Op FTF jacht met Operation Monkeys

We krijgen meer en meer het gevoel dat we bekender worden op het vlak van Geocaching. We krijgen heel wat berichtjes en leuke complimentjes van mede-cachers. Vooral worden we aangesproken op het feit dat we al heel wat FTF’s hebben binnengehaald. Vandaar dat we het ook een leuk idee vonden om jullie ‘een blik achter de schermen’ te geven.

Bovenstaande foto werd niet genomen tijdens een FTF jacht, maar zie je wel de Monkeys poseren. Helemaal links is Monkey Jojo (Jolien), in het midden zien we Papa Monkey (Johan) en rechts zien we Ginger Monkey (Stefanie). Je kan ons altijd volgen op Instagram om onze avonturen te volgen!
Papa Operation Monkeys

Het begon allemaal ongeveer een dik jaar geleden. Papa Monkey was al helemaal verslaafd aan Geocaching en hij was al even mee met de technologie (er waren tijden dat hij geen SMS kon versturen). Hij hoorde van andere mensen dat ze al eens een FTF hadden gevonden. Papa Monkey wist nog niet echt wat het was, maar na een vrij lange en interessante uitleg van Ginger Monkey (met heel wat nutteloze details), koos hij meteen voor deze uitdaging.

De belangrijkste stap om een FTF te kunnen scoren (en waar het allemaal bij begint) is om de juiste instellingen in te voeren op de Geocaching website. Je kan daar aanduiden dat je via mail een melding krijgt dat er een nieuwe cache is uitgekomen in jouw omgeving (bij ons in een straal van 25 kilometer).

In het begin was het voor Papa Monkey niet zo erg om een FTF te missen, maar vanaf wanneer hij er al een aantal op de teller had staan, begon het een verslaving te worden. Het gaf hem een kick. Voor sommige mensen klinkt het belachelijk in de oren, maar eigenlijk is het gewoon een doel. Elk mens heeft een doel, maar bij iedereen ziet het er altijd een beetje anders uit.

“Het is niet altijd leuk als papa opeens de deur uit loopt terwijl we samen gezellig televisie aan het kijken zijn, …”

Stefanie – Operation Monkeys
Jolien en Stefanie aan een houten tafeltje

Voor Jojo en Ginger Monkey is het altijd een uitdaging. Gaan ze mee op stap of niet? Soms is het al laat op de avond, soms ook vroeg in de ochtend… Voor ons vaak een twijfel, maar voor Papa Monkey is er bijna nooit een aarzeling te merken.
Het is niet altijd leuk als papa opeens de deur uit loopt terwijl we samen gezellig televisie aan het kijken zijn, maar we gunnen het hem wel. Meestal kijken wij gewoon verder en is het zijn eigen schuld als hij iets spannends van de serie mist, haha.

Onderweg naar de cache is het altijd spannend rijden. Hij is geen gevaar op de baan, maar hij kan wel wat boos uit de hoek komen als iemand 30km/u rijdt in zone 70. Begrijpelijk. Dat niet alleen… Het is natuurlijk ook op hete kolen zitten. Wie gaat de FTF scoren? Gaat iemand anders de Monkeys voor zijn of niet?

Wanneer we een FTF hebben bij aankomst, is het altijd de ’traditie’ dat de Monkeys elkaar een high five geven. We zijn dolgelukkig. Oftewel loggen we de cache thuis, oftewel gaat Ginger Monkey onderweg naar huis al een mooi berichtje typen via de Smartphone. Zo kunnen andere cachers zien dat er al iemand is geweest. Meestal schrijven we het uur er ook bij.
Hebben we geen FTF? Geen probleem. Volgende keer beter. Gelukkig kunnen we allemaal wel goed tegen ons verlies!

Stefanie – tevreden na een FTF

Tips voor een FTF-jacht

Nog enkele tips voor jullie op een rijtje!
1. Zorg ervoor dat je instellingen correct staan ingesteld. Zowel op vlak van aantal kilometers, als welke soort cache je graag ziet verschijnen in je mailbox. Ontdek hoe je meldingen voor nieuwe caches inschakelt.

2. Veiligheid is het allerbelangrijkste. Wees voorzichtig onderweg en volg nog steeds de verkeersregels.

3. Wees niet bang om na lang zoeken een berichtje naar de CO te sturen. Het kan zijn dat je al een half uurtje aan het zoeken bent naar de cache, maar hem niet kan vinden. Wie weet dat de coördinaten nog niet helemaal op punt staan of een ander probleem. Een nee heb je, een ja kan je krijgen. Hetzelfde met tips.

4. Schrijf bij je log ‘FTF’ altijd tussen haakjes. Zoals bijvoorbeeld op deze manier: [FTF]
Zo kan je bij project-gc.com je statistieken bekijken.

5. Merk je een foutje aan de cache of heb je een opmerking? Wees niet bang om de CO te verwittigen. Je bent tenslotte de eerste die de cache gaat bezoeken. Hij/zij is altijd blij om wat extra informatie van een buitenstaander te krijgen.

Ik hoop dat jullie dit een leuke blog vonden. Bij vragen mogen jullie ons altijd contacteren via Message Center op de Geocaching website. We willen altijd eens praten, helpen of samen gaan cachen!

Blog geschreven door Stefanie van Operation Monkeys

4 reacties op “Op FTF jacht met Operation Monkeys”

 1. Chance dat ik niet in een straal van 25km van Deinze woon 🙂
  Of dan had het misschien net telkens spannend geweest. 😀 Nee, niet fanatiek mee bezig maar het is leuk als het eens lukt.
  Ik heb onlangs een FTF gelogd die al meer dan 2 maanden online was maar door mijn voorgangers telkens niet gevonden kon worden. Was btw een bonus. Dat was een leuke ervaring! Een onverwachte FTF!

  Beantwoorden
  • Een FTF na 2 maanden: da’s uitzonderlijk!

   Zelf zijn wij ook geen FTF jagers (Operation Monkeys is heerser hier in het Gentse). Maar als we er dan toch eens voor gaan, dan is het toch wel een adrenalinekick.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.