7 Geocaching tips tijdens de kerstvakantie

Tussen Kerst en Nieuwjaar hebben heel wat mensen vakantie: ideaal om gezellig bij elkaar te zijn en misschien wel enkele caches mee te pikken? Wij gingen op zoek naar enkele leuke Geocaching tips om jouw kerstvakantie nog meer bijzonder te maken! Heb je zelf nog leuke tips: laat het ons zeker weten.

🎄Krapuleuze Kerstbal Cache – Crazy Xmasball Cache

De eerste cache is een multi-cache die al bestaat sinds 2004! De CO miniraket haalt deze cache ieder jaar rond de kerstperiode van onder het stof, waardoor geocachers afzakken naar Asse. Deze multi-cache is een korte wandeling van ongeveer 3 kilometer, maar is best wel bijzonder: je kan deze maar 1 maand per jaar loggen! Belangrijk ook is dat je enkel kan loggen met kerstballen, je moet een kerstbal achterlaten om te kunnen loggen. Ontdek snel alle info over deze originele multi-cache: GCM8Z2

🥂 Nieuwjaarscaches jackie vandenberck

Tradities zijn er om in ere te houden en dat is ook wat CO jackie vandenberck doet: de voorbije 10 jaar verscheen er telkens een nieuwe cache op 1 januari om het nieuwe jaar in te zetten. Het moet gezegd dat dit echt wel heel erg leuke caches zijn, waarbij je een uitdaging moet aangaan of waarbij je geduld op de proef wordt gesteld. We zijn benieuwd welke cache ze in 2023 voor ons in petto heeft om het nieuwe jaar in te zetten. Maar neem vooral een kijkje naar de caches van de voorbije jaren en scoor heel wat caches met vele favorietpunten!

DOBBEL ( in ) 2013GC43R3D
DRAAI ( IN ) 2014GC4VN6D
Speel ( In ) 2015GC5GWE4
Kom BINNEN ( In ) 2016GC64Q3F
OP DE BOERDERIJ ( in ) 2017GC6V5HN
Win de jackpot ( In ) 2018GC7EP9D
Gevangen ( IN ) 2019GC7ZNA1
Iedereen BOB ( In ) 2020GC8FAP7
Special year – cache ( IN ) 2021GC947WD
De Pot Op ( IN ) 2022GC9JHMY

✨ Van voetbal naar kerstbal …

De voorbije periode leek het of koning voetbal alle aandacht kreeg met het WK voetbal in Qatar: we gaven zelfs enkele leuke tips voor caches met een link naar voetbal. Nu dit WK (eindelijk?) afgelopen is komt kerst er al heel snel aan en daar heeft Team Thoja handig op ingespeeld. Wie een beetje handig is en graag knutselt, zal deze mysteriecache zeker tot een goed einde brengen: het is aan jou om een ronde voetbal in elkaar te knutselen waarna je de coördinaten van de cache zal kunnen bepalen die verstopt ligt in Opgrimbie. Steek je handen uit de mouwen en ontdek de knutselopdracht hier: GCA30GN

Heb je nog zin in een andere kerstpuzzel? Dan heeft deze CO Santa’s Truck (GCA2VMV) voor jou in petto: ga op zoek naar 10 magische punten in de afbeeldingen en ontdek de coördinaten van deze mysteriecache.

🎅 Sacré Père Noël

Voor als je in de kerststemming wil blijven, kan je afzakken naar Luik voor een kleine geo-art met 10 geocaches. De wandeling is ongeveer 2 kilometer en de puzzels kan je vrij eenvoudig oplossen door het omzetten van de juiste emoji’s naar cijfers. Ontdek alle info bij de eerste cache van deze reeks: GCA27Z1

❄️ Kerst- en wintercaches

Kies voor een cache in een kerst- of winters thema? Er zijn ook verschillende caches die perfect bij deze tijd van het jaar horen, misschien wel ideaal om deze nu een bezoekje te brengen? Hieronder kan je 10 geocaches vinden die jouw kerstvakantie dat extra pigment geven.

Merry Christmas 🎄GC9KDYZ
Caches@themovies:”Christmas-Special”GC39E4W
DW6 – Een Kerst-somGCA2V0R
Nieuwejaarke zoeteGC93N7R
Kerstkaart 🎄 🎅GC9JKEG
Het huis van de kerstmanGC7XCJC
Kerstboom.GC941TY
La cache de Noël – KerstCacheGC9383Q
Giliok “kerstblokkade”GC92DF9
Kimera´s WinterwandelingGC4TM0W

🎁 Ga eens over de grens

Ook in Nederland verschijnen er rond deze periode heel wat (tijdelijke) kerst- en winterwandelingen. Ideaal om eens een dagje de grens over te steken en in Nederland enkele caches mee te pikken? Ontdek ho-ho-honderd (en meer) geocaches met Kerstmis in Nederland.

🍾 Santas Winterpuzzle!

Wie graag eens een andere kerstpuzzel maakt dan een Jigidi, moet beslist bij deze cache eens een kijkje nemen: GC81G35. Het doel van het spelletje is om een kerstman in het veld te spelen door steeds gelijke figuren op elkaar te schuiven via de pijltjes op jouw toetsenbord. Niet eenvoudig, maar wel verslavend: hoeveel pogingen heb jij nodig om deze puzzel te kraken? Oja, dit is een spelletje uit 2018 die je coördinaten in Letland zullen opleveren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.