25 Geocaches voor Kinderen in België en Nederland

Recommended for kids

Geef toe: Geocaching laat het kind in ieder van ons los 😊. Het is ook een leuk tijdverdrijf om met kinderen te doen, je kan zelfs leuke verjaardagsfeestjes organiseren voor je kinderen met Geocaching. Maar sommige caches zijn niet gemaakt om met kinderen te doen (denk bijvoorbeeld aan die ingewikkelde veldpuzzels). Maar wist je dat je ook kan aangeven dat jouw geocaches kindvriendelijk zijn? Geocaching heeft hiervoor een attribuut in het leven geroepen zodat je andere geocachers kan inlichten dat jouw geocache ideaal is voor kinderen. Het symbool van dit Geocaching attribuut is een kind dat het hand van een volwassene vasthoudt.

Ben je op zoek naar leuke kindercaches of heb je binnenkort een geocaching kinderfeestje? Wij gingen op zoek naar 25 leuke kindercache(reeksen). Als je er nog leuke kent, geef gerust door als reactie op dit bericht, is leuk als aanvulling op deze blog.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen ’t Plopbos – GC40RA9

Wanneer je in de buurt bent van Beernem in West-Vlaanderen dan kan je op zoek naar de kindercacheserie ’t Plopbos. Deze reeks bestaat uit 7 traditionele caches waarbij je op zoek gaat naar de Plopfiguren en een bonus.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen ASTERIX & OBELIX JUNIOR – GC5DYKP

In Langenboom in Nederland kan je deze multicache in het thema van Galliërs en Romeinen terugvinden met een knipoog naar de striphelden uit de cachenaam. De waypoints bevatten puzzels die oplosbaar zijn voor kinderen vanaf 4 jaar en de tocht zou ongeveer anderhalf uur duren.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Kids and Bugs – GC7BPQ4

Deze serie bestaat uit 11 traditionele caches en een multicache. Het leuke aan deze reeks is dat de traditionele caches bestaan uit 3 kleine rondjes: Hollebeekpark (3 caches), Rotarybos (4 caches) en het Guldensporenpark (4 caches). Door deze 3 kleine rondjes kan je korte maar krachtige wandelingen maken met de allerkleinsten.

Geocaching met kinderen

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Dino Cache – GC1V1ZK

Deze multicache kan je terugvinden in Soestduinen en loopt over een parcours van 3,5 kilometer waarbij je verschillende dinosaurussen moet zoeken. Noteer de juiste letters en je zal de cache kunnen vinden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Bliksem’s schatkist – GC2BJ74

In het Elsenbos van Stabroek kan je deze cacheserie terugvinden. In het thema van de gelijknamige film Cars zal je op zoek moeten gaan naar 6 letterboxcaches vooraleer je deze bonuscache kan loggen. In iedere cache zal je een leuke stempel terugvinden 😊.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Pagadderpad – GC6XAPH

Wanneer je kinderen niet vies zijn om zich vuil en nat te maken, dan is het Pagadderpad een ideale boswandeling. Het Pagadderpad is een wandeling vol hindernissen waar groot en klein zich amuseren en bovendien kan je dit combineren met een leuke geocache. Het pad start aan de Sas4-toren, die met zijn hoogte van 37 meter een prachtig uitzicht bied.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De gouden kat van Don Quichot – GC5Q29K

In het Kattenbos in Lommel kan je deze leuke geocachereeks terugvinden waarbij je een wandeling van 7 kilometer maakt met 12 opdrachten (ideale afleiding voor kinderen) en 2 bonuscaches. Reken maar snel op 4 uur om uiteindelijk de gouden kat van Don Quichot te kunnen vinden. Dus meer iets voor grote kinderen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Gouden-Kat-van-Don-Quichot-Puzzel-1024x576.jpg

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Het Verloren kabouterdorp – GC6EC86

Een iets langer rondje (6,4 kilometer) is het Verloren Kabouterdorp in Lommel. Een kindergeocachereeks bestaande uit 15 heel mooi uitgewerkte caches waar je telkens een opdracht moet uitvoeren en een leuke bonus.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De schat van Koning Leeuw – GC8N51B

Geen twee zonder drie: en zo geschiedde. Na Het Verloren kabouterdorp en de Gouden Kat, maakte geocacher Didgedude een derde geocachereeks. Deze keer moet je op zoek naar de schat van Koning Leeuw en dat op een prachtige locatie, namelijk de Lommelse Sahara.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen #090[P250] Cartoons: BONUS – GC5NH7Y

Aan de oostrand van Bergen op Zoom kan je de cartoon geocachereeks terugvinden. De reeks bestaat uit 9 caches en een bonus en sluit aan bij een andere geocachereeks de cartoonserie (9 traditionals) dat ideale kindercaches zijn.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De Berkabouter – GCW694

Een multicache die er reeds ligt sinds 2006 is deze Berkabouter die je kan terugvinden in de Dennendijkse bossen nabij Liessel in Nederland. Een cache met 5 waypoints en de cache over een parcours van 5 à 6 kilometer.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Beesten bende – GC75YD1

In Meerle, vlakbij de Nederlandse grens kan je terecht voor een boswandeling van 3,5 kilometer met geocaches gericht op kinderen. Je moet er op zoek naar de Beesten bende: bij iedere geocache kom je een nieuw dier tegen en kan je de info vinden voor de bonuscache.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cropped-Beesten-Bende-Meerle.jpg

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Egeltjestrackje (Kindercache) – GC61GXG

Een multi-kindercache over een beperkte afstand van 2,3 kilometer waarbij je 5 waypoints en de cache zal vinden. Bij deze cache zal je op zoek moeten naar een ideale slaapplek voor egeltje.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Kindercache SuperSpeelSpoor – GC1Z3MW

Kinderen die verzot zijn op klimmen en klauteren die kunnen afzakken naar Maarssen. In het park Superspeelspoor kan je deze leuke multicache lopen door enkel vragen op te lossen die over het parcours lopen: ideaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Op het einde kom je uit aan een kinderboerderij.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De Barelhoeve (Kindercache) – GC1B81G

In Bornem kan je deze kijkboerderij terugvinden. De cache zelf is een multicache die loopt langs het kleuterpad en het duurzaamheidspad en de bedoeling is dat je bij verschillende dieren op zoek gaat naar letter en het bijhorende cijfer.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Jula – GC17PAZ

Deze kindercache kan je gevonden in het Julianapark in Utrecht. Op basis van een kaart moet je de juiste symbolen bij de juiste letter plaatsen om zo de coördinaat van de cache te vinden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Legende van Pannenhoef (Kindercache) – GC1XBB5

Een leuke multicache om met de kinderen te doen is deze kindercache in Etten-Leur. Een tocht die met de allerkleinsten maximaal 2 uurtjes zal duren en als alles goed gaat ongeveer 2,5 kilometer lang zijn.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Het sprookjeskasteel – GC76W3P

De sprookjeskasteel geocache is de bouscache die je kan vinden nadat je 6 traditionals gevonden hebt. In het Everslaarbos in Lokeren zal je op zoek moeten naar 6 prinsessen verspreid over 1,5 kilometer vooraleer je het sprookjeskasteel kan vinden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Ridders onder spanning – GC1467Y

Tussen Bilthoven en Maartensdijk kan je het Ridderoordse Bos terugvinden waar deze multicache verstopt ligt over een parcours van 4,5 kilometer. Om ridder te kunnen worden zal je eerst nog de schat van Eickenstein moeten zoeken.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Minions Wereld – GC63P8A

Een traditional cache in het thema van de Minions. Deze cache is een TB-hotel dat je kan vinden in de buurt van Son en Breugel.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Op blote voeten… in het spoor van de natuur. – GC175G0

Welk kind vindt het nu niet leuk om met zijn blote voeten buiten te spelen. Zo zal je ook deze cache op blote voeten kunnen zoeken want deze cache bevindt zich langs het blotevoetenpad in de Lieteberg in Zutendaal.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Superhelden Kindercache – GC5NR17

Deze multicache in Helchteren is geplaatst naar aanleiding van een verjaardagsfeestje voor kinderen. Je zal op 10 punten informatie moeten verzamelen om enkele kinderpuzzels op te lossen.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Over kabouterkes … – GC1Y3TH

Een simpele oppikker maar volledig in het thema van kabouters in de buurt van Maldegem.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen ’t Struisvogelnest (kindercache) – GC2WFCT

’t Struisvogelnest is een kinderboerderij in Lier waar deze multicache verstopt ligt. Je zal de informatie bij de dieren op de boerderij moeten zoeken om de vragen te kunnen oplossen om zo de cache te vinden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Thomas de trein – GC1CF6Y

Deze kindercache multi kan je in Almere terugvinden. Bedoeling is dat je Thomas de trein mee helpt de weg terugvinden. Deze multicache is ongeveer 4 kilometer lang.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Wie heeft hier de bonus gepikt? – GC6BVVG

In Merelbeke moet je op zoek gaan naar welk die de bonus gepikt heeft. 16 caches die eenvoudig te vinden zijn voor de kinderen zullen je doen ontdekken wie hier de bonus gepikt heeft. Een leuke aanrader!

wie-heeft-de-bonus-gepikt

6 gedachten over “25 Geocaches voor Kinderen in België en Nederland”

  1. OP pad met Lizzy en Kyra , deze ligt in Herselt, leuk rondje van 4.5 km in het thema van hondjes. Volwassenen beleven hier ook plezier aan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.