De eierenreeks in Zandhoven

Mijn eerste cache was een blunder !

Na 15 keer aanpassen werd mijn cache geschrapt. Hij noemde ook niet voor niets “DENEERSTENTEST”. Ook al vond ik persoonlijk dat de reviewer wat moeilijk deed, maar soit: het was voornamelijk mijn fout !

Beter doen dus ! Maar hoe? Dezelfde cache teruggeplaatst onder een andere naam, met meer aandacht voor eisen en regels die Geocaching oplegt en… BINGO! DEN DRAAIER (GC7NAWC) was online. Onverhoopt heeft deze cache ondertussen 15 favo’s, onbegrijpelijk voor mij als CO !

Tijd voor een waardevolle cache: Het gouden ei 🥚

Concreet:  meer nadenken, experimenteren, opzoekwerk, timmeren, knutselen, … Half jaartje gewerkt en aardig wat dingen beter in de gaten gehouden en dan op le moment suprême: overstroming in het gebied van de Netevallei! Toch niet goed voorbereid: intussen weet ik dat de Netevallei een overstromingsgebied is.

Opgeven? Neen hoor: alle WP’s van de Multi werden aangepast (verhoogd – zelfs letterlijk met behulp van een … hoogtewerker!). De Multi HET GOUDEN EI (GC7NR9K)  was een feit.

Quasi onmiddellijk goede reacties van collega cachers, met zéér mooie logs tot gevolg – DIT IS WAAR EEN CO HET VOOR DOET ! Collega’s, maak aub ietsje meer werk van je logs, een CO die dikwijls aardig wat tijd (en geld) aan zijn cache heeft gespendeerd, verwacht niet dat je TFTC of een 1000 maal herhaald berichtje post.

Maar, … een log zegt meer dan wat een CO kan vertellen:

!v@r & Co

Op Pinksterzondag besloten we om maar eens op zoek te gaan naar het Gouden Ei in Viersel. Al vanaf het eerste waypoint hadden we door dat hier een handige Harry zich uitgeleefd gehad. Waar waypoint 1 en 2 gewoon leuk uitgevoerd waren troffen we bij waypoint 3 een heel mooi stukje huisvlijt aan. Het doeraadseltje werd relatief snel ontsleutelt 🙂 Bij waypoint 4 wilde het slot niet dadelijk meewerken maar gelukkig konden we dat euvel snel verhelpen en konden we aan de slag met de puzzel. Wederom mooi uitgewerkt handenarbeid! Niet veel later konden we dan op zoek naar de familie van Niels Holgerson die her en der uitgevlogen was. Gelukkig kenden we de familie nog goed vanuit onze jeugdjaren 🙂 Vanaf dan konden we onze vogelkunsten boven halen. De eerste vogel werd snel gespot en bleef braaf op zijn paal zitten niet afgeschrikt door enkele geocachers. Niet veel later konden de vogelaars hun vogelkunsten tonen en dat deden ze met verve! Zeer mooi uitgevoerd en hopelijk laten de mugglers dit met rust! Genietend van de natuur en omgeving konden we aan het water met onze verrekijker nog wat vogels spotten 😉 Alhoewel het grondexemplaar het langste verborgen bleef 🙂 Na de excursie wandelden we aan een gezapig tempo verder genietend van de natuur. Het laatste waypoint werd voorzien van het nodige kunst- en vliegwerk zeker als je niet eerst alle attributen lokaliseert 🙂 Ook hier was de puzzel snel opgelost zodat we na het telwerk op pad konden naar de cache. Hier aangekomen konden we een laatste keer genieten van de doe-het-zelf-kunstenaar van de legger met een eigen draai uiteraard . Een kleine 5km en iets minder dan 3 uur hadden we op de teller staan toen we dit pareltje beëindigden.
Moet het nog verder toegelicht worden dat dit een mooie uitgewerkte cache is? Een absolute aanrader! Wij hebben er met volle teugen van genoten! Wij kijken uit naar het zilveren ei, het bronzen ei,…!
FP +1 (wat zouden we graag meer favo’s kunnen uitdelen zoals destijds met GCVote)

Van 1 eitje naar meer eitjes 🥚🥚🥚

Mijn oorspronkelijke bedoeling, was een aantal tradjes die naar de opvolger van HET GOUDEN EI, hoe kan het anders, HET DIAMANTEN EI zouden leiden. Het eerste probleem dat opdook was eigenlijk positief.

Er was ondertussen een rondje gemaakt in de gemeente die er voor zorgde dat de aansluiting met HET GOUDEN EI niet meer uitgevoerd kon worden. Dan maar een andere locatie zoeken. Met behulp van een bereidwillige Reviewer uitgezocht of bepaalde locaties nog ter beschikking waren. (Bedankt Frogfoot1!)

Tijdens het opmaken van de reeks werd al snel beslist om de diamant te koppelen aan dhr. Fabergé: een Russische goudsmid die bekend is om zijn ei waar veel diamanten in verwerkt zijn.

Ettelijke uurtjes (lees: dagen, maanden zelfs) met veel knutselwerk , geëxperimenteer en geknoei later, … De reeks eieren die je naar HET EI VAN FABERGE (GC85YG6) zal leiden is een feit!

Maar, … een log zegt meer dan wat een CO kan vertellen:

bariton64

Voor de namiddag hadden we het nieuwe rondje van GEOKOENDS voorzien. TeamJaDi , MacCummings en ik op stap. Het is wel een lange wandeling, maar man , oh man, wat hebben wij ons geamuseerd. Al mijn FAVO ’s die ik heb wil ik geven aan deze tradjes. Stuk voor stuk zijn ze prachtig , stevig ,origineel , creatief uitgevoerd; Hier moet enorm veel tijd en creativiteit in gestoken zijn. 
Het eerste en tweede ei gingen goed, maar wees gewaarschuwd, hoe verder je in de eieren komt, hoe moeilijker het wordt. Je geduld wordt op proef gesteld , en de samenhorigheid in het team wordt versterkt. Persoonlijk vind ik dat nummer 10 van de Papagaaien een hogere moeilijkheidsgraad mag krijgen. Dat is absoluut gene evidente. En dan ben je er ; heb je 11 nestjes aangedaan voor de eieren te zoeken, komt er nog de bonus ! En wat voor één. Een Faberge ei is één van de duurste kunstwerken, maar dit Fabergé bonus ei mag er ook absoluut zijn !! Het vraagt nog een laatste inspanning , deze bonus, die we dan ook met onze laatste krachten hebben kunnen vervullen. GEOKOENDS , TOP !!!! Voor mij persoonlijk , het mooiste rondje dat ik in de twee jaar dat ik nu geocaching doe ,en een beetje fanatiek doe, tot hier toe heb gezien !!!!

Zelf op zoek gaan naar de eierenreeks?

Wanneer je zelf op zoek wil gaan naar mijn eitjes, dan moet je afzakken naar Zandhoven voor een reeks van 11 caches + een bonuscache (GC85YG6). Starten doe je bij de Sluis van het Netekanaal en het Albertkanaal in Viersel. Enkele caches later heb je een kronkelend pad langs de kleine Nete waar je enkele vlotte oppikkers hebt.

Via cache 6 die je naar de brug over de E313 brengt, kom je terecht aan het Albertkanaal. Hier vind je stuk voor stuk caches waar je net wat meer moeite voor zal moeten doen. Als je alle gegevens hebt kan je ook de bonus meepikken. Nuja, meepikken is het niet echt: hier moet je ook wel nog wat tijd voor voorzien. Reken toch zeker op minstens 3 uur om het rondje te voltooien.

Blog geschreven door GEOKOENDS

3 reacties op “De eierenreeks in Zandhoven”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.