8 Geocaches om op te warmen voor het WK voetbal

Het WK voetbal komt er aan en dat betekent 1 maand lang elke dag voetbal. In Rusland zullen er 64 matchen gespeeld worden tussen 14 juni en 15 juli. Sommige voetbalfans zullen de komende weken kunnen genieten van dit voetbalspektakel, anderen halen hun neus ervoor op. Wij gingen alvast even op zoek naar enkele ‘voetbal’-geocaches om alvast in de sfeer te komen voor het komende WK in Rusland.

Voor de echte fans of mensen die in de toekomst een match van de Rode Duivels willen bekijken, kunnen we het WK Pronostiek 2018 spel aanraden. Een heel eenvoudig spel dat je gratis kan meespelen en waarbij het WK voetbal in Rusland zelfs voor niet voetbalkenners interessant zal worden. Je kan zelfs in team spelen met en tegen je vrienden, familie of collega’s: wij zijn fan en doen alvast mee!

 

⚽ Weer voetbal!!?!! – GC6K882

Het vorige grote voetbaltornooi was het Europees Kampioenschap dat gespeeld werd in Frankrijk in 2016. Naar aanleiding van dat Franse EK werd deze cache geplaatst waar je een puzzel moet oplossen met voetballende spelers.

Voetbal – GC50ZTW

Bij deze geocache zal je op zoek moeten naar een echte voetbal. Heel erg toffe cache die je zeker en vast moet meepikken als je in de buurt bent van Waddinxveen.

Voetbal geocache

⚽ WK Voetbal: Zuid-Afrika 2010 – GC2DB7Y

Een geocache die geplaatst is nadat Nederland een tweede plaats behaalde op het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Los enkele vraagjes op over het WK 2014 en ontdek waar deze cache zich verborgen houdt.

#06 – Dit is Belgisch – Voetbal  – GC6Y1YT

De Dit is Belgisch reeks in voornamelijk bekend voor zijn prachtige geo-art van het Atomium dat je kan terugvinden in Scherpenheuvel-Zichem. In één van zijn caches gaat het raadsel over Belgische voetbalgeschiedenis. Ontdek welke doelman als eerste de gouden schoen won en welke club als enige de Uefa-cup kon winnen.

Atomium - Geoart

Wk voetbal – GC4Y101

In deze mysterycache komen we te weten dat het wereldkampioenschap voetbal zelfs de Olympische Spelen naar de kroon steekt. Daarom dook de CO in de geschiedenis van het WK en bedacht enkele vragen waarmee je uiteindelijk de eindcoördinaat kan samenstellen.

⚽ Attentia BI cache – GC5C9GV

Misschien wel een vreemde eend in de bijt van dit lijstje, maar wij vonden het toch de moeite om deze mee op te nemen in het lijstje. Deze cache ligt vlakbij het ‘mooiste’ stadion van België: de Ghelamco Arena, thuishaven van KAA Gent. Op deze plek kan je prachtige afbeeldingen nemen van de stadion en de brug. Op verschillende zomeravonden staan hier verschillende fotografen plaatjes te schieten. Pik gerust ook de voetbalcache Buffalo Buffalo in de buurt mee (GC5HK1A).

Ghelamco Arena - Geocaching

Nederland Voetballand? – GC3PKQ4

Ondanks dat Nederland dit jaar niet mag deelnemen aan het WK voetbal hebben ze in het verleden toch 3 keer de finale gehaald: 1974, 1978 en 2010. Bij deze cache moet je enkele vragen oplossen over voetbalstadions.

WK 2014 Brazilië – GC53B8T

Het vorige wk voetbal werd gespeeld in Brazilië, in deze editie speelde Nederland wel nog mee en daar gaan de vragen van deze mysterycache over die je kan terugvinden in Mijdrecht.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.