De €-Geoart: een geocachereeks gemaakt door een 14-jarige geocacher

2 jaren geleden ben ik begonnen met geocachen, intussen ben ik 14 en log ik mijn vondsten als willy boy1. Vroeger ging ik wel eens met mijn ouders cachen maar door tijdsgebrek is dat weggevallen, daarom heeft een vriend van mijn ouders (fredstrom) mij nog meer laten kennismaken met de wijde geocaching wereld. Nu ben ik echt verslaafd aan Geocaching! 🙂

Van een Geocaching verslaving tot een nieuwe Geoart

Ik had eerder al verschillende caches gelegd in mijn streek: dat waren vaak losse caches die niet al te moeilijk waren (voorbeeld: Daltonbox – GC6E7QW) en zelfs al eens een kleine geocachetrail (tussen het fruit – start: GC6ZVE2) . De voorbije maanden en jaren ontstonden er enkele leuke Geo-Arts (een nieuwe trend?) die fel mijn aandacht trokken en ik wou meteen ook aan de slag om er zelf eentje in elkaar te steken. Na de kerstexamens ben ik er onmiddellijk ingevlogen en begon ik met dingen te bedenken voor mijn Geo-Art. Daarna was ik al volop aan het timmeren en zagen en hop ik had al wat caches klaar.

De geoart wou ik zelf niet al te moeilijk maken (er kruipt hier wel wat tijd in), dus koos ik voor een vrij eenvoudig ontwerp: namelijk het Euroteken. Met het programma Basecamp en heel wat hulp had ik na een tijdje een leuke tekening voor op de Geocaching kaart. Ook de puzzels van de caches wou ik niet al te moeilijk maken en hiervoor ben ik bij het euro-thema gebleven: via enkele munteenheden en een codetabel kan je heel eenvoudig alle puzzels oplossen.

Geoart euroteken 

Hengelcaches voor wat meer uitdaging

Maar dat was niet genoeg voor mij. Er moest meer zijn! Tijdens dat timmeren en zagen dacht ik aan de nog toffere hype: hengelcaches. Hengelcaches zijn caches die in een boom hangen en die je met een vislijn moet proberen uit de boom te vissen en naar beneden te halen. Nadien hang je de cache gewoon terug in de boom, uiteraard opnieuw met je vislijn. Hiervoor heb je een vislijn nodig zonder draad maar wel met een haakje aan het uiteinde. Af en toe hangen deze hengelcaches bijzonder hoog, zodat je ook wel eens een ladder nodig zal hebben. Simpel maar uitdagend.

Geocaching hengelcaches Euro geocachereeks - Herk-de-Stad omgeving

Het Euroteken veranderen in smileys

Herk-de-Stad kerkWil je zelf dit reeksje lopen en de geoart omzetten naar smileys dan zal je naar Herk-De-Stad moeten komen. Alle puzzels kan je natuurlijk eerst thuis oplossen vooraleer je naar hier komt. Het rondje is goed te voet te doen, met de fiets gaat ook maar er is wel een klein modderig stukje tussen dat meestal wel te doen is. Met de auto zou ik het niet aanraden omdat er bij de caches geen parkeerplaats is !

Het rondje bestaat uit 21 puzzelcaches en de wandeling/fietstocht is ongeveer 9 kilometer lang, meer informatie vind je in de eerste cache van deze reeks: GC7GBPA. Herk-de-Stad is gekend om zijn fruitstreek, deze omgeving is gevuld met velden en boomgaarden waar er veel veldwegjes zijn waar je heerlijk rustig kan wandelen . Als de boomgaarden in bloei staan is het rondje prachtig om te wandelen. In het dorp is een café en een koffiehuisje voor na het rondje iets te eten of te drinken.

 

Blog geschreven door willy boy1

3 reacties op “De €-Geoart: een geocachereeks gemaakt door een 14-jarige geocacher”

 1. wij hebben hem klaar staan in onze “opgelost en ophalen”.
  binnenkort gaan wij als verslaafden aan geo-art ook deze binnen “hengelen”.
  bedankt alvast

  Beantwoorden
 2. Natuurlijk hebben we de nieuwe reeks van Lennert ook al gedaan. Alles werd vlot gevonden in een gebied dat zeker in de bloesemtijd aan te bevelen is.
  Zoals gezegd, alles werd gevonden, maar niet alles gelogd, wat natuurlijk resulteert in een onvolledige geo-art.
  De 6 hengelcaches hebben we gezien, maar daar bleef het mee. Als wandelaar kan je nu eenmaal niet alle “tools” die tegenwoordig nodig zijn in je rugzakje steken…

  Beantwoorden
 3. Via het FB gebeuren wisten al velen dat er in Herk iets op til was. Iets met een €-teken als geoart. Mmm… altijd mooi. Toen deze dan ’s avonds online kwamen kon het puzzelen beginnen. Met een berichtje naar een bevriend cacher die daar ‘om de hoek’ woont, werd de afspraak gemaakt om dadelijk de dag erna met de fiets op pad te gaan. Het kon pas in de vroege namiddag, daar ik eerst met de dochter in het ziekenhuis moest zijn voor haar gips rond haar arm uit te laten doen. (Tja, een valpartijtje) Bij deze kon ze dus dadelijk haar arm al terug testen en op krachten doen komen.
  We scoorden er zelfs nog enkele eerste plaatjes.
  Willyboy1, het oogt mooi op de kaart. Doe vooral zo verder!

  Grtjs Gery aka BriSan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.