4 Multicache varianten

Geocaching multicaches

Tijd om het eens over multicaches te hebben. Wist je dat 12% van de geocaches in België en Nederland multicaches zijn? Multicaches zijn zoals je wel weet geocaches waarbij je 2 of meer locaties zal moeten bezoeken en op het eindpunt zal je een container vinden met een logboek. Bij dit soort caches moet je dus van punt naar punt gaan en op ieder van deze punten zal je een tip moeten zoeken om naar het volgende punt te kunnen gaan. Dat kan op verschillende manieren en daarom kunnen we multis ook wel indelen in 4 varianten. Hieronder bespreken we deze 4 varianten van multi-caches.

 Ontdek de coördinaten

Een van de meest voorkomende soort van multicaches zijn de caches waar je van plek naar plek moet gaan waarbij je op iedere plek op zoek moet gaan naar een tag. Wat is een geocaching tag? Geocaching tags zijn stickers (denk bijvoorbeeld aan een dymotag) of plaatjes die je kan terugvinden op boompjes of paaltjes. Op deze geocaching tags kan je (delen van) coördinaten terug vinden waarmee je naar het volgende punt van de multicache kan gaan tot je de uiteindelijke locatie bereikt.

Geocaching waypoint

 Zoek en tel multicaches

Een andere soort multicache dat vaak voorkomt zijn de zoek en tel geocaches. Hierbij krijg je op voorhand alle plaatsen waar je naar toe zal moeten gaan. Op deze plekken zal je dan moeten zoeken naar voorwerpen of gebouwen en moeten tellen. Bijvoorbeeld: tel alle ramen van de voorgevel van het gebouw, hoeveel bomen staan op deze plek, met hoeveel schroeven zit deze bank in elkaar, … Met alle informatie van deze tel-opdrachten zal je gegevens kunnen verzamelen waarmee je het eindcoördinaat van deze multi-cache zal kunnen vinden en dus ook de eindcache.

Zoek en tel multicache

 Foto multicaches

Een minder voorkomend soort multicache maar wel heel leuk zijn de fotomulticaches. Hierbij krijg je op voorhand een lijst met foto’s door en moet je een wandeling maken van waypoint tot waypoint waarbij je op voorhand de coördinaten gekregen hebt. Op ieder waypoint moet je een letter koppelen aan het cijfer van de afbeelding. Deze combinatie van letters en cijfers zullen je de informatie bezorgen voor de eindcache.

Foto multicache

 Creatieve multicaches

Ongetwijfeld de moeilijkste soort multicaches zijn diegene van het creatieve type. Bij deze multicaches moet je op ieder waypoint op zoek naar hints om naar het volgende waypoint of de eindcache te gaan. Deze hints kunnen zeer uiteenlopend zijn: zo kan er gebruik gemaakt worden van geocaching codetabellen en encrypties ofwel was de CO heel creatief en heeft hij (kleine) veldpuzzels gemaakt van de waypoints.

Geocaching hexadecimaal puzzel

Ga jij vaak op zoek naar multi-caches? En wat is jouw favoriete variant.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.