Geocaching in Tielrode: rondje Roomacker – Potpolder

Eind 2022 legde ik mijn 1ste rondje in Vlassenbroek, een dozijn caches en een bonus. Als snel volgden enkele losse caches en ik had de smaak te pakken, begin 2023 volgden dan al gauw een nieuw rondje in Grembergen. De microbe had me te pakken en eind vorige zomer kwam rondje Roomacker – Potpolder in Tielrode uit.

Een route tussen Roomacker en Potpolder

Een rondje in Tielrode langs de Roomacker en de Potpolder stond op mijn verlanglijstje, al bracht dit toch enkele uitdagingen met zich mee. Zo was het soms een hele puzzel om nog ergens een plaatsje te vinden tussen de vele bestaande caches. Soms had ik werkelijk maar 1 meter vrije ruimte tussen 2 andere caches om nog iets weg te krijgen: dan heb je ook niet altijd veel keuze qua mogelijkheden.

Bij een ander deel van deze route moest ik creatief zijn: de twee gebieden (Roomacker en Potpolder) met elkaar verbinden was de volgende uitdaging waarvoor ik mijn hersenen moest pijnigen. Uiteindelijk heb ik deze gebieden met elkaar verbonden via een bolletje-pijltje opdracht, zo werd de weg een beetje een avontuur op zich. Eens aan de Potpolder was er ruimte zat, maar het jaagpad gaf beperkte mogelijkheden als je meer dan een petling achter een paaltje wou verstoppen.

Het rondje kreeg stilaan vorm en op het moment van indienen omvatte het 13 traditionals, 3 eenvoudige multi-caches en een bonus, goed voor enkele uurtjes cacheplezier. De afstand van dit rondje is ongeveer 9 kilometer en is deels verboden te fietsen. Leuk is ook dat je dit rondje heel goed kan combineren met een Adventure Lab van mijn vriendin (Puntooooh).

Creativiteit in caches: doorstaan ze een natte winter?

Als ik een rondje leg is het niet de bedoeling om een rondje oppikkers te leggen maar eerder iets waar je de nodige tijd moet voor uittrekken. Het zoeken, rekenen en herrekenen, de manier om aan de logrol te komen. Maar soms lijken de simpelste plekken voor de meeste vragen te zorgen.

Ik ondervind nu wel dat er een bepaald publiek is die dit soort rondjes kan appreciëren. Regelmatig krijg ik de vraag wanneer een volgend project zal uitkomen. Hieronder kan je één van de creaties van dit rondje bekijken: hopelijk ben je ook enthousiast om het vervolg van de route te doen?

Na ruim 5 maand kreeg het rondje reeds meer dan 1.000 bezoekjes én de bijhorende favorietpunten, echt waar bedankt iedereen hiervoor! Na deze enorm natte winterperiode is er wel wat herstellingswerk moeten gebeuren, maar dat weet je als maker vooraf wel. Enkele caches moesten een nieuwe plek krijgen door het rooien van enkele bomen, maar gelukkig ging er nooit iets verloren.

Ik ben blij dat alle creaties het weer hebben doorstaan en besef dat ik bij het bouwen van de volgende iets meer aandacht zal moeten geven aan de robuustheid, als valt dat niet altijd te combineren met de manier van openen van de cache.

Zelf op zoek gaan naar rondje Roompotakker-Potpolder

Deze geocaching route kan je terugvinden in Tielrode, deelgemeente van Temse. Starten doe je bij GCABF42 om dit gevarieerde rondje aan te vatten: er zijn verschillende geocachesoorten en je hebt telkens een andere verstopmethode.

Lees aandachtig de listing! Zowel de technische fiche, alsook de attributen. Velen durven die wel al eens over het hoofd zien. Zo blijken sommigen onderweg verrast te zijn doordat er hengelcaches en een klimcache bijzitten. Even de attributen en de D/T-waarde bekijken en je hebt alle noodzakelijke tools mee.

De meeste vragen die ik tot nu moest beantwoorden (met veel plezier) waren zeker te vermijden door de listing goed te lezen. Doe je iets stuk, of zie je iets dat stuk is: dat kan gebeuren… Geef de CO een seintje zodat de herstelling snel kan gaan en de volgende cachers er ook van kunnen genieten.

Er komen zeker nog nieuwe creaties

Ik moet toegeven dat het leggen me evenveel voldoening geeft als het zoeken. Alle rondjes lopen goed en het kriebelt om alweer aan een nieuw project te starten. CO zijn is een verslaving.

Maar mijn eigen verhuis, een overlijden en de bijhorende rompslomp hebben me een tijdlang uit mijn ateliertje gehouden, maar nu begint het alweer te kriebelen en in mijn hoofd zitten al enkele projectjes waaronder een nachtcache en een nieuw rondje. En ondertussen denkt Puntooooh aan een kindertoertje waar ik ook wel de caches zal mogen bouwen.

Zo zie je, ideeën genoeg en tijd te kort 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.