8 Challenge caches om een uitdaging aan te gaan

Wat is een Challenge cache?

Bij een Challenge cache krijg je door de eigenaar van de geocache een uitdaging: deze uitdagingen moedigen geocachers aan om enkele Geocaching doelen te stellen en bereiken. Een challenge cache brengt je uiteindelijk ook tot een fysieke locatie waar je de bijhorende cache kan vinden nadat je de vereiste uitdaging hebt bereikt. Deze vereiste uitdaging is vaak het vinden van een bepaalde set geocaches.

Hoe vind je een challenge cache?

Challenge caches zijn steeds van het mysterie-type (herkenbaar door het vraagteken icoon). Daarnaast moet in de titel/naam van de cache het woord ‘challenge’ verwerkt zijn.

Hoe weet ik of ik een challenge cache mag zoeken en loggen?

Iedere challenge cache moet een link hebben naar een webgebaseerde challenge checker. Via deze challenge checker kan je per challenge cache bekijken of jij aan de voorwaarden voldoet om een challenge cache te mogen loggen.

Wat zijn mogelijke challenge caches?

Bij challenge caches mogen enkel criteria gebruikt worden die op Geocaching.com te vinden zijn, zoals statistieken, cache plaatsingsdata, types, … Voorbeelden van challenge caches zijn: vind een geocache iedere dag van het jaar, of vind een geocache voor iedere terrein/moeilijkheid combinatie.

Handig om weten is dat de coördinaten die in de listing staan van de challenge cache ook de coördinaten zijn van de eindcache of van het waypoint dat naar de cache zal leiden.

Op zoek naar challenge caches

Challenge caches zijn van het mysterie-type en moeten het woord challenge in de naam van de cache hebben: 2 mogelijke zaken waarop je kan filteren in combinatie met een bepaalde regio. Op die manier krijg je alvast zicht op mogelijkse uitdagingen die je bij jou in de buurt kan aangaan.

Op deze manier kan je in België ongeveer 275 uitdagingen vinden en in Nederland zijn er momenteel goed 380 uitdagingen die je kan aangaan.

De challenge checker gebruiken

Challenge caches hebben (meestal) een challenge checker om te controleren of jij aan de voorwaarden voldoet om de challenge cache te mogen zoeken. Heel wat van deze challenge checkers zijn terug te vinden op project-gc.com. Klik op het linkje in de cache-listing en je wordt automatisch naar de checker gestuurd, waar je het script kan laten lopen.

8 leuke challenge caches

Er zijn heel wat Geocaching uitdagingen te doen, de ene al wat moeilijker dan de andere. Wij gingen op zoek naar enkele leuke challenges, veel succes ermee!

😅 DRL #16 Cache Challenge Repdigits – GC1FCW6

Vlakbij Zwolle kan je terecht voor deze repdigit-uitdaging. De volgorde waarin je caches logt is hier belangrijk: je moet deze cahce loggen als jouw 11, 22, 33, … gevonden cache. Ieder cijfertje moet hetzelfde zijn, hoe meer cache je gevonden hebt, hoe moeilijker deze uitdaging.

😅 The 100 crazy days challenge – GC2M55V

100 dagen op rij minstens 1 cache loggen: geen dag meer en geen dag minder. Dat is de uitdaging die je aangaat bij deze cache in Brugge.

😅 Challenge – Piramide V – GC5JFZV

Nog zo’n leuke uitdaging is deze Piramide: je moet een piramide maken van caches die je per dag hebt gevonden. Minstens 1 dag met minstens 1 cache, minstens 2 dagen met minstens 2 caches, enzovoort. Bij deze moet je een piramide van minstens 15 maken en dan kan je naar Boxtel om deze op te pikken.

😅 The Backslash Challenge – GC41M4Y

In Oedelem kan je deze cache terugvinden als je de backslash uitdaging voltooid hebt. Je hoeft slechts 9 caches te vinden om deze te mogen zoeken: 9 caches met dezelfde terrein- en moeilijkheidsgraad. Samen vormen deze een backslash. Bijkomende moeilijkheid: deze uitdaging moet je op dezelfde dag doen.

😅 Double Dutch Fizzy Fun – 162 Challenge – GC2Z775

Iets moeilijker dan voorgaande uitdaging is deze: hierbij moet je alle 81 vakjes van de Difficulty / Terrain chart 2 keer volkrijgen! 2 keer jouw 81 Fizzy grid volkrijgen of een dubbele Fizzy Challenge: succes!

😅 Challenge: One year not found – GC2YE90

Hier is de uitdaging vrij eenvoudig: ga op zoek naar een cache die reeds een jaar niet meer gevonden werd en log deze. Daarna mag je deze challenge afvinken. Ontdek in dit stukje hoe je op zoek kan naar eenzame caches die al lang niet meer gevonden zijn.

Geocache spinnenweb

😅 Alpha Numeric Challenge – GC5BBV8

Ook een boeiende uitdaging is deze challenge cache! Je zal minstens 36 andere caches moeten vinden en hiervoor moet je goed letten op de eerste letter/cijfer van de naam van de caches. Je moet voor iedere letter van het alfabet een cache gevonden hebben waarvan de cachenaam met die letter begint en net hetzelfde voor alle cijfers van 0 tem. 9.

😅 Jasmer Challenge

Bij de Jasmer Challenge moet je minimaal één cache vinden die geplaatst is in elke maand. Beginnende bij mei 2000, de start van geocaching. Een stevige uitdaging waarbij je heel wat zal moeten reizen. Lees alles over de Jasmer Challenge.

Volledige Jasmer grid

Challenge geo-art 👀👀👀

Heb je de afbeelding bovenaan het artikel ook gezien? Er bestaat zelfs een challenge geo-art! In de Belgische gemeente Ravels-Poppel, vlakbij de Nederlandse grens kan je de CHALLENGE geo-art terugvinden. Een geo-art met liefst 101 Geocaching challenges! Welke van deze challenges kan jij loggen?

3 reacties op “8 Challenge caches om een uitdaging aan te gaan”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.