Geocaching Tongeren – Betho

Het is een zomerse zondagnamiddag en we parkeren de auto vlakbij hal P aan de achterkant van het Pliniuspark, deze plaats was ooit het beruchte land van ooit. We steken de straat over en meteen zie je het kasteel van Betho waarnaar deze reeks is genoemd. Voor wie goed oplet ziet ook meteen dat er 2 wandelroutes verborgen moois worden aangegeven. De eerste 3 caches liggen langs het uitgestrekte domein van het kasteel en vanaf cache 4 bevinden we ons op de Beukenberg. Heel even vang je een glimp op van de romeinse omwalling op de Legioenenlaan om vervolgens de wandeling verder te zetten langs een pad waar naast verborgen moois ook 2 looproutes en zelfs 2 grote routepaden zijn. Plots zie je een knuppelpad verschijnen wat doet vermoeden dat het hier soms nogal vochtig aan toe gaat maar de caches leiden ons enkele trappen omhoog tot we letterlijk over het voormalige romeinse aquaduct wandelen.

Dit volgen we tot vlak aan de tuinbouwschool PIBO vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de omgeving waaronder uiteraard het kasteel van Betho maar ook de Basiliek en het dorpje Mulken.

Langs plantages en velden zetten we de tocht verder tot in het centrum van Mulken en met de verzamelde gegevens wordt ook de bonus van de reeks gevonden. Voor wie een wandeling in de natuur vlakbij het historisch centrum van Tongeren wel ziet zitten is dit de uitgelezen plaats.

🏰 Zelf op zoek gaan naar Betho

Rondje Betho is een Geocaching rondje met 16 traditionele caches en een bonuscache (GC88JMY). Parkeren kan je doen op de parking van hal P aan de Mulkerweg vanwaar je dit rondje van ongeveer 7 kilometer kan aanvatten.

Blog geschreven door reyger in naam van TungriGeoFriendsBE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.