TBScan: Geocaching app voor Android en iPhone

Heel wat mensen zijn een grote fan van trackables: sommige geocachers zijn enthousiast om de reis van geocoins en Travel Bugs verder te helpen anderen zijn dol op het discoveren van deze kleine kunstwerkjes op Geocaching events. Een heleboel geocachers hebben ook reeds hun eigen trackable, in verschillende vormen: coins, plaatjes, t-shirts of zelfs autostickers.

Op het internet kan je enkele handige tools vinden: denk hierbij aan de Discover Trackables tool van Project-GC of de Log Them All! website. Deze websites helpen je om verschillende trackables in bulk te loggen als discovered. Het nadeel van deze tools is dat je alle codes wel nog ergens moet noteren, waarbij er natuurlijk wel altijd iets fout loopt (verkeerde letter/cijfer, slecht handschrift, …). Ook de foto’s die je neemt om de codes te verzamelen kunnen net wat waziger zijn dan je in gedachten had.

TBScan: de ideale trackable app voor in het veld

TBScann Geocaching app logo

Gelukkig voor alle geocachers en voornamelijk dan de trackable liefhebbers heeft de Zwitser Nicolas Camenisch voor ons een leuke en handige app ontwikkeld: TBscan. Met deze app, die zowel beschikbaar is voor Android (heel recent) als voor iPhone kan je heel eenvoudig en snel trackables in het veld of op events loggen en discoveren.

De app werkt samen met de Geocaching Live API, wat wil zeggen dat je een internet connectie nodig hebt om deze meteen te kunnen loggen. Gelukkig heeft de app ook een functie waarbij je de trackables kan opslaan in een template, maar deze is enkele interessant voor de betalende versie van de app aangezien je in de gratis versie er maar een beperkt aantal kan opslaan.

Laat TBScan automatisch de trackable code herkennen

Maar de meest handige functie hebben we nog niet vermeld: de TBScan app kan namelijk via de camera van je smartphone de tracking codes automatisch herkennen. Woehoew :)! Nooit meer codes noteren! Wanneer de app de trackable code herkent heeft, zal deze de trackable informatie tonen. Zo ontdek je heel eenvoudig het doel en de eigenaar van een trackable. Dus als je een trackable tegenkomt in een cache kan je met deze app de code snel scannen, bekijken wat het doel is en beslissen of je deze trackable al dan niet meeneemt.

Nog meer goed nieuws als je ook gebruik maakt van de pro versie van de app: je kan via de app ook foto’s uit je fotogalerij van je smartphone importeren waarbij TBScan dan de trackable codes kan herkennen.

Mocht dit allemaal niet goed werken, dan is er uiteraard ook nog de functie waarbij je de trackable code handmatig kan ingeven.

In Bulk trackables discoveren

We hadden het er al kort over, en zoals gezegd alleen interessant als je de betalende pro versie hebt, de templates functie waarbij je trackables in bulk kan discoveren. Een heel erg handige functie voor als je naar Geocaching events gaat. Met de gratis versie ben je gelimiteerd tot 5 codes in één keer te discoveren. Een functie die dus voornamelijk praktisch is voor de pro gebruikers, maar zeker de moeite waard en zo groot is de kost van de pro versie ook weer niet 😉 .

Wil je ook gebruik maken van deze handige app? TBScan bestaat al even voor de iPhonegebruikers en sinds februari 2018 is deze app ook beschikbaar voor Android. Via onderstaande linkjes kan je eenvoudig de app downloaden.

TBScan voor Android
TBScan voor iPhone

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.