Lab-art Oudsbergen: ballon

Bij het begin van de zomer 2023 kwam team Borcin tussen pot en pint met de mededeling dat in het najaar het Duvels rondje in het archief zou belanden. Dit was de dag voor Team_Hbraeken voor een weekje naar het Mullerthal zou vertrekken om te genieten en potjes te zoeken. Tijdens dit verblijf bleef het maar in het hoofd spelen dat het maar leeg zou worden boven Oudsbergen als het Duvelglas zou verdwijnen. Er moet iets anders komen, maar wat?

Duvel-geo-art

Een nieuw idee: Adventure Labs

Dan maar een berichtje naar team Borcin gestuurd om eens te brainstormen over een alternatief, onmiddellijk antwoord en letterlijk: zin om straks een Duvelke te drinken en eens te bespreken wat we kunnen doen? Zo gezegd zo gedaan, al snel was het duidelijk dat geen van beide zag zitten om opnieuw een grote ronde te leggen met fysieke caches.

We opperden het idee om iets te doen met Adventure Labs, maar vermits dat we ieder maar 1 credit hebben is dat maar mager. Er werd afgesproken om nog vijf teams te zoeken. Zo hebben we er dan toch zeven, dit maal vijf vragen maakt 35, dat is al mooi.

Snel werden een aantal andere teams gecontacteerd, enkele zagen het niet zitten, enkele waren wel geïnteresseerd en waren bereid om eens te komen luisteren en een ander team was heel enthousiast en had zelfs al een bevriend team gevraagd om mee te komen. De koppen werden enkele dagen later bij elkaar gestoken en het idee werd uit de doeken gedaan. direct kwamen er suggesties en ideeën op te borrelen. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat de mayonaise pakte, er zat chemie in de groep.

Er werd beslist dat we allen nog een team gingen zoeken dat wil meewerken, zodat we ongeveer met een vijftiental teams zouden zijn: dit maal vijf vragen dan zitten we aan 75 logpunten en evenaren we het Duvels-rondje. Binnen de kortste keren waren er liefst 31 teams die hadden toegezegd, waarna we besloten om het hierbij te houden het moet ook uitvoerbaar zijn.

GeoTeamCalluna maakt een luchtballon Lab-Art

Ook hebben we toen de beslissing genomen om een nieuw geocache team op te richten. Het team kreeg de naam GeoTeamCalluna. Calluna, een andere naam voor heide, omdat deze in onze contreien overal aanwezig is.

Na enkel vergaderingen werd besloten om een geo-art te maken van adventure lab caches in de vorm van een luchtballon. Deze lab-art zouden we uitspreiden over een ronde van 30 kilometer, zo krijgt ieder team een lengte van 1 kilometer om de adventure lab punten in te verwerken. Ieder team was superenthousiast en na een presentatie over het hele project kreeg iedereen zijn kilometer toegewezen en kon iedereen aan de slag.

De lab-art zouden we publiceren tijdens een event(-je) op 16 maart, het zou zo het eerste event van het jaar worden, een soort seizoen opener. Verder kwamen er enkele teams met het idee om ook enkele traditionals te plaatsen die tijdens het event zouden uit komen. Dat resulteerde in 7 trails, samen goed voor 95 geocaches! Zo kwamen we op een totaal van 250 geocachen van verschillende soort die tijdens het event zouden verschijnen.

D-day: lancering van de Lab-Art Oudsbergen

Op 16 maart was het dan eindelijk zo ver! Liefst 200 teams (en 450 mensen) waren aanwezig op het event in de cafetaria van de judohal van Oudsbergen. Een aantal onder hen gingen direct op pad om een FTF te scoren, andere bleven zitten om te zien hoe de lab-art online kwam. Dankzij de fantastische uitrusting in de judohal was dit live te volgen op een groot scherm: een heerlijk wow-moment en op enkele kleine details na verliep het subliem. Daarna vertrok het overige deel om aan de fiets- /wandeltoer te beginnen. Het was een dag vol leuke babbels en later die dag kwamen ook de mooie woorden van waardering binnen, fantastisch, bedankt, proficiat, geweldig, hoe mooi, …

Na een evaluatie werd er nu reeds besloten om met GeoTeamCalluna in 2025 opnieuw voor iets moois te gaan.

Zelf op zoek gaan naar de luchtballon lab-art

Maak je klaar voor een lab-art in Oudsbergen waaarbij je een tocht zal maken van ongeveer 32 kilometer. Onderweg kan je 31 Adventure Labs vinden met ieder 5 punten waar je een vraag moet beantwoorden. De eerste lab-art kan je hier terugvinden. Als beloning kan je nog een extraatje scoren in de vorm van een bonuscache: GCAJ02X

Daarnaast zal je onderweg nog enkele traditions kunnen meepikken. Vergeet niet om de juiste tools mee te nemen voor deze caches.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.