Brugse Beer 2018 – van start met een Beer geoart

In ons huis hangt een grote aftelkalender, aftellen tot het weekend van 6, 7 en 8 april 2018: aftellen tot het Brugse Beer Event 8.
Toen de organisatoren van het zesde event lieten weten dat ze moe georganiseerd waren stonden we met een 6 tal mensen klaar om in de traditie en in de sfeer van de vorige edities er toch nog een vervolg aan te breien. Het werd een hachelijke onderneming want om een dergelijke event in elkaar te boxen met mensen die je eigenlijk maar kent van af en toe te zien en van toevallig een gemeenschappelijke hobby (of passie)  te hebben is niet zo simpel (maar wel o zo leuk).
Brugse Beer 7  Brugse Beer 7 - sfeerbeelden
Naast dit kleine groepje kunnen we al sinds jaar en dag rekenen op een grote groep vrijwilligers, geoachers die op dat weekend zelf niet gaan cachen om ervoor te zorgen dat de bezoekers dit wel en in superleuke omstandigheden wel kunnen doen!

 

Brugse Beer VIII – een vleugje Technologie
Een aantal dingen werden aangepast, een aantal dingen werden behouden en zo kwam er vorig jaar BB7 en nu dus ook BB8. Zoals elk jaar proberen we een bepaald thema te verwerken in ons aanbod. Ons thema dit jaar “Technologie” komt bijvoorbeeld tot uiting in onze fantastische (al zeg ik het zelf) coin en verrassende lab-caches waar plezier, samenwerking en technologie elkaar de hand zullen reiken.
Brugse Beer 8 coin  Brugse Beer 8 coin - technologie

 

Geoaching plezier en gezelligheid staat centraal: het aanbod van Brugse Beer 8
Ook dit jaar doen we een poging om voor elk wat wils aan te bieden. Voor de kooplustigen zullen er ook dit jaar shops aanwezig zijn, voor de kleinsten onder ons zullen er springkasteel en opblaaskussens zijn, voor de hongerigen zal er tegen democratische prijzen een aanbod zijn, voor de dorstigen een uniek en speciaal assortiment (inderdaad: een eigen Brugse Beer Bier 🙂 ), voor iedereen organiseren we het petlingwerpen, en uiteraard een heuse tombola.
Maar het belangrijkste: natuurlijk zal er niet alleen weer een origineel logboek aanwezig zijn, er komen iets meer dan 100 nieuwe caches uit op die dag. De deelnemers zullen hun Geocaching-hartje weer kunnen ophalen en starten met hun zoektocht naar de nieuwe Brugse Beer caches in de Brugse buurt: verschillende mooie tochtjes werden uitgewerkt en verrassende caches werden verstopt.
Brugse Beer 8 - banner

Een nieuwe Geoart & Fizzy Grid

Intussen staan er al enkele mooie geoarts op de Geocaching Kaart en het Brugse Beer event kon niet uitblijven en toverde een weekje voor het event een beer en berenpoot op de kaart. Deze Geoart wordt gevormd door 81 mysteriecaches. Bij sommige geocachers gaat dan meteen een belletje rinkelen: met 81 geocaches kan je namelijk je Fizzy Grid vullen? Fizzy wadde? Onderstaande afbeelding zal misschien wat meer duidelijkheid bieden.

Fizzy Grid

De Fizzy Grid, ook wel de 81 matrix genoemd vereist dat je voor iedere combinatie van moeilijkheid en terrein een geocache moet gevonden hebben. Gaande dus van D1T1 tot D5T5. In totaal zal je dus 81 geocaches moeten vinden om deze grid te vervolledigen.

Ben je ook van plan om deze Brugse Beer Geoart aan te pakken? Hier kan je een handig overzicht vinden van alle caches. Beertje Bertje, zoals de Geoart noemt kan je vinden in het Noorden van Brugge. De puzzels zijn heel uiteenlopend, voor de caches zal je klimmateriaal, laarzen, een zaklamp, waadpak en een touw nodig hebben.

Beer geoart - Brugse Beer 8

Berenpoot geoart - Brugse Beer

Brugse Beer 2018: 3 dagen Geocachingplezier
Brugse Beer 2018 is een evenement weekend: we beginnen er reeds aan op vrijdagavond met een Meet & Greet in de “Strooien Hane” in Loppem. Dit Jaar hebben we opnieuwe de Bugsy Travels & The Ammoboxes uitgenodigd die ons tijdens deze meet & greet zullen begeleiden met een concert van anderhalf uur. Iets om naar uit te kijken!
Op Zaterdag is er dus het Mega event waar je intussen al alles hierboven over gelezen hebt. Misschien nog een korte vermelding dat er ook nog een kleine afterparty is op zaterdag, voor de geocachers die graag blijven plakken 🙂 . Op zondag gaan we dan weer de handen uit de mouwen steken met de BB8 CITO. Afspraak in de Strooien Hane te Loppem.
Vrijdag 6 aprilMeet Greet SleepGC7FBAC
Zaterdag 7 aprilBrugse Beer VIII Mega eventGC74HFV
Zondag 8 aprilBB8 – CITOGC7FB8W

 

Blog geschreven door Team groengroen

2 reacties op “Brugse Beer 2018 – van start met een Beer geoart”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.