Geocaching in Seattle: 3x inspiratie uit de Geocaching hoofdstad voor je eigen caches

Seattle staat onder verschillende noemers bekend. Koffieliefhebbers denken onmiddellijk aan de originele Starbucks. Filmliefhebbers smelten dan weer over Tom Hanks en Meg Ryan in ‘Sleepless in Seattle’ en de bingewatchers van ziekenhuisseries kennen zeker en vast Grey’s Anatomy. Het eerste waar ik als geocachingfanaat aan denk bij Seattle? De thuisbasis van Geocaching HQ! Ik zou Seattle zelfs de hoofdstad der Geocachers durven noemen.

Of het die titel waardig is, daar mogen jullie zelf over oordelen 😉. Voor ons, Team Applewoodies, stond een bezoekje aan het hoofdkantoor en de bijhorende HQ GeoTour alvast hoog op onze wishlist. Wij deden er een hoop inspiratie op voor onze eigen caches die we graag met jullie delen.

Hier volgt onze top 3 geocaches in Seattle.

1. Late for the interurban – GC7B9AY

Geocache info

 • Type: virtual cache
 • Duur: 15 tot 30 minuten
 • Moeilijkheid: 3 sterren
 • Terrein: 1 ster
 • Formaat: virtual

Review: ⭐⭐⭐⭐

Vlak naast het Geocaching hoofdkantoor vind je Late for the interurban. Een standbeeld ter ere van J.P. Patches, een zeer bekende en geliefde TV-kinderclown. Het wordt al snel duidelijk dat dit standbeeld volledig werd gesponsord door zijn fans. Iedere sponsor krijgt z’n eigen baksteen met een zelfgekozen inscriptie.

Voor Groundspeak, de organisatie achter Geocaching, was dit een binnenkopper. Ook zij sponsoren het standbeeld en lieten een code achter op één van de honderden bakstenen. Geen code, geen log. Om deze virtual cache te loggen, heb je dus maar beter een paar goede ogen (en een hoop geduld 😉). Wij vonden het alvast origineel!

Een bezoekje aan het hoofdkantoor is een fantastische extra bij het oppikken van deze cache. Helaas was het kantoor dicht door COVID, maar liepen we toevallig twee lackeys tegen het lijf. Zo konden we toch nog binnen in de bezoekershal en kregen we een HQ trackable!

💡 Inspiratie voor je eigen cache

Enkele tips die je kan onthouden om je eigen virtual cache vorm te geven.

 • Kies een plekje dat in de context van je cache thema past (zoals hier de locatie nabij geocaching HQ).
 • Voeg een extra dimensie toe aan iets dat al bestaat (zoals de code in het bestaande standbeeld).

2. Fremont Library – GC1F79P

Geocache info

 • Type: multi-cache
 • Duur: 30 tot 45 minuten
 • Moeilijkheid: 1.5
 • Terrein: 1.5
 • Formaat: other

Review: ⭐⭐⭐⭐⭐

Fremont Library is een korte multi-cache die je op speurtocht meeneemt rondom de lokale bibliotheek. De verschillende waypoints waren voor ons niets nieuws. Maar de final is de echte hoofdattractie van deze cache.

De antwoorden bij elke waypoint vormen samen een Dewey Decimal Number, een classificatiesysteem voor bibliotheken. Dit gaf ons al een eerste vermoeden over de final. Het indringersgevoel konden we moeilijk verdringen toen we de bib binnengingen en de code opzochten op een van de computers.

Maar jawel, na even zoeken – en met wat hulp van de bibliothecaris – vonden we het juiste boek dat ons leidde tot de final cache!

💡 Inspiratie voor je eigen cache

Dit vonden wij verrassend aan deze multi-cache.

 • Een ander formaat dan de traditionele filmrolletjes, ammo cans of lunchdozen. Leuk en origineel!
 • Samenwerken met lokale diensten (in dit geval de bibliotheek) kan een fijne extra aan je cache geven. Met wat geluk, trek je zelfs meer belangstelling aan!
 • In plaats van een coördinaat, leiden de waypoint codes tot een ander type bruikbare code. Een leuke variatie!
 • Velen onder jullie vermijden multi’s omdat ze te veel tijd in beslag nemen. Deze cache losten we op in minder dan 30 minuten, en het multi-formaat gaf een mooie meerwaarde.

3. HQGT: Geo Post Office Letterbox Hybrid – GC3Z3PE

Geocache info

 • Type: Letterbox
 • Duratie: 15 minuten
 • Moeilijkheid: 2
 • Terrein: 1
 • Formaat: groot

Review: ⭐⭐⭐

De Geo Post Office Letterbox lijkt sterk op de typische TB hotels. Maar het idee van een postkantoor was een toffe variatie die voor ons nieuw was. Met de juiste code open je de geo post office, vol met postkaartjes van Geocaching HQ. 

Adresseer een kaartje en laat het achter in het postkantoor. Neem één of meerdere kaartjes mee om ze dichter bij hun bestemming te brengen. Wij reisden achteraf naar New York, dus namen we een kaartje mee dat bestemd was voor de staat Connecticut.

Deze cache is onderdeel van de HQ GeoTour, onderhouden door Geocaching HQ. Een reisje naar Seattle in het verschiet? Dan raden we volgende caches in de GeoTour ook zeker aan!

💡 Inspiratie voor je eigen cache

Hoewel we de andere twee caches net iets origineler vonden, hebben we volgende tips onthouden voor onze eigen caches.

 • Open je eigen postkantoor! Denk na over een leuk thema, en laat toepasselijke postkaartjes achter die de hele wereld rond kunnen reizen.
 • Altijd al je eigen GeoTour willen maken? Bekijk zeker de HQ GeoTour voor inspiratie! Wij genoten vooral van de variatie in cache-formaten.

Geef jij onze HQ trackable een boeiende bestemming?

De trackable die we overhielden aan ons geocaching avontuur in Seattle ligt helaas nog altijd stof te vangen in de kast. We denken al een tijdje na over een unieke missie voor onze TB, maar we zijn nog niet overtuigd. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten in de comments. Misschien pik jij hem wel op tijdens je volgend geocaching uitje!

Blog geschreven door Mieke van team Applewoodies

1 reactie op “Geocaching in Seattle: 3x inspiratie uit de Geocaching hoofdstad voor je eigen caches”

 1. Leuk stukje en bedankt voor de inspiratie.
  Misschien is het wel leuk om de TB naar Seattle te laten reizen en deze caches te laten meepikken?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.