij het Archeologisch museum waar we vroeger met school wel eens heen gingen en natuurlijk ook voor de Paddestraat een oude Romeinse baan die nu met kasseien ligt en waar er ieder jaar enkele wielerklassiekers een doortocht maken.

Toegekomen op de plek van de cache, zien we dat wij er niet alleen zijn. Er zijn nog vele andere mensen op deze boerderij. Wat een aangename verrassing is dat: de boederij met koeien is helemaal op maat voor kinderen en je mag er helemaal vrij rondlopen!

Hoeve ’t Alkeveld

De kinderboerderij Hoeve ’t Alkeveld is echt een leuke activiteit voor de kinderen. Je komt toe in een gigantische stal vol koeien die je zelf eten mag geven (met hooi en schop). Daarnaast zijn er ook heel wat leuke randactiviteiten rond de koeien zelf: zo mag je met ballen gooien in melkkannen, twister spelen met boerderijdieren, koeien melken en leuke selfies trekken met de koeien.

En na het kijken van de koeien en kalfjes moet je ook het heerlijke hoeve-ijs gaan proeven: wij vonden het alvast heerlijk! Oja de cache, de reden waarom we naar hier gekomen waren, die liet zich vlot vinden en zit ook in het thema van deze kinderboerderij. De dochter ging alvast gelukkig naar huis: een leuke middag met de koeien en … ze had haar speelgoedje kunnen ruilen 🙂

Zelf een bezoekje brengen aan Hoeve ’t Alkeveld? Als je de boerderij zelf wil komen bezoeken dan kan je hier terecht op zaterdag, zondag en feestdagen behalve in januari. Het ijssalon zelf is meerdere dagen open. Ontdek alle info op de website van de hoeve.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.