De Gouden Tuin van de Farao

Dat er in Lommel al enkele jaren heel erg leuke geocaches verstopt zijn, dat is voor iedere geocacher een publiek geheim. Heel wat leuke kinderroutes passeerden hier alvast de revue: denk maar aan Het Verloren Kabouterdorp, De Schat van Koning Leeuw, Vuuravontuur en De Gouden Kat van Don Quichot. Allen pareltjes van geocaching routes, al is deze laatste route intussen het archief ingegaan, om plaats te maken voor een leuke nieuwe route: ontdek snel wat deze nieuwe reeks voor ons te bieden heeft.

Keuze: geocaching route of kinderwandeling

CO Didgedude heeft intussen wel wat ervaring met het plaatsen van enkele toffe geocaching routes. Samen met de stad Lommel werkt dit geocaching team samen om een leuke kinderwandeling te combineren met een geocaching route. Want ook deze keer zal je zien dat deze wandeling ook gelopen kan worden door niet-geocachers. Let wel op: de route voor niet-geocachers heeft andere opdrachten die je in de behuizingen kan vinden. De opdrachten voor geocachers kan je op de cachepagina’s terugvinden. Dat is ook de enige manier om de sloten open te krijgen die je in iedere behuizing zal terugvinden: deze zijn voor geocachers en geven jou andere waardes dan de oprachten voor de kinderwandeling.

De wandelroute staat ook heel goed aangeduid: je kan deze terugvinden door de symbolen in de juiste richting te volgen. Nog een verschil tussen de geocaching route en de gewone wandelroute is dat je bij de gewone wandelroute de keuze hebt om het korte parcours (blauw – ongeveer 4 kilometer) of het lange parcours (rood – ongeveer 8 kilometer) te volgen. De geocaching route volgt volledig de lange route. Het eindpunt is steeds hetzelfde: de bonuscache waar je ook een leuk aandenken kan krijgen (voor een halve euro).

Genieten in het Kattenbos

In totaal kan je 24 geocaches en een bonuscache zoeken. Bij iedere geocache wacht jou een opdracht, deze zijn volledig op kindermaat: ofwel moet je tellen, sommen oplossen of iets zoeken. Uiteraard zijn de opdrachten volledig uitgewerkt in thema: verwacht je dus maar aan veel blingbling, farao’s, kamelen en piramides. Bij de zoekopdrachten wordt er ook handig gebruik gemaakt van de omgeving: het prachtige Kattenbos.

In het Kattenbos kan je de heerlijke Limburgse kempen ontdekken: zandgrond, naaldbomen en heide in een heerlijk rustig decor. Je kan deze tocht te voet en met de fiets doen, echter zijn er ook stukken met los zand waar het net wat moeilijker fietsen is. Ook buggy’s hebben het in het stuk met los zand een stukje moeilijker. Onderweg kom je verschillende rustplekjes en speeltuigen tegen. Enkele paarden en je gaat ook langs de Leyssensmolen.

De Gouden Tuin van de Farao

Jouw opdracht voor deze geocaching route is om op zoek te gaan naar de gouden tuin van de farao. Een tovenaar heeft in het Kattenbos aanwijzingen en opdrachten achtergelaten om deze tuin te vinden en het is jouw opdracht om deze te zoeken om zo de gouden tuin te kunnen vinden.

Onderweg krijg je allerhande opdrachten waarbij je steeds een waarde van een letter zal terugvinden. Deze komen meerdere malen terug, dus het is niet erg als je eens een opdracht niet kan voltooien. Met deze letters zal je de locatie van de tuin terugvinden en deze kunnen openen.

Zelf op zoek gaan naar de gouden tuin

Voor deze geocaching route hoef je weinig voorbereiding te treffen: voorzie een fiets of goede wandelschoenen voor een tocht van ongeveer 8 kilometer. Eventueel een halve euro om op het einde een aandenken te draaien. Hierna kan je afzakken naar het gehucht Kattenbos in Lommel. Er is een parking vlakbij de start van de eerste cache van deze route en daarnaast zijn er nog andere parkeermogelijkheden. Vlakbij is er ook een zaak waar je een drankje of ijsje kan nuttigen (Sanden’s Ice Cream).

Ga op zoek naar de 24 geocaches, voer de opdrachten uit en verzamel de letters zodat je op zoek kan gaan naar de bonuscache: de gouden tuin van de farao (GC9YBGC). Voor wie toch eens moet spieken naar de oplossing van de codes per cache, kan eens kijken naar de foto’s op de bonuspagina: hier kan je een overzicht terugvinden. Onderweg kom je voldoende bankjes tegen en hier en daar een speeltuig voor de kleine belhamels.

1 reactie op “De Gouden Tuin van de Farao”

  1. Deze laatste ook gelopen met een vriendin, voor wie dit een eerste kennismaking met geocaching was. Wat hebben we ervan genoten! En de bonus is weer echt wauw! Typisch Didgedude, maar wat een creativiteit!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.