Scoor eens een First to Find

Er moet altijd iemand zijn die eerst is om een geocache te vinden. Geef toe: iedereen die reeds een First to Find (FTF) heeft behaald was toch best wel fier op zijn prestatie! Toekomen op de cache locatie en nog geen enkel cachepaadje te bespeuren, op zoek gaan naar de cache in de originele staat en dan in een maagdelijk wit logboekje jouw naam als eerste schrijven: zalig! Sommige geocachers hebben er zelfs een sport van gemaakt om een FTF te kunnen scoren: hiervoor moet je natuurlijk ingelicht worden wanneer een nieuwe cache gepubliceerd is.

Nieuwe geocache meldingen inschakelen

Uiteraard kan je instellen dat als er nieuwe geocaches in jouw buurt gepubliceerd worden, je hiervoor een melding kan krijgen. Dit is één van de voordelen voor de Geocaching Premium leden. Om zo een melding te krijgen, kan je deze hier eenvoudig een melding of notificatie aanmaken.

Nieuwe Geocaching notificatie

🥇 Geef de melding een naam

🥇 Kies een geocachetype waarvoor je meldingen wil krijgen. Voor ieder type geocache dat je wil volgen, zal je een nieuwe notificatie moeten aanmaken.

🥇 Om meldingen van nieuwe caches te ontvangen moet je ‘Publish Listing’ Selecteren. Dit verschijnt wanneer je een type geocache geselecteerd hebt.

🥇 Kies de coördinaten, stad en afstand waarvoor je meldingen wil ontvangen. Tip: als je in een andere stad werkt kan je ook een nieuwe melding maken in de buurt van jouw werk.

🥇 De meldingen komen automatisch toe via e-mail op het mailadres waarmee je jouw account hebt aangemaakt. Je kan ook een extra mailadres toevoegen aan je account zodat deze ook een melding kan krijgen.

🥇 Vergeet niet om het vinkje aan te duiden bij ‘Enable Notifications’. Zoniet zal je geen meldingen krijgen

First to Find Geocaching - FTF

Een overzicht van al jouw notificaties kan je bereiken door naar het dashboard van jouw account te gaan en dan naar de Premium tools (in het linkermenu). Nu de meldingen zijn ingeschakeld, komt het aan op snelheid: van zodra je een melding binnen krijgt in je mailbox, ga je best zo snel mogelijk (lees: onmiddellijk) naar de geocache om de cache als eerste te kunnen vinden. Succes! Ontdek ook 5 tips van Operation Monkeys, een echte FTF-jager.

FTF statistieken

First To Find is een Geocaching term die niet door Geocaching in het leven is geroepen: dit is spontaan ontstaan. Project-gc, een Geocaching statistieken website, heeft een soort van ‘klassement‘ gemaakt van FTF jagers. Belangrijk natuurlijk is dat deze tool jouw FTF kan detecteren. Hiervoor moet je jouw logs taggen met een van deze tags: {*FTF*} {FTF} [FTF]

Jouw eigen FTF’sBekijk waar jij een FTF hebt gehaald
FTF’s vergetenTool om te kijken waar je mogelijks een FTF had, maar vergeten taggen bent.
Top FTFBekijk het klassement met FTF in jouw regio, wereldwijd, …

Was jij al eens FTF om een geocache te vinden? Hoe was jouw ervaring en heb jij nog bijkomende tips?

6 reacties op “Scoor eens een First to Find”

  1. En dan heb je een notificatie aangemaakt, krijg je opeens de melding van de nieuwe cache. Ga je meteen de informatie bezoeken, blijken er al een aantal die de cache eerder hebben bezocht. Dus op de een of andere manier is dit dus niet de oplossing.

    Beantwoorden
  2. Was jij al eens FTF om een geocache te vinden? Hoe was jouw ervaring en heb jij nog bijkomende tips?
    We waren op terugweg van Portugal en sliepen met onze tent in universiteitstad Salamanca. Na het avondeten even gekeken op de app of er in de buurt een cache lag en ja hoor op zo’n 50m een “weggeworpen potje” gescoord. Er stonden (nog) geen namen op, maar ik ging er niet van uit dat het een nieuwe cache betrof. Pas toen ik een paar dagen later thuis via de computer ging loggen kwam ik tot besef dat het een FTF betrof.

    Beantwoorden
  3. Was jij al eens FTF om een geocache te vinden? Hoe was jouw ervaring en heb jij nog bijkomende tips?
    We planden een Paas-speleotrip in de Franse Jura en ik bekeek of er mogelijk ook nog caches konden gelogd worden. Dat bleek wel het geval en één daarvan trok mijn aandacht. Die lag namelijk IN een grot. Hoewel de naam niet gegeven was -het was een mystery- wist ik welke grot dit was. De cache bleek ook nog niet gelogd, dus was het “gespannen” afwachten of in de tussenliggende maanden nog iemand zou passeren. Dat bleek niet het geval zodat mijn speleo-cachebuddy en ik een FTF wisten te scoren. We spraken af dat we niet online zouden loggen en de cache enkel op onze watchlist zouden plaatsen. Bedenk hoe teleurgesteld de volgende cachers in de zomervakantie waren toen ze onze naam aantroffen. Ja, soms zijn wij “smeerlapkes” 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.