The Virtual Ghost Of Wurfeld

Hallo allemaal, de kleine hier! Ik zal me even kort voorstellen, ik ben een Geocacher uit het Belgische Limburg die zich al sinds 2014 voornamelijk bezighoudt met het maken van caches.

2020 is voor de kleine een jaar geworden met veel prestaties! Na een lange slump heb ik in 2019 de eer gekregen om een Virtual Reward 2.0 te maken. Hierna ben ik direct met een Multi begonnen die de Virtual moest aanvullen. In 2020 was het vervolgens de beurt aan een EarthCache. Ik heb altijd al de ambitie gehad om van ieder cache type minstens één cache te verwezelijken… Ik moet toegeven dat een EarthCache toch wel de moeilijkste is geweest van allemaal! Nadat ik in het maken van de EarthCache was geslaagd heb ik er ook meteen een Reverse Wherigo aan toe gevoegd. Zo had ik uiteindelijk van iedere type cache één gemaakt.

📍 Wurfeld, Maaseik (België)

Hey, een nieuwe geo-art?! Regio Maaseik was een “slapend” gebied geworden als het om Geocaches ging maar daar moest en zou ik verandering in brengen! Op 18 oktober 2020 rond de klok van 9u werd Maaseik en omstreken opgeschud door een gloednieuwe geo-art… Eentje die bestaat uit 75 Wherigo’s dan nog wel! De Wherigo geo-art The Virtual Ghost Of Wurfeld (GC912AB) was geboren. Zoals de titel natuurlijk doet vermoeden kan je deze terugvinden in Wurfeld, een gehucht van Maaseik en dat zo goed als volledig in een natuurgebied.

🛠 The making of

Het idee om een geo-art te maken spookte al wel langer door mijn hoofd, al heb ik er nooit echt werk van gemaakt, tot nu dan! Meestal begint het proces van een cache met een creatief idee waarna het wachten is op het juiste moment. Dat was voor deze geo-art niet anders! Mijn rechterhand p76aty stuurde me plots een interessante link door van petlings, we hebben dan ook niet getwijfeld en meteen gehandeld! Daarna volgde alles elkaar zeer snel op, zo gaat dat bij de kleine en hadden we in een mum van tijd alle ideeën uitgewerkt! Uiteindelijk hebben we nog een dag nodig gehad voor het veldwerk en klaar was kees, The Virtual Ghost Of Wurfeld was born (na zo’n drietal weken hard werken)!

🤷🏻‍♂️ Wherigo’s

Er zijn vast en zeker Geocachers die er geen fan van zijn en sommige vragen zich waarschijnlijk af, waarom een geo-art uit Wherigo’s?!

Wel, toch vond ik het een goed idee om via deze weg het Wherigo gebeuren een boost te geven en de cartridge opdracht paste ook wel in het verhaal! Daarnaast is het voor Wherigo jagers ideaal om met deze Wherigo powertrail veel Wherigo’s in korte tijd te scoren en is het ook nog eens een goede manier om rookies wegwijs te maken in de Wherigo wereld!

Ik zie sommige onder jullie al denken, wegwijs maken, hoe dan?! We hebben op de listing een link voorzien van een “How to Wherigo” tutorial. Rookies kunnen met behulp van deze tutorial leren hoe Wherigo precies werkt. Ik heb mijn eerste Wherigo nog niet zo heel lang geleden gevonden, maar ik was meteen verkocht voor het concept. Al was het voor mij in eerste instantie ook moeilijk om inzicht te krijgen in het Wherigo verhaal aangezien het héél uitgebreid kan zijn. Daarom het idee om een tutorial te integreren!

🚶🏻‍♂️Wandelroute

De wandelroute bestaat voor 99% uit natuurgebied en komt nauwelijks door bebouwd gebied. De wandeling is in totaal 18 kilometer. Ik zou zeggen, laat jullie overtuigen door het beeldmateriaal!

🏰 Overnachting in het kasteel

De Geocachers die dit Halloween spektakel compleet willen maken hebben de mogelijkheid om in het Kasteel van Wurfeld te overnachten. Het Kasteel doet tegenwoordig namelijk ook dienst als hotel! Alle nodige informatie over het hotel en/of boekingen kunnen jullie terugvinden op de website van het Kasteel van Wurfeld.

🧙 Coördinaten checker

Ik krijg wel eens de vraag of het niet mogelijk is om de coördinaten checker op de listing te zetten. Echter heeft Geocaching deze functie (nog) niet geïntegreerd voor Wherigo’s. Het integreren van externe checkers zou zeer veel tijd en moeite kosten, zowel voor de Geocacher als voor mij.

De Geocacher die toch een check willen uitvoeren kunnen deze Dropbox link raadplegen. Het is belangrijk om te weten dat dit bestand niet online bewerkt kan worden, dus eerst downloaden en dan de instructies in het bestand volgen.

🦉 Zelf op zoek gaan naar de virtuele geest

Zo, genoeg verteld voor nu! Tijd om terug het veld in te trekken! Grijp je gps, trek die wandelschoenen aan en start de wandeltocht van 18 kilometer. De caches zelf zijn simpele oppikkers: dus de route is zeker in 1 dag te doen, maar je kan de route ook opsplitsen. Wie weet tot binnenkort in het wondermooie Wurfeld!

Happy caching!

Blog geschreven door de kleine – Afbeeldingen door MAJOR VISUALZ

2 reacties op “The Virtual Ghost Of Wurfeld”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.