Moorsele’s Mysteries: wapenschild geo-art

Ik ben Dirk en samen met mijn vrouw vormen wij het team “Ledoux4”. We zijn in de geocache wereld gerold door de verhalen van mijn broer “Bingske”. Ons account hebben we aangemaakt op een schrikkeldag: 29 februari 2016. Het duurde dan nog tot tijdens de zomervakantie, in het bergdorpje Vent op 1900 m hoogte in het Oostenrijks Otztal, om onze eerste “schat” te vinden.
Toevallig zagen we een foldertje liggen van een geocacherondje voor kinderen. Algauw kwam het kind in ons naar boven en trokken we op avontuur. Sedert die dag bezoeken we geen plaatsen meer zonder te bekijken of daar ook wel iets van geocaches te vinden is.
Al snel erna kwam het idee om ook eens enkele geocachen te verstoppen. Omdat we veel in Limburg vertoeven kozen we voor een rondje op Hengelhoef en ja bossen zijn nu eenmaal een mooie natuurlijke camouflage voor de geocaches. Door steeds meer en meer op te gaan in onze hobby, kwam het idee om zelf een geo-art uit te werken. Eerst eens uittekenen wat we willen. Oei, 54 punten nodig om het wapenschild van Moorsele op de kaartte zetten.
Moorsele's Mysteries - welkom
Doen we het of niet?
Die vraag werd al snel beantwoord: JA NATUURLIJK, WE DOEN HET !!
Omdat ikzelf tewerkgesteld ben in de sportdienst van de gemeente Wevelgem, polste ik eens of er van die kant wat interesse was naar samenwerking toe en daar werd positief op gereageerd. Wijzelf waren al maanden bezig de “Mysteries” aan het voorbereiden, de ronde aan het uittekenen en de verstop-plaatsen vast te leggen. Het bleek allemaal niet zo simpel want eens de punten vastgelegd en doorgegeven aan de reviewer, kwam al snel het antwoord dat er enkele moesten verplaatst worden omdat er bijvoorbeeld een waypoint is van een multi. Dan begonnen pas de problemen want als je moet beginnen schuiven krijg je een domino effect en ben je ergens anders weer te dicht bij, zo konden we weer een eindje verder.
Uiteindelijk is alles in orde gekomen en kwam de volgende vraag : Wanneer en hoe brengen we de geo-art online? Organiseren we een Geocaching event? Dat zou wel leuk zijn, maar uren puzzelen op een event brengt wel wat verveling. Daarom besloten we de geo-art 2 dagen voorafgaand aan het event online te brengen, dan kan iedereen die dat wil de ronde lopen en daarna een bezoek brengen aan het event.
Door de samenwerking met de Gemeente Wevelgem konden we het event laten doorgaan in de cafetaria van de sporthal van Moorsele. Mooie locatie en bij het startpunt van de ronde, ideaal dus. Op 21 december 2018 om 16u kwam de geo-art online en dus kon er op de langste avond van het jaar naar hartenlust gepuzzeld en gegoogeld worden.
Zondag 23 december 2018 waren de weergoden ons niet goed gezind voor het Moorsele’s Mysterie event (GC80469) maar dat hield vele geocachers toch niet tegen. Gelukkig kon de warme locatie van het event veel goedmaken. We hadden gehoopt op een 50-tal aanwezigen, bleken er uiteindelijk meer dan het dubbele te zijn! Dat deed ons natuurlijk een groot plezier en met trots konden we ieder aanwezig account een leuke woodie overhandigen.
 Moorsele's Mysteries - woodie
Nieuwe mensen leren kennen, aangename babbels en positieve commentaren deden deugd.
Zowel Limburgers, Fransen, Nederlanders en zelfs Engelsen vonden de weg naar het event. Het maakt ons nu nog dagelijks gelukkig om mensen te zien voorbij komen, die genieten van
de georonde “Moorsele’s Mysteries”. Soms kom ik aan de praat met die mensen en dan sta je verstomd van welke uithoeken ze allemaal komen naar Moorsele.
Door deze contacten en mooie logs vergeten we het maandenlange werk die we verricht hebben. Er kruipt wel wat werk in zo’n geo-art rondje maar de reacties achteraf zijn het meer dan waard!
Zelf op zoek gaan naar de Moorsele’s Mysteries?
Voor dit rondje moet je – je raadt het al – in Moorsele zijn. Moorsele is een deelgemeente van Wevelgem, gelegen aan de Leie in West- Vlaanderen. Het wapenschild – wat ook de geo-art moet voorstellen – bestaat uit zwart en geel. Eens je alle 54 geocaches (start van de reeks: GC7Z16F) hebt kunnen vinden dan zal alleszins het gele gedeelte al ingekleurd zijn. Voor je naar Moorsele komt kan je best alle opgaves oplossen: in het veld wacht je een route van ongeveer 16 kilometer. Onderweg kan je nog 2 andere caches meepikken: BING 50 (GC6BMCN) & Top-Koppel (GC7W6HG).
Bedankt alvast aan iedereen die de ronde reeds afgewerkt heeft en ook aan iedereen die het rondje nog op hun to-do lijstje heeft staan.
Moorsele's Mysteries - geo-art wapenschild Moorsele
Blog geschreven door Dirk en Els (Ledoux4)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.