Geocaching in Kuringen: WapperHandje geo-art

Tijdens de voorbereidingen van het WapperEvent 2023 (GCA8C5T) kwam het idee om een nieuwe geo-art te plaatsen. Met het WapperEvent willen we de horende en de niet-horende wereld dichter bij elkaar brengen. Het was vanzelfsprekend dat dit ook het thema zou zijn van onze nieuwe geo-art.

Een handje als geo-art

Om de juiste tekening te vinden, hebben we uitvoerig gebrainstormd. Uiteindelijk kwamen we op het idee van een handje dat wordt gebruikt bij Signwriting. Signwriting maakt het mogelijk om gebarentaal neer te schrijven. Dat teken werd uitgewerkt met 30 puntjes.

Een deel van het team werkten de 30 puzzels uit. Het was de bedoeling dat ze opgelost konden worden tijdens het WapperEvent, dus werd gekozen om enkel de geocachingtoolbox te gebruiken. Hiermee creëerden we een mix van opdrachten met codes die in de toolbox te vinden zijn, gecombineerd met verschillende opdrachten die gebruik maken van de Vlaamse gebarentaal.

Een ander deel van het team ging aan de slag om de caches te maken en te plaatsen. Het idee was om er ook een gevarieerd rondje van te maken qua caches: uiteindelijk zijn er verschillende verstoptechnieken verwerkt in de caches, de ene al wat moeilijker dan de andere. De caches van het WapperHandje werden natuurlijk geplaatst in Kuringen (Hasselt) waar het WapperEvent ook plaatsvond. We maakten er een ronde van, van ongeveer 10 kilometer die je kan wandelen maar deze kan ook perfect gefietst worden.

Zelf op zoek gaan naar de caches van het WapperHandje?

Zin gekregen om ook te puzzelen en te gaan loggen? De eerste puzzel kan je terugvinden bij GCAC705. Eens je alle puzzels hebt kunnen oplossen, kan je afzakken naar Kuringen, deelgemeente van Hasselt. Onderweg zal je een 30-tal geocaches tegenkomen. Je neemt best ook een magneetstok mee, deze zal je tijdens de route goed kunnen gebruiken.

Heb je nog tijd over om te geocachen? Dan kan je eventueel beslissen om nog enkele andere routes mee te pikken van het WapperTeam. Ga via enkele multi-caches naar de andere routes van het Wapperteam, de eerste is hier te vinden: GCAARGM. Zo is er het WapperHuisje (start: GCABXKA): een route vol huisjes waarbij jij het cijferslot moet openkrijgen. Daarnaast kan je ook de 🤟Wapper🤟 route terugvinden (start: GC9YP0N) waarbij je een route van 6 kilometer voorgeschoteld krijgt met ook enkele hengelcaches.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.