Travel Bug Hotel

Een leuke bijkomstigheid bij Geocaching zijn trackables: travel bugs en geocoins die reizen van geocache naar geocache om een mooi avontuur te beleven. Niet iedere cache is even geschikt om deze trackables achter te laten, maar sommige caches zijn juist specifiek ontworpen om trackables te ontvangen. Zo ook Travel Bug Hotels: dit zijn geocaches waar geocachers hun travel bugs kunnen droppen of ophalen.

Kenmerken van een Travel Bug Hotel

Travel Bug Hotels hebben geen opgelegde vereisten, maar vaak hebben deze wel dezelfde kenmerken:

🏨 Een Travel Bug Hotel geocache heeft minimaal een regular grootte, het is immers moeilijk (zelfs onmogelijk) om trackables in microcaches achter te laten.

🏨 Meestal is het een eenvoudige traditionele geocache (of een simpele puzzelcache)

🏨 Travel Bug hotels kunnen gaan van een simpele Tupperwaredoos tot een heel erg creatieve behuizing die echt op een hotel lijkt.

🏨 Vaak kan je deze vinden op plaatsen die makkelijk bereikbaar zijn en waar veel mensen voorbijkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snelwegen, luchthavens, restaurants, …

🏨 Het doel van een Travel Bug Hotel is om travel bugs te helpen om hun doel te bereiken

🏨 Meestal staat in de cachenaam Travel Bug Hotel of TB hotel vermeld.

🏨 Iedere geocacher is welkom om deze cache te vinden en loggen ongeacht ze travel bugs willen ruilen, achterlaten of meenemen of helemaal geen travel bug actie ondernemen.

🏨 Vaak vraagt de CO van een Travel Bug Hotel om 1 TB te ruilen voor 1 andere TB. Dit is echter een suggestie, want volgens Geocaching.com mag je dit niet verplichten. Maar zie het als een ongeschreven regel: wat is een TB hotel immers zonder gasten?

TB Hotels in België en Nederland

Als we even kijken naar TB Hotels in België en Nederland dan merken we dat er meer dan 400 verspreid liggen! Tijd dus om er enkele leuke hotelletjes uit te pikken waar je trackables zeker in goede handen zijn!

🛏️ De Caravan TB en WOODIE Hotel- GC9C65P

Dit TB Hotel kan je vinden in een voortuin in Staden. De CO’s bedachten deze caravan tijdens een kampeertrip: het werd een mooi en origineel trackable hotel. Er zitten altijd TB’s in en 2 verschillende woodies die mogen meegenomen worden en natuurlijk leuke speeltjes voor de kinderen.

🛏️ Carpool Windgat TB Hotel – GC1M764

Aan de carpoolparking langs de Mechelsesteenweg aan de afrit van de E314 in Leuven kan je op zoek gaan naar dit TB Hotel om je travel bugs verder op weg te helpen.

🛏️ Bonus Rondje Lint TB Hotel – GC68ZFX

Om dit Travel Bug Hotel te vinden zal je eerst het Rondje Lint moeten afwerken. Deze geocachereeks bestaat uit 13 traditionals, 1 multi en deze bonuscache dat ook het TB Hotel is.

🛏️ Matteo’s TB-Hotel – GC6FH9Q

Deze cache werd geplaatst naar aanleiding van de communie van Matteo in 2016. Als cadeau wilde hij zijn eigen cache in Star Wars stijl en zo geschiedde.

Matteo's TB-Hotel

🛏️ TB hotel F.O.T.R. – GC3BY7H

Wanneer je in de buurt bent van Sint-Katelijne-Waver dan moet je beslist even afzakken naar dit TB Hotel. En Hotel mag je in dit geval wel letterlijk nemen, want deze cache is ingekleed als een mooi hotel.

🛏️ TB Hotel de Lekkerhoek – GC56FYG

Nadat er in de Lekkerhoek een Bed & Breakfast verscheen, vond de CO van deze cache het hoog tijd om hier een Travel Bug Hotel te plaatsen.

TB Hotel de Lekkerhoek

🛏️ Krabbeplas BONUS TB HOTEL – GC6WGNJ

Om deze cache te kunnen vinden zal je eerst het reeksje Krabbeplas in Vlaardingen moeten zoeken. Dit is immers de bonus en tevens TB hotel van deze reeks.

🛏️ Home of Team BiBiBird (TB-hotel) – GC6J936

Vlakbij het stadion van PSV in Eindhoven kan je op zoek gaan naar dit Travel Bug Hotel. De cache zal je kunnen vinden in de Ventoseflat, een oude sigarenfabriek uit de jaren 30.

🛏️ Coin en TB Hotel Oostereiland !! – GC3H0HA

Een unieke locatie voor een Travel Bug hotel is het Oostereiland in Hoorn. Hier vlakbij de grashaven kan je op zoek gaan naar de cache en jouw travel bugs en coins veilig achterlaten.

🛏️ TB Hotel Riel – GC4K66D

Een leuk en mooi Hotel voor travel bugs kan je terugvinden in Riel. De Co had reeds eerder in Bergen op Zoom een TB hotel (GC4JK5K) geplaatst, maar deze is intussen gearchiveerd.

TB Hotel Riel

Welk Travel Bug Hotel kan jij aanraden? Waar laat jij jouw trackables achter?

3 reacties op “Travel Bug Hotel”

  1. TB-hotels zijn leuk zolang iedereen de ruilwensen respecteren. Ik had er eentje, maar gezien men het nodig vond om het telkens leeg te roven ipv te wisselen, werd deze gearchiveerd. Met dank aan de rovende cachers…

    Beantwoorden
    • We begrijpen je reactie, maar helaas kan je dat enkel suggereren aan geocachers om TB’s te ruilen. Volgens de regels van Geocaching.com mag je dit niet opleggen: trackables zijn gemaakt om te reizen.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.