Rondje Vlassenbroek

Ik ben Marc, met de Geocaching alias Moezes, en heb in 2010 voor het eerst kennis gemaakt met Geocaching. Maar doordat andere hobby’s en beroepsbezigheden toen de prioriteit kregen is Geocaching voor lange tijd op de achtergrond geraakt. Net bij de uitbraak van corona ging ik met pensioen en was wandelen en fietsen het enige wat we mochten doen en zo kwam ik toevallig weer in contact met Geocaching.

Het leuke is dat ik hou van fietsen en wandelen en geocachen is de perfecte aanvulling hierop. Voor ik op jacht ga geniet ik van de planning thuis, de keuze van de streek, een leuke puzzel die ik thuis moet voorbereiden. Ter plekke kan ik genieten van de natuur, een leuke verstoptechniek of een mooi uitgewerkt idee voor een cachebehuizing. Ook zoeken hoe de stash open geraakt geeft een cache voor mij een weerwaarde. Daarnaast kan ik genieten van de leuke ontmoetingen met andere cachers en de gezellige babbels.

Vlassenbroek: een mooie locatie voor een Geocaching route

Eens de eerste 500 caches een feit waren dacht ik dat het tijd werd om zelf mijn bijdrage te leveren. Ik dacht meteen aan een rondje in de polders van mijn geboortedorp Baasrode, meer bepaald het gehucht Vlassenbroek. Nu pas zie ik dat er al heel wat caches gelegen hebben in het verleden, gelukkig voor mij is deze polder op het moment dat ik aan een rondje begon te denken volledig vrij van caches … enkel de kapel en het kerkje hadden een cache dacht ik.

Pas bij het indienen kwam ik te weten dat twee Mystery’s binnen de zone van twee van mijn geplande caches lagen, dus herwerken was de boodschap. Sterker nog: toen ik mijn stash ging weghalen had ik plots een andere in mijn handen, deze lag op dezelfde plek en had ik niet gezien tijdens het plaatsen.

Dat Vlassenbroek een prachtig stukje natuur is, daar zal niemand aan twijfelen, maar je kan er ook regelmatig kunstenaars aan het werk zien. Daarnaast zal je zeker de Scheldedijken herkennen waar er in de toekomst ook een jaagpad zal opkomen. De werken aan het GOG (Gecontroleerd OverstromingsGebied) Vlassenbroek zijn in de afwerkingsfase gekomen, maar toch zal de Scheldedijk tussen Baasrode en Vlassenbroek in de toekomst nog afgegraven worden, wat dan voor tijdelijke problemen zal kunnen zorgen.

Caches met een kleine uitdaging

Het was niet de bedoeling om een rondje oppikkers te leggen maar eerder iets waar je de nodige tijd moest voor uitrekken voor het zoeken, rekenen en herrekenen, en zoeken naar de manier om aan de logrol te komen. Maar soms lijken de simpelste plekken voor de meeste vragen te zorgen. Als je met vragen zit: aarzel niet om de CO te contacteren, die zal je met plezier helpen. De caches hebben ook allen een hint en soms heb je natuurlijk ook een tooltje nodig: vergeet die niet mee te brengen.

Het rondje kwam uiteindelijk online, wat voor de nodige spanning zorgde. Wat zouden de mensen vinden, zou het aanslaan, … Maar onmiddellijk kwamen de positieve logs en ondervond ik dat mijn rondje ook anderen plezier bezorgde. Ook de babbels met mensen die ik op het rondje tegenkwam deden me enorm plezier.

Voor de FTF had ik een coin voorzien met een opdracht. Leg een nieuwe cache en drop de coin erin zodat de FTF dezelfde opdracht verderzet: zo maakt deze coin hopelijk een mooie reis met telkens nieuwe geocaches.

Zelf op zoek gaan naar rondje Vlassenbroek

Het rondje Vlassenbroek (Start: GCA0225) kreeg stilaan vorm en op het moment van indienen omvatte het 11 tradjes, 2 korte eenvoudige multi’s en een bonus, goed voor 4 à 5 uur cacheplezier op een rondje van ongeveer 9 km. Bij het indienen moesten twee caches wijken voor al bestaande mystery’s waardoor het rondje 10 tradjes heeft en de multi’s door de gewijzigde coördinaten wat rekenwerk vereisen. Het grote deel is met de fiets te doen, enkel voor Vlassenbroek #9 en de bonus zullen de meeste mensen hun fiets even moeten achterlaten. Zelf doe ik alles met de fiets en de sportieve fietsers zullen dit zeker kunnen.

Ik moet toegeven dat het leggen me evenveel voldoening geeft als het zoeken. Het rondje loopt goed en het kriebelt al om een nieuwe route vol geocaches te leggen. Ondertussen ligt ook Met stip op de kaart … Baasrode (GCA1WMM) te wachten op jullie en bij het schrijven van deze blog zijn er al een aantal kastjes in de afwerkingsfase en bijna klaar om in een nieuw toertje hun stek te vinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.