Rondje Hoog & Laag

In 2014 maakten wij voor de eerste keer kennis met Geocaching via onze schoonzus Lut. We waren snel verkocht aan deze mooie hobby, daar we alle twee graag wandelen en fietsen. In het begin waren het voornamelijk caches dicht bij huis zoals tradjes en gemakkelijke multi-caches, nadien breidde onze zoektocht zich verder uit tot de mysteriecaches en andere logtypes. Zo werd het gebied waar we gingen zoeken ook steeds groter en groter. Dankzij Geocaching zijn we al op zeer mooie plekjes geweest en natuurlijk ook een dank aan al de CO ’s die de caches maken, plaatsen en onderhouden.

Eind februari kwam er in Grote-Brogel een nieuwe geocachereeks uit: Rondje Hoog & Laag (eerste cache van deze reeks: GC83GVY). Wij deden op 20 maart 2019 dit aangename rondje en dat verdient wel een woordje, of misschien beter een ‘verslag’ van mijn ervaring van deze supermooie route.

Rondje Hoog & Laag op (en naast) de fiets

Er werd droog weer voorspeld op 20 maart: team aenzen werd opgebeld en we besloten om het rondje Hoog & Laag te gaan fietsen: een geocachereeks met 19 tradjes, 1 mysteriecache en natuurlijk de Bonus. Het rondje ligt in een prachtige natuur van velden en bossen. Het had een paar dagen ervoor gestormd waardoor er veel takken en bomen op de paden lagen: hier hadden wij natuurlijk geen rekening mee gehouden… 😊 We moesten regelmatig de fietsen over de bomen tillen wat voor ons het rondje nog meer speciaal maakte!

We hebben evenzeer een geweldige namiddag gehad. Vooral omdat je hier je hart kan ophalen met de hengelcaches, waarvoor je toch een lange hengel nodig hebt om de cache te vangen, hier kwam onze fiets dan weer goed van pas want dat maakte ons een beetje groter (reken toch maar op een hengel van minstens 6 meter dat je nodig zal hebben). Met een goed gevulde geotooltas (naast de hengel heb je ook een magneetstok, UV licht en een pincet nodig) hebben we de verschillende verstop-technieken kunnen bloot leggen van de ‘lage caches’ en ze vreugdevol afgewerkt. Niet te vergeten er is ook een heel erg mooie bonuscache (GC83HT4) bij dit rondje hoort, waar we onderweg de coördinaten van gevonden hebben. Hiervoor moet je wel heel alert zijn en iedere cache goed inspecteren. Deze cache vinden wij zelf heel knap gemaakt en vurig hopen we dat deze aparte cache lang intact mag blijven.

Als slot is er ook een bonus cache waar we  onderweg de gegevens van genoteerd hebben zodat we ook hier onze geocachenamen in het logboekje konden noteren..

Cowboy-numbers aan de Ranch

Dit rondje is zeker een aanrader voor jong en oud: je kan het heel goed al wandelend doen en eenmaal de bomen opgeruimd zijn zeker en vast ook met de fiets. Onderweg kom je de leuke veldpuzzel-cache cowboy-numbers (GC7G4KE) tegen wat ook zeker de moeite is om te loggen, hierbij is een mooie ranch (Western Saloon Pony Express) waar je eventueel even kan uitrusten en iets kan drinken.

Mij rest nog een woordje van dank aan de CO De Hees, Lut je hebt er een prachtig rondje van gemaakt en ik hoop echt dat het veel favo’s krijgt en nog lang zal blijven bestaan .

Blog geschreven door Repkau

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.